0

evet dersi ders anlamak gerekir çünkü dersi derste anlamadığımız için kendimiz daha fazla öğrenmemiz gerekir sınavlar yaklaştığımda.tabii ki de bu kişiden kişiye değişir ama ben mesela ders derste anlayabilmiş değilim fazla bir şey anlamıyorum derste kendimi veremiyorum aşırı daha sonra sınav var yaklaştığında kendim sınavlara çalışıyorum öyle anlıyorum genellikle gerçekten de ters ters anlama ki çok iyi en azından öğretmen o anda anlattıklarını tek tek not alıyorsun ve anlıyorsun daha sonra hiçbir şekilde sınavı girdiğinde hiçbir şeyi unutmayan giriyorsun aşırı bir çalışmana gerek kalmıyor ama sınava çalışarak sınav tek başına çalışarak daha sonradan maalesef ki aşırı bir şekilde video anlamıyorum verim alamıyor insan. o yüzden de erdi derste anlamak gerekir en azından zorlanmamak için. öğretmenler bile eskiden derdidersi derste anlayın ki daha sonradan zorluk çekmenin sınavda derdi ama biz nedense ders ders anlamak yerine daha çok sınavdan 1 gün kala veya sınavdan 1 hafta kala kendimi çalışmayı daha çok tercih ederdik. tabii ki de herkese göre bu değişir ama ben genellikle ders ders anlayan biri değilim anlamıyorum derste dikkati bozuyor ama sınavdan 1 hafta önce kendin tek başına çalışmayı daha çok seviyorum.

0

dersi derste anlamak daha iyi bir çözüm yoludur. çünkü dersi derste anlarsanız daha sonra dersi çalıştıktan sonra dersi pekiştirebilirsiniz. eğer dersi derste anlarsanız dersi daha sonra çalışamadığınız durumda bile ders hakkında az çok bir bilgiye sahip olursunuz. eğer dersi derste dinlemeyip evde çalışırsanız anlamadığınız yerde soracak kimse olmaz ve bu yüzden başarısız olma ihtimaliniz yükselir. eğer dersi derste anlarsanız anlamadığınız noktaları öğretim görevlinize sorarak daha iyi anlar ve daha kolay pekiştirirsiniz. bu yüzden dersi derste anlamak ve sonradan çalışmak dersi daha iyi anlamanıza neden olur. eğer bu ikiliyi bir araya getirebilirseniz o zaman dersi kesinlikle anlarsınız. bu yüzden mümkün oldukça dersi derste anlayın ve unutmamak için ise sonradan o derse tekrar çalışın. benim size tavsiyem bu yönde. herkese derslerinde ve sınavlarında başarılar dilerim.

0

derste anlamak daha önemlidir. evde kendi kendimize öğrenecek olsak okullar, öğretmenler ne işe yarardı.

0

bence derste dinleyip evde tekrar stmek.

0

her dersin kendine göre mantığı vardır sosyaller daha sonra da ögrenilebilir ama sayısallar destte ögrenmelidir bence

0

dersi derste anlamak daha mantıklı bilmediğin, anlamadığın bişey olursa en azından sorup öğrenme şansın oluyor.tek başına çalışınca bu pek mümkün olmuyor araştırıp ,araştırıp duruyorsun.

0

dersi derste anlamak öğretmene göre değişir bence.

0

dersi derste anlamanın daha iyi olduğunu düşünüyorum

0

once derste dinlenecek sonra evde uygulama olacak ikisi birbirini tamamliyor

1

dersin hocası iyiyse ve öğretmeye niyetliyse ders derste öğrenilir. sonradan ise öğrenmen ders çalışılarak pekiştirilir.

0

dersi derste öğrenmek her zaman daha kalıcıdır ve sonrasında fazla ders çalışmaya gerek kalmaz.

0

kesinlikle ders derste daha iyi öğrenilir sonradan çalışmalar ise bunu pekiştirecek niteliktedir