0

deprem kontrol yapilacak bina veya arsalarda zemin toprak kontrol yapılır bu kontrolde söyle gelişir topraktan örnek alınıp labaratuvar'da toprağın dayanikli ölçülür ve ona göre binanin beton dayanikliği hesaplanir

0

bir binanın depreme karşı olan dayanıklılığını ölçmek için yapılan özel çalışmalar sonucunda elde edilen verilerin detaylı olarak yer aldığı rapora risk raporu adı verilmektedir riski raporu alınmak istenen binada yaşam kat maliklerinden birinin ya da bu kişinin vekâlet verdiği yasal temsilcisinin tapu fotokopisi kimlik belgesi diğer kat maliklerini ve bu kat maliklerine ait olan arsa paylarını gösteren belgeyi eklediği deprem riski raporu dilekçesi ile ilgili kuruma başvuruda bulunması yeterlidir yapılan başvuru incelendikten sonra yetkili kurum tarafından gelinerek yapılan denetleme sonucunda elde edilen veriler derlenerek deprem risk raporunu oluştur
daha deprem riski raporu başvurusu bakan da belediyeleri il özel idarelerine veyahutta bakanlık tarafından yetkilendirilen kurum ya da kuruluşlara başvuruda bulunabilmektedir riskli yapı raporu çıkarılması için bir kanuni zorunluluk bulunmamakla beraber oturduğu binanın depreme karşı dayanıklı olduğunu bilerek huzurlu bir şekilde binasına sevdikleriyle güvenli bir yaşam isteyen kişilerin yaptırmaları önerilmektedir özellikle de birinci° depremz paşam bölgelerde bu raporun alınmasını daha fazla önem verilmeli daha önce deprem geçirmiş binaların mevcut durumları mutlak surette değerlendirmeye alınmalıdır deprem riski raporu sonucu riskli yapı ilan edilen binaların yıkılmasına karar verilmektedir

0

binadan yetkili bir kişinin yani yönetici veya yardımcısını başvuruda bulunması gerekiyor. belediye imar müdürlüğü veya tapu müdürlüğü'ne başvurularak binaya ait statik ve mimari proje temin edilir. ilgili belediye'de binanıza ait proje bulunmadığı taktirde binanızın taşıyıcı sistem röleve projesi özel firmalarca hazırlanmaktadır. bina için daha önceden alınmış varsa raporlarda eklenir. bakanlık lisanslı kuruluşu olan özel bir firmaya başvuru dilekçesi ile başvurulur. tapu fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, tapudan kat maliklerini ve arsa oranlarını belirten bağımsız bölüm listesini gösteren belge ve bu belgeler ile dilekçe firmaya verilir. yetkili firma binanın mevcut projelerini yerinde kontrol eder, proje yoksa taşıyıcı sistem ve mimari rölevesini hazırlar, beton kalitesinin belirlenmesi için katlardan beton örnekleri alır, yapı yığma yapı ise taşıyıcı duvar özellik tespitini yapar. karot ile alınan beton örneklerini lisanslı laboratuvarlarda beton dayanım testine tabi tutturur ve raporlar. röntgen ve pas payı açarak betonarme kolon, kiriş ve perdelerde donatı çap ve adetlerini tespit eder. etriye sıklığını tespit eder. binanın oturduğu zeminin taşıma kapasitesi, bulunduğu alanın depremselliğini belirler. binayı 3 boyutlu modelleyip düşey yük ve deprem hesaplarını yaparak bina deprem performansını çıkartır. tüm bunların sonucunda bina için hazırlanmış deprem risk raporunun bir nüshasını adınıza diğer nüshasını bakanlığa teslim eder.

