0

nasıl bir araştırma sonucu belirleniyor bu ücret bilmiyorum ama elbette yetmez. ancak asgari ücretin şu anki durumuna bakıldığı zaman 400 liralık zam güzel görünüyor. ancak insanların emeklerine saygı göstererek bu ücreti biraz daha yaşam şartlarına uygun biçimde belirlemeleri gerekiyor. maalesef memleketin durumu ortada. ekmeğin 1 buçuk lira olduğu memlekette elbette aylık 2000 lira yetmez.

1

2000 lira bu yaşam şartlarında tabii ki yetmez. asgari ücret yükselse bile, alım gücü düşüyor. çünkü piyasadaki her şeyin fiyatı sürekli yükseliyor. özellikle son birkaç aydır hızlarına yetişemiyorum bile. mesela market alışverişine ne zaman gitsem sürekli fiyat değişimi ile karşılaşıyorum. gerçi asgari ücret 2000 lirayı bulur mu, o bile şüpheli zaten.

0

asgari ücret 2 bin lira olursa yetmez. açlık sınırı şuan 2100 küsür lira bu sadece açlık sınırı. tokluk sınır ise 6000 küsür liradır. size şunu diyeyim bence asgari ücreti en en fazla 1800-1900 arasında bir şey yaparlar.

0

gene yetmeyecek gibi görünüyor. askeri ücrete zam yaptıkları gibi her şeye zam yaparak geri alacaklar o parayı zaten. sadece göz boyamak için zam yaptık düşüncesi ile hareket ediyorlar.

1

yeter mi hiç yetmez tabiki. evli ve çocuklu kişilere hele hiç yetmez. 2000 tl bile az ama ben o rakamı vereceklerini bile sanmıyorum 1800 civarlarında kalır asgari ücret. zaten 2000 ya da üstü olursa bir çok özel sektör o parayı çalışanlarına vermeyecek. ya veriyormuş gibi gösterecekler yani sahtecilik, ya da eleman eksiltme yolunu seçeceklerdir.