3

mevduat faizi nedir?

94 cevap
0

mevduat; bankada hesapta bulunan ve miktarı değişen paradır. vadeli ve vadesiz mevduat olmak üzere iki çeşittir. faiz ise; bankada yatan bu paranın durduğu yerde artmasıdır. günlük, aylık, yıllık faizler vardır.

0

bankaya yatırılan para karşılığı bankanın parayı işlettiği süre boyunca mevduat sahibine ödenen paradır.

0

mevduat faizi, elinizde bulunan nakit parayı bankaya yatırıp uzun bir süre sonra faizli bir şekilde alınması durumudur yani elinizde bulunan bir miktar parayı bankaya yatırıyorsunuz ve uzun bir süre sonra vadeli yani faizli bir şekilde çekmiş oluyorsunuz .

0

mevduat faizi ekonomik bir kavram olmakla beraber bankaların müşterilerine sunmuş olduğu imkanlardan bir tanesidir. mevduat faizi ile bankadan işlem yapanların ellerinde bulunan paraları bankaya yatırarak belirli oranlarda faiz aldıkları ve paralarının artış sağlandığı bir finansal işlemdir. mevduat faizinden kazanç elde etmek için yapılması gereken tek şey en uygun faiz oranı veren banka ya seçerek bu bankanın mevduat hesabına parayı yatırmak gerekmektedir. en yüksek faizi veren banka ile anlaşarak istenildiği her miktarda para yatıran kişi belirli bir vade ile faizi almaya kazanarak istediği zaman parasını çekebilir.

0

vadeli mevduat hesapları anında nakit paraya dönüştürlemeyen bankadan çekilmesi için belirli bir zamanın yani vadenin dolması gerektiği bu süre dolunca ise faiz getirisi ile birlikte çekilebilen ya da başka bir vadeye yatırılan hesap türüdür. vade uzadıkça faiz getirisi artmaktadır. faiz oranıyla ana paranızın belirttiğiniz gün sayısı sürecinde mevduat faizi belirli formüllerle hesaplanır. vadeli tl mevduatta spotaj oranı %15 olarak uygulanmaktadır fakat bu oran vade uzadıkça kademeli olarak düşmektedir. ilgili kanuna göre vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile altı aya kadar vadeli hesaplarda yüzde 12.01 yıldan uzun vadeli hesaplarda ise spotaj oranı %10 olarak tahsil edilmektedir.

0

bankaya sürekli olarak ya da düzenli bir şekilde para yatırıyorsanız banka size o oranda faiz veriyor. bunada mevduat faizi denir. genelde bu faiz altın yaptırdığımız zaman veriliyor.

0

sureli yada suresiz karsilikli yada karsilikli vankaya yatirilan para yada doviz ve kiymetli esyalar verilen isimdir.mevduat isimleri ise bu fonlar bir kisiye ve ya kurum adina banka nezdinde kayit altina almak icin acilir.
merkez bankasinin faiz artisinin ardindan sonra bu paralel mevduat faizleri artisa karisti 1 ay mevdyatli faizlerin pek cok bankalarda%15seviyesine yukseldi 3 aya kadar mevduatlara daiz oranlari% 17,35 kadar artti.

0

öncelikle bir faizden bahsedebilmek için mevduatın ne olduğunu öğrenmemiz gerekir.mevduat birikim demektir.nakdi olarak yapılan birikimlerin faiz geliri elde etmek ve değer kaybetmesini önlemek amacıyla banka yada bddk lisansı bulunan finans kuruluşlarına yatırılarak ilgili kurumun sizin paranız üzerinden kazanç elde ettikten sonra sizin payınıza düşen kısmına mevduat faizi denir. gelir vergisi kanunu gereği elde edilen faizlerden gelir vergisi stopajı ödenir.stopajı banka sizin adınıza kazancınızdan otomatik olarak düşer ve düştükten sonra kalan para net faiz kazancınızdır.bu arada dinimiz gereği faiz yemek haramdır.ama günümüz iş dünyasında faize bulaşmamış kimse kalmamıştır.şöyle kaba bir hesapla faiz oranlarının %25 leri bulduğu günümüz ekonomik ortamında 100.000 tl mevduatınıza 1 yılda ortalama olarak 25.000 tl mevduat faizi almanız olasıdır.aylık bazda hesapladığınızda 2.000 tl civarında mevduat faizi alarak neredeyse bir asgari ücret geliri elde etmiş olursunuz.bu devirde faizlerin artması sadece zengin ve ekonomik durumu iyi olan ailelerin işine gelmektedir.zengin insanlar birikimlerini yani mevduatlarını direkt olarak tl mevduat hesabına yada usd ye çevirerek usd mevduat hesabına yatırarak paraları ile para kazanıp daha da zengin olmaktadırlar.maalesef günümüzde düzen böyle işlemektedir.

