0

spor salonunda kendi vücudumuza göre bir antrenör ile çalışarak bir yol haritası oluşturup ona göre ilerlemek gerekir. vücut yapısına uygun çalışmalarla başlayıp sonra geliştirmek gerekir. devamında gelişmeye göre farklı teknikler uygulanır.

0

ve bunlara ek olarak çalıştığınız antrenörler de çok önemlidir onların donanımlı olması sizin gelişimize çok katkı sağlayacaktır bir salona girdiğiniz zaman şıklığına bakmayın madalya ve kupa sayılarına bakın o zaman başarı elde edersiniz.

0

spor salonunda nasıl çalışacağınız aslında tam olarak bu spordan ne istediğinize bağlı, kilo vermek mi kilo almak mı kas kütlesi kazanmak mı sıkılaşmak mı vs. spor salonunda çalışmaya başlamadan önce öncelikle bunun bir netlik kazanması gerekiyor. bu netlik kazandıktan sonra ilk örneği kilo vermek üzerinden anlatalım, kilo vermek aslında kilo almaktan çok daha kolaydır. olan birşeyi vermek olmayan birşeyi almaktan daha kolaydır mantığı. öncelikle kilo vermek istiyorsanız bunu laf olsun diye değil tamamen kafa yapısı olarak hazır halde yapmanız gerekiyor, eğer herhangi bir sağlık sorununuz da yoksa kilo vermeniz spor salonunda size verilen diyet ve antrenman programları ile son derece mümkündür. özellikle kendinize bir hedef belirleyin mesela 85 kilosunuz. spor salonuna 3 ay kayıt oldunuz. bu 3 ayda ben en az 10 kilo vereceğim mottosu ile başlayın spora. kararlı olun vazgeçmek istediğiniz her an neden başladığınızı düşünün. bu motto ile spora başladınız yapmanız gereken şeylerin başında cardiolar geliyor. ağırlık antrenmanlarına ilk 3 ayda çok yüklenmemeniz gerekiyor. öncelikle vücudumuzda ki yağları yavaştan atıp onlardan kurtulmaya başlayalım buna orantılı olarak da vücut gelişimimiz zaten sağlanacaktır. olabildiğince sizi daha esnek hale getirecek açma germeleri bol bol uygulayın, ilerleyen zamanlarda yüksek tempo 20 dakikalık cardiolar uygulayın. mesela 10 dakika normal tempo nabızı hafiften yükseltecek bir cardio ile başlayın, sonrası gene çok hafif kilolarda düşük set sayılarında yüksek tekrarla idmanınıza başlayın idmanınız bittikten sonra nabzınız iyice yükselmiş olacak işte kilo vermek için lazım olan en önemli şey vücut iyice spor ısınmış bu aşama ya yükleme yapacaksınız yada kilo vermek adına cardio'ya geçeceksiniz. tam bu yükselen nabız anında yüksek tempo ama abartılmayacak şekilde bir cardio yapın 10-12 dakika arası ve idmanınızı tamamlayın sonrasında verilen diyet listesine uygun besinlerinizi tüketerek idman ve beslenmenizi tamamlayın bu şekilde devam ettiğiniz zaman 3 ayda dilediğiniz kiloyu verdiğinizi göreceksiniz en önemli şey azim ve istikrardır. unutmayın bu sporda idman sadece %15 etkili gerisi beslenme ve uyku. bir diğeri ise kilo alma üzerinden gidelim. kilo almak bu sporda ki en zor şeylerden biridir aslında özellikle de 1. ayınız . zaten herşey burada başlıyor o 1. aydan sonra spora aynı azim ve istikrarla devam edersiniz gerisi çorap söküğü gibi geliyor. örneğin 60 kilosunuz ve 3 aylık salona kayıt oldunuz. kendinize bir hedef belirleyin diyin ki ben 3 ay sonunda 70 kilo olacağım en az. bu doğrultu da idmana başlayın ve diyet falan yok şunu ye bunu yeme yok ne buluyorsanız yiyin o 3 ayda kilo almak adına. haftada 2-3 kez fast food bile tüketebilirsiniz ama sadece 1 öğün nasılsa yağ kısmını ertesi gün sporda atacaksınız. ağırlık idmanı çok önemli. en büyük kütleyi beslenmeden sonra bundan alacaksınız şöyle düşünün, ağırlık idmanı ile orada bir alan açacaksınız, beslenme ile de onu dolduracaksınız gelişiminiz bu şekilde

0

bunu size hocalariniz soyleyecektir belli bir metodu var.
ama ilk once bisikletten baslayabilirsiniz,sonrasinda karin kaslari ve sonrasinda kol kaslarinizi gelistirebilirsiniz.ama dedigim gibi bu hocaniza ve sizin fiziginize gore degisiklik gostermesi kesindir.

0

spor salonunda gelişim sağlamak için profesyonel anlamda işi bilenlerden yardım ve destek almak gerekir