0

sözler dersleri ezberlemek zor olduğu için, bol bol okuma yapılması gerekir. okuyarak, önce önemli yerlerin altı çizilir ondan sonra bu önemli yerler not alınır ya da konunun özetini çıkarabilirsiniz. sözel derslerin unutulması en kolay dersler olduğu için ara ara geriye dönüp tekrar yapılması gereklidir. ayrıca şöyle bir yöntem var. aldığınız notları kendi sesinizden kayıt altına alın. yaptığınız bu ses kaydını gün içinde boş zamanlarda mesela dolmuşta giderken vs. gibi zamanlarda dinleyin. özellikle de gece yatmadan önce mutlaka dinleyip öyle uyuyun çünkü geceleri beyin en son öğrendiği bilgileri kendi kendine tekrar etmeye devam eder ve öğrenme daha kolaylaşır.

0

kisa kisa notlar alarak calismak en iyisi. komple yazarsan isin var valla

0

ben sözel dersleri sürekli yazarak çalışırdım. on sayfa olsada ben onu yazarım. okurken birşey anlamıyorum ama yazarken aklıma her şey giriyor.

0

sözel derslere en güzel çalışmanın yolu mutlaka ezber yapmaktır ve .mutlaka kahvenizi alıp güzelcene okumanızdır en güzel yol budur sözel için.

0

yazarak ve anladığını özet çıkararak çalışmak faydalı olur.

0

okuyup anlayarak. gerekirse yazarak, özet çıkararak. hatta gerekirse anlatarak. bir sözelci olarak bunların hepsini, her çeşidini yapmışlığım var. ezber yapmamak gerçekten önemli ama. her şeyin bir mantığı ya da olay örgüsü var. neyin nasıl neden olduğunu anladığında taşlar yerine oturuyor. okudukça okuyasın geliyor o zaman da :)

1

sözel derslere yazarak çalışmak en iyi yöntem olarak biliyorum. hem böylece akılda kalıcı olmaktadır.

0

okuyarak ezber gerektiren bir ders ezberlemenin de kolay yolu yazarak okumaktır akıllda daha çabuk kalır