0

yeterli olmaaycaktır.çünkü herşey çok pahalı vatandaşın gücü yetmiyor.asgari ücretin en az 2800 türk lirası olması gerekiyor.türkiyenin durumu gittikçe kötüye gidiyor.bunun önüne geçmeliyiz.elimizde o kadar çok değerli şeyler var fakat kullanamıyoruz.ithalat oranları oldukça yüksek bunu azaltmalıyız,ihracat çoğaltılmalı.tarıma yatırım yapılmalı.köyden şehire göçün önüne geçilmeli.eğitim sistemi en baştan değişmeli.

0

en az 2500 lira olmalıdır askeri ücret. insanlar bu pahalılıkta nasıl geçinecekler

0

elbette yeterli degil bu para.asgari ücretin en az 2500 tl olmasi lazim.ülkede zaten kriz var hersey ates pahası birde üc kurusa insan calıstırıyorlar olacak is degil yani.asgari ücret ülkemizde cok düsük hatta yerlerde diyebiliriz malesef.insanlarımıza deger verilmiyor.bir günde 8 saat calısan insanlarımız 1600 tl gibi cok asagi bir rakam almak zorunda bırakılıyor yazık gercekten.

0

tabi ki yeterli değil ama hiç yoktan iyidir.

0

bence yeterli değil ama ne kadar zam yaparlar ki.en az 2000 tl zam yapsalar keşke. sonuçta 400 tl zam demek bu rakama göre. en az 2500 tl olması gerekiyor ki bu zam yapılması 900 tl zam demek. o zammıda yapmazlar. yani 2000 olursa şükretmeliyiz.

0

bence asgari ücret 200 tl çok az biraz bu devlet düşünmesi lazım biz ne zaman asgari ücrete zam yapsak gıdalara,meyvelere,sebzelere,benzine,mazota ,ekmeğe , akla gelecek herşeye zam geliyor ve her sene kiralara bile zam geliyor elektirik ,suya ,telefona,intenerete herşeye zam geliyor ya 200 tl yapıp bunların hiç birseyini zam yapmasinlar yada insanlar evini gecndiebilcek kadar maaşlarını asgariye yükselttiler bir evde iki kişi veya bir kişi çalışsa genede o 2000 tl ev geçindirmek zor cocuqu var yemeği var elektirik,suyu ,kirası ,içeceği,yiyeceği,interneti,yol parası okul masrafları yani herşeyi var 2000 tl çok büyük bir para değil yani bence böyle asgari çok yüksek olduğunu sanan devlet bunların hepsini göz önünde bulundurunuz iki bin liraya geçim olamicagi için anlasın ama halıda suç oy veriyorlar böyle bir insana başka nediyebilirsinki gözlerini daha açmamış kimse iki bin lira bile bazı insanlara çok geliyor ama tek taraflı düşünmemek lazım diğer insanlarında düşünmek lazım soylicekm çok şey var parmağım yoruldu onun için bunlarda benim düşüncelerim.

0

bence hiç yeterli değil en az 2500 tl olması lazım millet kan ağlıyor

0

ya en azından bi 2100 2200 filan olsaymis.

0

daha bir kaç gün önce açlık ve fakrlik sınırları açıklandı. o veriler karşısında 2000 tl. nin bile yeterli olacağını sanmıyorum. ama işverenlerin de bu dönemde fazla bir zammı kaldırabileceğini sanmıyorum. özel sektörde çalışan bir çok kişinin işine son verilmek zorunda kalınabilir. devlet tarafından işverene destek verilirse belki mümkün olabilir. sonuçta şirketler de patır patır konkordato talebiyle dökülüyor. :(

1

2000 yeterli değil ama daha altı olmaz inşaallah

0

zaten en az 2000 tl olmalı.
yeterli mi tabiki değil istanbul gibi bir yerde yaşıyorsanız, 2000 lirayla sadece, kira ve fatura ödeyebilirsiniz.

0

vallahi bence en az 2.300 tl civarı olmalı. geçim için en düşük gerekli olan maaşn 2.300 tl'dir. çünkü en ucuz kira 400 tl, elektrik, su, doğal gaz, dolap alışverişi, temizlik alışverişi derken insanın cebine ayda 3-4 kere dışarı çıkmaya bile para kalmıyor. en az 2.300 tl olmasını temenni ediyorum. her ne kadar olmayacağını bilsem de, olması için dua ediyorum.

0

yeterli değil. tek başına çalışan biri hanede çocuk es varsa 2000 tl de yetmez