3

mevduat faizi nedir?

94 cevap
1

bankaya yatırılan paraya gelen faizdir...

1

bankaya yatırdığınız vadeli hesabın getirisidir.

1

yani vadeli demek. vadeli hesaplari aninda paraya dönüştüremeyen , bankadan çekilmesi belli bir zamani olan yani vadesi'nin dolmasi gerekir yoksa bankadan o parayi almaniz imkansiz. bu sure dolunca faiziyle eklenil cekebilirsin yada baska bir vaadeye ekleyebilirsin. vade ne kadar artarsa karin da o kadar artmis olur.

1

bankaların hane tüzel ve gerçek kişilerden topladığı sermayeye mevduat, sermaye toplamak için önerdiği getiriye mevduat faizi denir. mevduat faizi enflasyondan, borsa endeksinden, döviz ve diğer değerli emtialardan yüksek olması gerekir.

1

eldeki nakit kazancı risksiz bir şekilde belirli bir kazanç yüzdesi ile birlikte günlük, aylık ya da yıllık olarak bankaya yatırmak kaydı ile faiz getirisi elde ederek kazanç sağlama şekli.

0

bankaya yatirdiğinız paraya her ay belli bir miktar para yani faiz geliyor ve siz bunu bankanin size belirlediği günler cekebiliyorsunuz. daha önce ve daha sonra cekerseniz faiz işlemiyor.ana parayi cekiyorsunuz.

0

bankaların belirli bir vadede paranızı işletme karşılığı verdiği faizdir.

0

cebimizdeki paralari bankaya yatirip bankada bunun ustune faiz ekler ve biz daha sonra bunlari çekeriz iste buna mevduatli faiz demisler. ben hic yapamadim boyle birsey. faizin her türlüsü haram duye gördüm ben. bu yuzden bankalar ile pek uğraşmam. bana bankalardan cogu kez smsler geldi bu yonden ama ben dönüp bakmadım bile sizde oylw yapin bakmayin emin olum daha iyi olur sizin icin

0

bunlar dinimizce haram sayılan işler.tavsiye etmiyorum ama açıklamasını isterseniz bankaya paranı emanet ediyorsun.daha sonra işlendikten sonra faiziyle geri alıyorsun.

0

elimizdeki nakit parayı bankaya yatırıp i süre sonra ana para faizi olarak geri almaktır mevduat faizi yani paranızı bankaya kilitliyosuz bi sure sonra tekrar faizli bi şekilde geri çekiyorsunuz amacı ise banka sizde borç alıyor ver sonra siz cekmek istediniz zaman faiziyle geri ödüyor gi i de düşüne biliriz banka sizden aldı bu parlasın ihtiyaçı olanlar kiredi borç para şeklide veriyor dağıtıyor tabi dagittıgu bu paralara da sonra faiz koyup geri alıyo yani bizim bankaya yaptınız gibi de düşüne biliriz biz bankaya veriyoruz sonra bak o parayı kullanıyo işlerinin görüyo haledim ihtiyaçı olana kiredi gibi şeyler veriyor sonra biz o parayı geri almak istediöizdee bize o paranın üzerini biraz daha para ekleyerek bize tekrar geri veriyor biz ise mesele araba ev felan alacaksın paran yok bankaya gidiyorsun kredi istiyorsun sana uygun olan krediyi veriyor sonra da siz bu parayı geri ödemeyi başladınızda sizden bu paranın üzerine kordugu faizi de istiyo böylece banka kar etmiş okuyo banka da bu parayla borçlarını kaoadıyo devlete olan vergisini veriyor durduğu binanın kirasını veriyor sen bankaya para yatırırsan sen kazanıyorsun ama sen bankadan para cekersem sen kaybediyorsun çünkü banka sana verdiği paranın daha fazlasını istiyo senden sana verdiği paraya faiz koyup istiyor senden banka da böyle kar etmiş oluyor

0

banklarda mevduatta bulunan paranın faizidir günlük veya istenilen süreli olarak kazanılan faiz tutarı değişmektedir bu günlerde en iyi mevduat faizi yıllık yüzde yirmi beş civarındadır yani bin lira bir yıl sonunda size iki yüz elli lira faiz kazandırmaktadır.

0

mevduat faizi yatirdiginiz paranin yuzdelik kisminca size verilen arti paradir

1

mevduat faizi yani vadeli mevduatlarda nakit paranızı bankaya yatırdığınız da bir süre sonra anaparanızın üzerine eklenen faiz ile birlikte geri almaktır. yani paranızı bankaya yatırarak her ay düzenli olarak bir gelir elde etmiş oluyorsunuz.mevduat faizi olayını bankanın sizden borç alarak gerisinde faizi ile birlikte size geri ödemesi olarak algılayabilirsiniz. bankada sizin yatırdığımız paraları toplayarak ihtiyacı olanlara kredi şeklinde veriyor onlardan da ekstra faiz elde ederek kazanç sağlıyor. bankalar elinizdeki paranın çokluğuna ve bankada tutacağını süreye bağlı olarak bugünkü piyasa şartlarını baz alarak size bir faiz oranını belirler. ayrıca her bankanın mevduat faiz oranı farklıdır.

0

vadeli mevduat hesabi diye gecer aslinda. bankada ki hesabiniza belli bir miktar para yatirirsiniz sonra size belli bi faiz orani sunarlar ornek vermek gerekirse bu suan gunumuzde %25.. (yani koydugunuz parayi 4 yilda 2 kati olarak geri alabilirsiniz baya baya iyi.) bu sureyi isterseniz gun isterseniz ay isterseniz yil olarakda kendiniz belirleyebilirsiniz kazanciniz ona gore de artar azalir..

0

normal banka hesabında duran paraları bir kişi vadeli mevduat hesabına yatırdığında vadeye ve ana paraya göre verdikleri oran demektir. bazı insanlar birikimini boş boş yatmasın, sürekli işlem görsün diyerek bu vadeli hesaba yatırırlar. tüm bankalar vadesiz hesaptaki paraları sevmez. çünkü o vadesiz mevduat hesabında duran paralar, arada sırada para çek, para yatır olduğundan dolayı fazla işlem görmediğinden dolayı sevmezler ama vadeli mevduatlardaki paralar en az ay bir işlem gördükleri için ve o işlemleri yapsrken banka para kazandığından dolayı çok severler. belki bankada işiniz düştüyse odaki görevli kişi fazla vadesiz hesap açmak isteyenleri diğer arkadaşına götürür, işte bu anlattığım olay için vadesiz hesap açmak istemezler.

0

bankaya yatırdığın paranın, belli bir zaman da belli bir oranda artması

0

elindeki parayı bankaya yatırıp belli bir kazanç elde etmek

0

belli bir paranız var diyelim o hesaptaki vade dolunca faiz vadeli hesaba ekleniyor buda ek gelir sağlıyor.

0

herhangi bir para miktarını faiz karşılığı bankaya yatıyorsun kısacası yatırım demektir

0

bankadaki yatirdigin paranin faizidir ama faiz haramdır