1

evin reisi evin herseyinden sorumludur. harcama saglik gelir gider yasam duzen kisaca emir veren degil koordine edendir evin reisi

-1

evin reisi kavramı bizim evde geçerli değil. bizim evde kararlar ortak alınır ve herkesin fikri önemlidir.

2

evin reisi demek her şeyden sorumlu demektir o evin geçimini sağlamak evin maddi ve manevi işlerini görmek ve evin reisi her şeye onun sözü ve onun kararı onun sözü geçerli herkes onun eline bakıyor son karar ver son noktayı koyuyor.

-1

ülkenin cumhurbaşkanı gibi herkesin bir fikri vardır ama son noktayı o koyar.

-1

reis kelimesinin anlamını bilmek evin reisi kavramını da anlamaya yardımcı olacaktı. reis bir nevi başkan demektedir, ya da önder, lider. mantık olarak lider olan kişi sözü tutulan, saygısızlık etmekten çekinilen kişidir. evde en çok saygı duyulan, sözü tutulan ve eve başkanlık eden yani ihtiyaçlarını karşılayan kişi evin reisidir. türk toplumunda bu rol babanındır.

-1

evin reisi genellikle babadır. evin reisi evini geçiren geçip geçindiren hatta.ailesinin sıkıntılı,zor zamanlarında bile hep bir arada tutan kişidir.aile reisi olmak gerçekten çok zordur. bütün her şey size bakıyor neredeyse. çocukların ihtiyaçlarını ,evin ihtiyaçları yani çoğu şeyi size bakıyor. aslında en iyisi diye bir şey yok hem anne hem de baba olabilir bu. yani hayat müşterek her iki şekilde işte olması gerekir annede babada her ikisi de veya reis olabilir yani evde.

-1

evin reisi babam evin ihtiyaçlarını gideren kişi

1

evin reisi evi maddi, manevi olarak geçindiren kişilerdir. bana göre maddi olarak evi geçindiren kişi baba olsa da , evi çekip çeviren kişi düzeni sağlayan, eksikleri gören kişi annedir. bizim evin reisi babamın yanında gizli kahraman olarak annemdir.

0

evin reisi bence çok saçma bir kelime ve tabir reis diye bir kavramın olması bana çok itici geliyor

0

evi gecindiren kimsedir. genelde baba olur bu evlenince de koca.

0

evin tesisi eve para getiren sözü geçen insandır benim evimde parayı getiren eşim onun için evin reisi odur ama söz konusuna gelirsek ikimizin de borusu öter ben sınırlı biri olduğum için ben kendi bildiğimi kyaparim evin içinde oda kendi bildiğini yaoar ikimizde birbirimizi dinlerim benn evin reisyim dediğimde kabul etmez asla :) caktirmayin ama evin reisi benim ben daha çok oterim ama benim eşim beni mutlu etmek için elinden geleni yapar herkese de o mutluluğu versin allah inşallah

0

evin reisi genel manasıyla eve kazanç getiren, giderlerini karşılayan, ev ve aile konusunda verilecek kararlarda söz sahibi olan kimsedir. genelde erkek evin reisi rolünü oynar.

bu konunun olumsuz yorumlanıp eleştirilmesi bence doğru değil. her toplulukta bir karar mekanizması olmalıdır. ayrıca evin reisi ille de erkek olacak diye bir şart da yoktur. kadın da olabilir. hatta zamanımızda çocukların anne ve babadan daha çok söz sahibi olabildiklerini dahi görüyoruz.

0

evi çekip çeviren, eksiklerini gideren kişiler için kullanılan bir kelimedir.
bence evin reisi her zaman annelerdir.