0

bana göre şüphesiz bilim tarihinin en iz bırakan kişisi einstein olmuştur.
bunun en büyük örneği kendisi sayesinde atom bombası icat edilmiş ve kendi kökeni olan almanya yı 2. dünya savaşını kaybetmeye zorlamıştır.
japonyaya atılan bombaların yüzünden japonya geri çekilmiş ve almanya yavaş yavaş savaşı kaybetme noktasına gelmiştir.
bunu üzerine berlin alınmış ve savaş rusya,amerika birleşik devletleri ve ingilterenin kazancıyla sona ermiştir.

0

einstein,nicola tesla nın yanında bir çok halada bilmediğimiz le birlikte türk bilim adamı vardır ibni sina,piri reis,mimarsinan ayrıca newton o kadar akıllıyımışki elma kafasına düşünce yerçekimini bulmuş :) edison u adam yerine bile koymuyorum günümüz türk bilim adamı larak aziz sancar

0

benim aklıma direk fizik alanından einstein geldi ve nikola teslanin büyük projeleri geldi ikiside büyük bir dehaydı eminim yaşasalardı bilim dalı dünya da çok farklı bir yerde olabilird

0

ibin sina tomris ve sara hatunlar piri reis mevlana fatih sultan süleyman
hz isa hz muhammet aristo kraliçe isabella hz musa sezar stalin karl marx lao tzu lenin menes

0

tarihte bilim konusunda iz bırakan insanlar einstein atomu parçalamıştır edison lambayı bulmuştur ampulü bulmuştur graham bell telefonu bulmuştur nikola tesla elektrik hakkında buluşlar yapmıştır

0

hepsini tabikide sayamayız ama birazısı söyleyebilirim;
arista thales hz muhammed mimarsinan edison einstein ali kuşçu yavuzsultan fatihsultan ve diğerleri en son da atatürk vardır

0

albert einstein nikola tesla aziz sancar

0

aziz sancar nobel ödülü almıştır türkiyemizi için mustafa kemal atatürk graham bell thomas edison tesla bunlar bilime iz bırakan büyük kişilerdir

0

bunlar üstüne kitaplar yazılıp çiziliyor. baktığımız zaman ise bazılarının bulduğu şeyler bizim küçükken keşfettiğimiz şeyler olduğu ama dile dökemediğimiz şeyler olduğu. bunun nedeni ise bunların keşfedildiği zamanla bizim zamanımızın bilgi birikiminin eşit olmaması. bulduğu şeyler şuan basit şeyler olsa dahi büyük bilim insanları vardır.

tesla
einstein
newton
galileo
harezmi
mimar sinan
ali kuşçu
dalton
bohr
thomson
harezmi

0

bilim insanı deyince aklıma ilk gelen nedense einstein oluyor
edison : ampulu bulan adam
grahambell: telefonu bulan adam
ibni sina,
farabi
aziz sancar son zamanların gözde isimlerinden ve hemşerim olur kendisi mardinli dir
newton
tesla
ali kuşçu
evliya çelebi
mimar sinan
piri reis
arşimed
galileo
vb bir sürü bilim insanı mevcuttur

0

ibni sina newton farabi aziz sancar abdul salam mimar sinan

0

thomas edison , albert einstein , j.r.r. tolkien , abraham lincoln...

0

albert einstein, isaac newton, nikola tesla, johann karl friedrich gauss, charles barwin.
beşle sınırlamak elbette yetmez yine de bu adamlar belki ilk 5i alır. sayısız önemli bilim adamıda var tabiiki.

0

bilim tarihinde iz bırakmış olanları şu şekilde sıralayabiliriz:
edison : ampulün mucididir
graham bell : telefonun mücididir
newton : yer çekimini bulmuştur
arşimet : suyun kaldırma kuvvetini bulmuştur
galileo : teleskobu bulmuştur
alessandro volto : pili bulmuştur
samuel morse : telgrafı bulmuştur

0

bizim tarihimiz açısından oldukça önemli bilim adamlarımız bulunmakta onları şu şekilde sıralayabiliriz.
öncelikle ampulu bulan edison bilim açısından oldukça katkıda bulunmuştur ve 200'den fazla denemesine rağmen pes etmeyerek ampulü bulmuştur.
bilim açısından birçok katkıda bulunan diğer bir isim de telefonu icat eden, ve şu an günümüze kadar en büyük ulaşım aracı olarak bunu ortaya koyan grambel dir.
grambel lise sevgisi ile ilgili ona ulaşmak için bu icadı bulmuş yani telefonu , hattı alo kelimesi sevgilisinin baş harflerinin kısaltmasıyla ortaya çıkmış diye hatırlıyorum.
fizik konusunda ise usta fiziki newton dur.
newton bir gün ağacın altında otururken,
kafasına düşen bir elma soyucu düşünerek yer çekimini bulmuştur ve bu da fiziğe büyük bir katkı sağlamıştır ve adına .hala tarih kitaplarında saygı ile anılmaktadır.
türk tarihin olan ibni sina oda tarihi açısından bilim tarihinde iz bırakmış matematikçi fizikçi lerden birisidir.
ünlü matematikçi ve fizikçi bilim adamı ali kuşçu da, türk olduğu gibi o da bir sürü bilim açısından, fizik açısından adını yazdırmış ve hala yaptığı bilimler ile anılmaktadır.

0

bilim taeihine birden cok insan yapmış oldugu daha doğrusu buldugu icatlarla ilgilidir. mesela islammi olarak bilim adamları vardır gerekse yabacilar vardır bunlar sünlardir:
ibni sina
piri reis
evliya celebi
hezarfen
kuşcu ali
ainştain
grambel
ibni haldun
mimar sinan
mimar kemalettin
edison
galileo
macellan
bu insanlar bilim dünyasina muthiş damga vuran insanlardır. gerek islami gerekse hıristian alemonde buyuk etkiler uyandırdı.

0

yılmaz özdilin yazdığı mustafa kemal kitabını yeni bitirdim ve bunu görünce ilk olarak aklıma cahit arf geldi. arf teoremi tüm dünyada bu adla kullanılıyor, atatürk'ün cumhuriyet zamanında eğitim için yurt dışına gönderdiği gençler arasındaymış cahit arf, geldiğinde de çok başarılı bir bilim insanı olmuş. cumhuriyet döneminden çok çok fazla isim var aslında böyle sadece benim aklıma ilk gelen buydu. tabii da vinci, edison, graham bell, ibni sina, farabi, hatta yakın tarih bill gates... biir sürü isim...

0

bana göre albert ainstain tabi bana göre pastör de olabilir

0

farabi
ibni sina
mimar sinan
picaso
leonardo da vinci
casio
pedro
aziz sancar
hakan sukur
arif erdem
arda turan
ismail köybaşı
mazlum selcuk
mehmet incesoy

0

arkadaşların cevaplarına ek olarak alsn mathison turing derim ben.büyük matematikçi,duygulu hassas insan turing matematik dışında yazılım ve şifreleme sistemleriyle de ilgilenmiştir.ve ve tabi ki hypatia unutulmamalı.astrolojiyi fiziği incelemiş.yaşadığı dönemde ve dünyada ilk bilim kadını hypatiadır.önceleri babasının asistanlığını yapan hypatia sonraları kendi kuramlarını geliştirmiştir.bir de sırp asıllı nicola tesla.alternatif akımın babası şimşeklerin efendisi tesla buluşlarıyla bir tekno devrimcidir.esasen yaşamında da parayı hiçbir zaman öncelememiştir.beş parasız otel odalarında ölüp gitmiştir.