0

omurganın tüberküloz osteomyeliti yani tüberküloz artritinin görülmesidir. yani aslında bu daha çok tüberkülozda en çok görülen kemik enfeksiyonuymuş. kalça ve dizler de sıklıkla etkileniyormuş bu hastalıkta. pott hastalığı daha çok 10-30 yaş arasında görülmekteymiş.
pott hastalarının sırt ağrısı, gece terlemesi, ateş, kilo kaybı ve anoreksiya gibi şikâyetleri oluşmaktaymış. bel kemiklerinde, bacaklarda uyuşma, karıncalanma ve zayıflığa neden olan bir kütle oluşabiliyormuş. bazı vakalarda pott hastalığı, kamburluğun sinirlere zarar vermesi sonucu kişide felç görülmesine de neden olabilir. bu duruma da pott felci denmektedir.
bu hastalığın tedavisi çok eskiden uzun yıllar alabiliyormuş. günümüzde ise pott hastalığı çoklu antibiyotik ile tedavi edilmekteymiş. tedavi en az 6 ile 9 ay boyunca devam eder. tekrarlamasını önlemek için bazı durumlarda ömür boyu ilaç kullanımı da gerekebilmekteymiş.

0

kemiklerde oluşan enfeksiyon hastalığıdır antibüyotik tedavisi ile sonuç alınmazsa ameliyatı mümkün olup kurtulma şansı vardı r

0

tüberküloz hastalarda görülen kemik enfeksiyonu hastalığıdır ve ameliyat ile bu hastalığın tedavisi mümkündür.