0

banka mevduat hesabında bulunan paranın bankanın kredi vermesi için kullanıma sunulması sonucu anaparaya eklenen anapara kirası

0

mevduat bankaya yatırılan döviz para tl euro dolar altın gibi değerli şeylerin mevduat hesabında faiz ile değerlenmesi günlük haftalık aylık yıllık olarak koyabilirsiniz bankanın vereceği faiz oranı ile paranız bankanın verdiği oranda artar bazı hesaplarda ana parayı çekseniz bile mevduat bozulmaz yatırım amaçlı kullanılabilir bir yöntem

0

mevduat bankaya yatırılan para döviz ve kıymetli eşyalar gibi şeylere denir. bunlar yatırıldığında banka buna faiz uygular buna denir.

0

bankaların kendilerine para yatırma şartıyla müşterilerine belirledikleri gün kadar ve miktar kadar faiz uyguladığı hesaplara mevduat faizi hesabı denir. bu hesaplardan belirli gün ve oranlarda para yatırma işlemi yapılır ve banka bu şekilde parayı kullanarak bu süre içersinde müşterisine belirlemiş olduğu miktar kadar para ödemesi yapar. mevduat faizi riski sıfır olan bir faiz ve yatırım türü olduğundan yüksek miktarda parası olanların çok fazla tercih etmiş olduğu bir yatırım yöntemidir. mevduat faizi getirisi çok fazla yüksek miktarlarda değildir. ama sıfır risk içerdiğinden yüksek miktardaki yatırımlara gözle görülür ve faydası bulunacak miktarda faiz oranı uygulanır. böylece sıfır risk ile parayı katlamak mümkün hale gelecektir.

0

mevduat faizi belli bir vade dolmadan çekilemeyen paranın vadesi dolduktan sonra faiziyle birlikte çekilmesi olayıdır

0

mevduat faizi adı üstünde faiz elinizde belirli bir para var boşta duracağına bankaya yatırıyorsunuz. ve banka size belirli bir kazanç sunuyor siz hoşunuza giderse yatırıyorsunuz eğer faiz hoşunuza gitmezse başka bankalardan da faiz oranını öğrenip hoşumuza giden bankaya yatırırız paramızı. paramız günlük olarak faiz işler ve gece 12 den sonra mesai saati içinde ana paramızın üstüne eklenir bu günlük olarak devam eder gider hem paramız değer kazanır hemde verilen faizde ana paramızla birlikte değer kazanır gider.

0

yani bankadaki paran artar,ve sana sınırlı bir gun verir ..

0

paranızı yatırdığınız bankaya taahhüt vererek belirlediğiniz tarih boyunca kullanmayacağınıza dair sözleşme imzalıyorsunuz. bankada sizşn paranızı o tarihe kadar kullanıp size belirli bir yüzde ile faiz ödüyor. paranızı belirlenen tarih dışında kullanırsanız meevduat faizini alamıyorsunuz.

0

30 gunlugu var 32 gunlugu var yaptırdığım fiyata gore faiz alirsin

0

vadeli mevduat hesabı, paralarını yatırdıkları araca risksiz olarak güvenmek isteyen insanların başvurduğu yöntemdir. kuralları vardır, paralarını her istedikleri an değil, belirli bir vadesi dolunca çekebildikleri bir bankacılık sistemidir. mevduat faiziyle birlikte. çektiğiniz andaki vadeden gelen faizdir.

0

bankaların bizden aldığı komisyondur hepsi faiz atları farklı sadece

0

sahip olduğun paranı işleterek ban ka veya herhangi bi banka araçılığıyala da olur artık insanlar faiz yapıyorlarda kendi aralarında