1

sınav kağıdında kendisine ayrıca not yazılmasını isteyen öğretmenleri güzel bulur musunuz?

kağıda kendi kişisel notlarınızı da eklemeyi unutmayınız diyen hocalarda var bu ülkede.. arkadaşımın kızı anlatmıştı. edebiyat okuyordu üniversitede.. o da şunu yazmış.
hocam nişanlıyım, okulu bitirmem lazım, beni geçirin olur mu?
geçmişti de.

8 cevap
0

benim hayatımda hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım yani açıkçası isteseler de ne yazacağım hakkında bir fikrim yok.

0

ben eğitimim boyunca şuan da üniversitediyim böyle bir hoca ile karşılaşmadım fakat üst sınıflar felsefe hocasının finallerde kendisi hakkında yorumlarımızı istiyor diyiyorlar

1

şahsen her ne kadar notların yazıldığına şahit olsam da ve bende bir kez yazmış olsam da bunu diyen bir hocaya henüz rastlamadım ve eğitim hayatımın son aylarındayım. ancak nereden bakarsanız elinizde kalacak bir durum. yazdığı bir notla dersi geçen öğrencinin sabahlara kadar çalışıp dersi geçen bir öğrenci ile aynı notu alması ne kadar doğru ? sonuçta ikisinin de bu dersi geçmesi gerekiyor. kimse kalkıp da önemli değil ben bir sene daha okurum veya olsun çalışmamış ama o da benle aynı notu alsın diyeceğini hiç zannetmiyorum. peki bunu söyleyen hocalar bu adaleti nasıl sağlıyorlar. ortada bir hak var ve karşılığı verilmek zorunda. eğer zor durumda olup not yazan bir öğrenciye ekstra on puan veriliyorsa sınava giren herkese bu puan eklenmeli diye düşünüyorum. e bu durumda yine zincirin en altında olan için pek bir faydası yok bu durumun. sonuçta üniversitede dersi geçmek için çan sistemi kurulmuş. belli bir ortalamanın altında olan öğrenciler dersi geçemiyorlar. peki bu notları yazanlar açısından bakalım bir de. bu notu yazarken diğer insanların haklarını gasp ettiklerini hiç düşünüyorlar mı sizce ? bence o esnada sadece kendilerini düşünüyorlar. düşünsenize bu şekilde birkaç puan istiyorsunuz ve bu puanları aldığınızda ucu ucuna dersi geçecek olan bir arkadaşınız daha alt sıraya kalıyor ve dersi geçemiyor. bu düşünce ile nasıl kendinizi rahat hissedecek ve dersi geçtiğiniz için sevineceksiniz ? her zaman ve her şekilde ben adaletten yanayım. herkes emeğinin karşılığını almalı diye düşünüyorum. birkaç puan için belki de sadece birkaç dakika veya saat daha çalışmanız gerekiyor. almanız gereken puan kadar çalışın ve hatta daha üzeri için çalışın ve işinizi şansa atmayın. başkalarının ekmeğine de kan doğramayın. sabrınız için hepinize çok teşekkür ederim.

1

evet bulurum oyle hocalar dogaldir samimidir diye dusunuyorum

1

öğrenci merkezli eğitimi benimsemiş, interaktif yöntemlere önem veren öğretmenler yok pek. olsa güzel olur elbette.

1

ben 10. sınıf okuyorum. daha hiç öyle öğretmen ile karşılaşmadım. keşke öyle bir öğretmenim olsa. çok istiyorum olmasını.

1

hiç öyle bir öğretmene rastlamadım ama kendim üniversiteyi bitirmek için çok not yazmisimdir. işe yarıyor:)

1

hayatım boyunca hiç bir zaman öyle bir öğretmene denk gelmedim.
bizim okulda ki öğretmenler genellikle gaddardı, bitsede gitsek gözüyle bakıyorlardı.