0

herhangi bir bankadan gerekli evrakları ve ücreti ödedikten sonra dask alinabilir

0

evin duvarlarına bakmak deprem için netten raporlara bakmak

0

beton kalitesinin öğrenilmesi için örnek beton parçaları alınır binadan incelenmesi için laboratuvara götürülür beton dayanım testine tabii tutulur ve gereken rapor hazırlanır daha sonra bina deprem performansı belirlenerek ilgili kanun ve yönetmeliklerce bina deprem risk raporu hazırlanır

0

izmir çevre ve şehircilik bakanlığı binasına gidip oradan destek alabilirsin

0

deprem riski almak için varsa binanın sitatik ve mimari projeleri temin edilir. binanıza ait projeler temin edilmediği taktirde binanın taşıyıcı sistem rölövesi çıkartılır.beton kalitesinin belirlenmesi için binadan beton örnekleri alınır ve alınan beton örnekleri labaratuvarda beton dayanım testine tabi tutulur ve raporlanır.zaman etüt raporları da hazırlanarak binannın taşıyıcı sisteminin statik ve dinamik hesapları yapılarak bina deprem performansı belirlenir.ilgili kanun ve yönetmeliklere göre bina deprem riski raporu hazırlanır.

0

bina yapılmadan önce zemine bakılır deprem için uygunmu diye

0

deprem risk raporu bakanlık lisansı kuruluşlarından ancak alınabilir. yani bunu da yine bakanlığı web sayfasına girip orada listeden herhangi bir lisanlı şirkete başvurdunuz zaman size yardımcı olacaktırlar. başvuru şartları şöyle kısaca: öncelikle kat maliki yani tapu sahibini başvurması lazım.bu bir. eğer bina kaçaksa arsa tapusu sahibinin başvurusuyla bakanlık çalışmaya izin verebilir. bunun üzerine talep yapıldıktan sonra lisanslı şirket yalnızca gelecektir. bakanlığın istemiş olduğu çalışmaları ve ilgili yönetmeliklerin yani teknik öğretmenin gerektirdiği çalışmaları yapacak. bunlar da şöyle özetleyelim, eğer betonarme bina ise ana taşıyıcı dediğimiz yani kolonlardan çekilişlerde ki betondan numune alınacaktır. karot önemli ve her katta o betonarmenin içindeki demirlerden sayımı yapılıyor röntgen ile tespitleri yapılıyor bu iki. üçüncüsü binanın oturduğu zeminle ilgili zemin etüdü çalışması yapılıyor bu üç. dört sıra ile gözlemlemek açısından betonarme kolon ve kiriş derdi sıyırma işlemi dediğimiz yani üstündeki sıva tabakasını hava tabakası mı atılıp fotoğraflanması. bunlardan sonra bu numuneleri lisanslı şirket binanızın simülasyonu yapıyor. üç boyutlu taşıyıcı sistemi ve bölgeye gelebilecek deprem yükü o binaya veriyor ve malzeme özellikleri de giriyor aldığın abonelerden similasyon sonuçlarınca açık bir şekilde o binanın yıkılıp yıkılmayacağına göre deprem risk raporunu hazırlanır.

0

deprem riski raporu almak

öncelikle binanın statik ve mimari projeleri çıkartılır.
binanıza ait projeler bulunmadığı taktirde binanın taşıyıcı sistem rölövesi çıkartılır. beton kalitesinin belirlenmesi için binadan örnek alınır. ve bu beton örnekler test edilerek rapor çıkartılır. hesaplar yapılarak deprem performansı belirlenir ve risk raporu hazırlanır.

0

depremin oldugunu o işi yapanların kullandığı çok küçük bir alet var.o alet cevredeki tüm binaları 360 derecede ölçuyor ve o binanın zemininin depreme karşi nasıl olduğunu söylüyor.o alete göre binalar.boşaptilıyor veya ne işlem gerekiyorsa o yapilıyor ve böylece insanların can ve mal güvenliği kurtuluyor.sanki mal güvenliği olmuyor ama olsun!!

1

evimizin duvarlarinin direncini
falan öldürürüz
temelini falan kontrol ettiririz.

