0

tarih kitaplarında fatih sultan mehmet'in en güvendiği askerlerinden birisi olan ve istanbul'un fethi sırasında yoğun mücadeleler sonucunda elde edilen ilk sura türk bayrağını diken kahraman asker ulubatlı hasan'dır.

0

tarihi kaynaklarda fetihten çok uzun zaman sonra geçtiği için bir çok uzman tarihçi tarafından tevatür olarak nitelendirilse de bayrağı ilk surlara çeken kişi için ulubatlı hasan ismi söylenir

1

lise yıllarında tarih kitaplarında istanbul'un fethi gerçekleştikten sonra surları çıkıp bayrağı diken kişinin ulubatlı hasan olduğu söylenmektedir. en son çekikip yayınlan ve istanbul'un fethini anlatan "fetih 1453" sinema filminde de surlara bayrağımızı diken yiğit ulubatlı hasan'dır. yalnız günümüzde bu bayrağı oraya dikenin başka biri olduğun yönünde rivayetler gezmektedir.

0

fethi 1453 filminde olsun, tarih kitaplarında oldun hep ulubatlı hasan diye yazılır. ama o ulubatlı hasan diye birinin olmadığı, aslında sadece bir hayali karakter olduğu söyleniyor.

0

öğrencilik yıllarımızda osmanlı sancağını istanbul surlarına ilk diken askerin ulubatlı hasan olduğunu öğrenmiştik. son yıllarda aslında bunun doğru olmadığı yazılmaya başlandı. bence çok önemi yok doğru olup olmamasının. yüzyıllar önceki olayın doğruluğunu ispatlama imkanımız yok. ulubatlı hasan bir semboldür, öyle de kalsın bırakalım da...

1

ulubatlı hasan bayrağı surlara diken kahramanımızdır.

0

tarih kitaplarında ulubatlı hasanın bayrağı diktiği yazmaktadır

0

ulubatlı hasan ulubatlı hasan ulubatlı hasan tabikiii