1

evlerin ısınması ve ısı kaybının olmaması için, öncelikle dış cephesinin mantoloma dediğimiz ısı yalıtımı ile kaplı olması gerekir. (bizim evimizde mantolama neredeyse 10 yıldan fazladır var)
camların çift cam ve ısı cam olması gerekir. (bu da bizde var) kapılarda bulunan lastiklerin yıpranmamış ve sağlam olması da gerekir. radyatörlerinizin temizliğinin de iç temizlik (şirketler yapıyor bunu) kirden ve kireçten arındırılmış olması gerekir.
bir de en az 45 derece de kombinizi yakarsanız bizim gibi, canavar gibi ısınırsınız.

1

evlerimizin kısa bir şekilde ve fazlaca ısınmasını sağlayan en büyük etkenler ve dışarıdan hava girişini önleyecek tarzda önlemler almaktır. öncelikle evin balkon kapıları ve camları kontrol herhangi bir yerden hava girişi olmadığına emin olunur. eğer kapı ve pencerelere çok fazla eksik değilse ve tahta yapıda iseler pimapen canlılarla değiştirerek içeriye hava girmesini fazlaca engelleyebilirsiniz. bunun dışında evlere ısı yalıtımı yapılması da çok önemlidir. isı yalıtımı bulunan binalarda evler çok daha kolay bir şekilde ısınır. ayrıca evlere kesinlikle parke yaptırılması ısınmada etkili olan bir diğer şeydir. bu konulara dikkat ettikten sonra evinizin durumuna göre doğalgaz, kömür veya odun sobası, klima ya da elektrikli soba ile ısınma sağlanabilir. günümüzde en fazla kullanılan ısınma şekli doğalgazla ısınma şeklidir.

0

evin iyi ısınması için ısı yalıtımı çok önemlidir.bununla beraber sobalar,klimalar, elektrikli sobalar ve doğal gaz sistemleriyle evlerimizi ısıtabiliriz

1

evin ısısını sağlamakta ve korumakta en önemli etken yalıtımdır.

sonrasında merkezi sistem kalorifer, doğalgaz kombi isıtma sistemi, kömür sobası, elektrikli ısıtıcı, klima gibi seçenekler isıtılan alana göre ve imkanlara göre tercih edilir.