0

teori nedir?
teori: gerçeğe dayanmayan sadece fikirler ile oluşan bilgi herhangi bir gercekliği yoktur diyemeyiz ama vardır da diyemeyiz gerçekte olabilir yanılgı da olabilir.
örnek vermek gerekirse diyelimki bir bilim insanı kişiler neden obez olur diye bir araştırma yapsın.bilim insanı diyebilirki insanlar x besinini tükettiği için metabolizmaları yavaşlar bu da insanların kilo almalarına sebep olur.işte bu bir teoridir. diğer bilim insanları veya yine aynı bilim adamı ortaya attığı teoriyi inceler.eğer gerçeği yanıtıyorsa teori olamaktan çıkar ve bilimsel bir araştırma olur ve her kesimin dikkat edeceği bir bilgi olur.

0

teori düşünce tezinin kanıtlarla ortaya çıkması sonucu günyüzüne doğan yüzeysel fikir akımın bilimsel araştırmasıdır.teorilerle çürütülmüş onlarca düşünce akımı vardır, misal evrenin oluşumu ile alakalı bir çok düşünce öne sürülen fikirlerin yapısal olarak reddettiği çürütülmüş yanlışlar doğruya hareket etmektedir.

0

bence teori beyin fırtınları ile oluşur.ama bence

0

bir olay hakkında olaya ait atılan düşüncedir

0

teori insanların uydurma olarakta gördükleri ama uydurma olmayan gercege yakınşeylerdir. ama teori bilmin tam acıklyamadıgı şeylerinin gercege en yakın şekilde aciklanmasıdır.

0

teori bir fikrin bilimsel verilerini de ortaya koyarak doğruluğu, geçerliği ve işlerliği kanıtlanmak üzere önerilmesi, beyan edilmesidir.

bir teorinin ortaya çıkması için bit konu bir olay olmalıdır, yani teori genelde bir olaya dayandırılır ve bir konu hakkındadır. başlangıcına hipotez diyebiliriz.

kısaca bir konu hakkında ortaya atılan fikirlerdir, tamamen kanıtlanıncaya kadar bu fikri otaya atanın ya da atanların sorumluluğundadır, henüz genel bilimsel kabul görmemiş fikirlerdir.

0

teori, bir konu üzerinden tahmin etmektir. mantık yoluyla ortaya çıkar ve kesin bir kanıtı yoktur. mantıksaldır. ilgimi çeken ve hala çürütülemeyen bir teori söyleyeyim size : simülasyon teorisi. bakmanızı tavsiye ederim.

0

teori ortaya atılmış bir ideadır. bazıları pratikten yoksun olduğunda işe yaramaz olduğunu söyler ancak kainatta teoriden başka hiçbir şey mümkün değildir.

1

teori ilk eski çağlardaki kadınlardan çıkan ilk basta adına dedikodu adini verdiğimiz düşüncedir bu düşünce gün zaman ve teknoloji geliştikçe fikir olarak da söylenir bu zamanlarda artik dedikodu yerine teori denilmektedir yani bir insanin diğer insanlara bir laf söylemesiyle ortaya çıkan daha belli belirsiz bir fikirdir...

-1

teorik bir olay hakkında bir çözüm yolu keşfetmektir ve bu çözüm yollarını türetmektir

-1

teori belli bir konu üzerin de ki olasılıklara dayanan tamamen doğru olmayandır mesela kuantum teorisi belli değil ne olduğu kesin de değil teori budur işte belli bir konu da doğruluğu kesin olmayan ortaya atılan fikirdir.

0

tam olarak kanıtlanamamış ama yüksek ihtimallerle ve mantıkla desteklenmiş olaylar diyebiliriz. mesela darwının evrim teorisi tam anlamıyla kanıtlanmış değildir fakat bazı kimselerce çok mantıklıdır ya da bazı kimselerce kanıt niteliğinde olabilicek materyaller mevcuttur. fakat dünyanın geoit şeklinde olması teori değil bilimsel bir gerçekliktir çünkü bununla ilgili çalışmalar bu bilgiyi somut olarak bize sunabilmektedir, ama evrim teorisi bize somut bir gerçeklik sunamamaktadır. bu bakımdan teori olarak kalmıştır.

0

herhangi bir gerçekliği, kesin dayanağı olmayan bilimsel varsayımlardır. örnek vermek gerekirse; bilimsel bir konu hakkında tez uydurmak, söylemektir. mesela, tüm şişeler üst üste binerse dünyadan aya köprü görevi görür. bana kalırsa çok saçma düşüncelerdir.

0

teori bir fikir dir mesela big bang bu bir fikir yani teori

0

bir konu hakkında ortaya atılan doğruluğu kanıtlanmamış fikirlerdir. ortaya çıkması için bir fikir üretmeniz yeterlidir. her insan bir teori ortaya atabilir. kanıtlanırsa teori olmaktan çıkar.

0

teori, geniş kapsamlı bir alanda birbirinden farklı birçok gözlem ve deneyi açıklayabilen, henüz yapılmamış yapılmamış gözlem ve deneyler için öngörüler veren, birbirine bağlı önermeler sistemi demektir. teori yapabilmek için öncelikle gazlaca bilgiye sahip olmak gerekir herkes bir teori ortaya atamaz ve çokca araştırmak gereklidir. bunun için herkes fikir yürütebilir ama herkesin yaptığı şey teori olamaz.

0

teori bilimde duşunceyle yurutulen bir akıl oyunuyla ortaya çıkar anlamıda bunun içindedir...

0

teori nin ortaya çıkması için herhangi bir neden lazımdır bu nedenin vericeği sonuçların tahminleri teoridir bazı olayların sonuçları kesine yekın oldığu için mantıksal yada matematiksel bu yüzden teoride oluyor denir

0

teori olasılıklar la işleyen bir sistemdir

0

teori bir insan fikri gibi bir şeydir,o fikirin gerçege dönuşturulmesidir teori