0

gerekli belgeler hazırlanıp başvuru yapıldıktan sonra yetkililer binayı incelemeye gelerek bir gün içerisinde gerekli ölçümleri ve tespitleri yaparlar binanızdan alınan örnek ve tetkik sonuçları labaratuarlara gönderilir ve bu sonuçlarda yedi ile on iş ünü içerisinde belli olur buna gire risk raporu hazırlanır bu risk raporu üç farklı şekilde verilebilir bunlar binanız sağlam binanızın yenilenmesi gerekiyor ve binanıza takviye güçlendirmesi gerekiyor şeklindedir

0

bir binanın depreme dayanıklı mı değilmi diye altyapı projesini belediyeye bildirmek gerekir

0

deprem risk raporu kentsel dönüşüm avantajlarından faydalanmak için alınıyor genelde.başka hiçbir sebeple dur bir bakıyim binam riskli miymiş diyeni duymadım ,görmedim ,bilmiyorum.bu raporu aldıktan sonra binayı yıktırıp daha düzgün bir yapı yaptırabiliyorsun.eğer binanızın riskli olduğunu düşünüyorsanız,bağlı bulunduğunuz belediyeye başvurup güncel imar durumunu aldıktan sonra lisanslandırılmış olan bir kuruluşa başvuruda bulunabiliyorsunuz.bu kurum gelip tesbitlerde tahlillerde ve incelemelerde bulunuyor.diyelim ki binada bir sürü mülk sahibi bulunuyor.bu şahıslardan herhangi biri de gidip başvurabilir.yani çoğunluk ya da belirli bir mülk sahibi sayısına başvurulması gerekmiyor.deprem risk raporu için belli belgeler düzenlemeniz gerekiyor.1.ilgili belediyeler imar müdürlüğü veya tapu müdürlüğünden binaya ait statik veya mimari proje 2.ilgili belediyede binaya ait proje bulunmadığı takdirde hazırlatılacak binanın taşıyıcı sistem rölöve projesi(bu genelde çok eski binalarda karşılaşılan bir sorun)3.varsa bina için daha önce almış olduğunuz teknik raporlar yoksa bu evraka gerek yok.4.bakanlık lisanslı kuruluş başvuru dilekçesi(yani hadi ben bu binayı yıkıp kafama göre yeniden yapıyorum diyemiyorsun.zira riskli bir iş.yapmak değil ama sonuçta bina yıkıyorsun yani)5.tapu fotokopisi.6.nüfus cüzdanı fotokopisi.7.tapudan kat maliklerini ve arsa oranlarını belirte bağımsız bölüm gösterir belge.

0

deprem risk raporu alırkenö ncelikle oturduğumuz binanın tapusunun fotokopisini çekip belediyeye götürüyorsun ve onlar onaydan geçirdikten sonra risk yoksa raporu veriyorlar

1

deprem risk raporu almak için varsa binanın statik ve mimari projeleri çıkarılır, binanıza ait projeler bulunmadığı taktirde binanın taşıyıcı sistem rölövesi çıkartılır. beton kalitesinin belirlenmesi için binadan beton örnekleri alınır ve bu betonlar teste tabi tutulur. rapor çıkarılır. hesaplar yapılarak bina deprem performansı belirlenir. en son da risk raporu hazırlanır.

-1

bulunduğunuz binadan herhangi birinin yetkili makama başvurarak talep etmesi gerekir.belediyeye başvurup mimari projenizi temin etmelisiniz.ardından belediye gerekli işlemleri yapacaktır.tapunuzun fotokopisi de gereklidir.nüfus cüzdanı fotokopisi de gereklidir.bunların ardından dilekçenizi yazacaksınız.ardından bakanlık en kısa zamanda binanız için incelemelere başlayacaktır.

-1

deprem riski raporu bildiğim kadarı ile gerekli yerlere başvurup öncelikle belediyeye başvurmanız gerekmektedir. ardından gerekli evrakları tamamladığınız zaman belediye ekipleri size bir mesaj yolu ile ulaşım müsait olduğunuz zaman evinizi inceleyip ne sıkıntıları var ise gözden geçirip bu ev deprem sırasında tehlikeli dipsiz kuyu gerekli yerlere yaptırmanızı önermesi ile deprem raporu oluşturulup uyarılar bu şekilde yapılmaktadır.