0

o söz karnında ki değil kafasındaki tilkilerin kuyruğu birbirlerine değmiyor olması lazım. bunu açıklayayım ; bu kurnaz insanlar için kullanılan bir tabirdir genelde kırk işle yada kişiyle uğraşır da kırkı da birbirinden habersiz anlamına gelir.

0

yanlış yazmış arkadas kafadaki tilkiler demek istemiş. kafamdaki tilkilerin kuyruğu birbirine değmez demek ;yani kafamda o kadar çok kurnazlıklar var ki hepsi ayrı ,ayrı ve çarpişmazlar demek.

0

kafasında kırk tilki var, kırkının da kuyruğu birbirine değmez diye bir deyim vardır. yani çok iş karıştırır ama kimsenin haberi olmaz, işleri birbirine karıştırmaz, kimseye belli etmez gibi manalara gelir.

1

karnındaki mi yoksa kafasındaki mi tilkilerin kuyruğu? zannedersem kafasındaki tilkilerin kuyruğunun birbirine değmemesi şu anlama gelir. bir kişi kafasında birçok düşünce vardır ve hepsini yapmak istemektedir. bunun için çareler aramaktadır. buna ‘ kafasındaki tilkilerin kuyruğu birbirine değmiyor ‘ deyimi denir. binseydim genellikle kullanılan bir deyimdir.