1

mustafa kemal atatürkün eseri denilince ilk aklima gelen türkiye cumhuriyeti dir. sonrasinda elbete ki nutuk, cebir kitabi ve geometri kitabi var.

1

türkiye milletimizin kurucusu başbuğ mustafa kemal atatürk'ün yaptığı eserlerden sadece bir tanesini biliyorum. o da nutuk 500 sayfadan fazladır. içerisinde atatürk'ün doğumundan çanakkale savaşı'ndan atatürk'ün ölümüne kadar tüm olayları kaleme almıştır ve hala basılmaktadır günümüzde de oldukça okunmaktadır yarın 10 kasım atatürk'ün ölüm yıldönümü ve bu yüzden ben de nutuk kitabını tekrar okumaya başladım. okuyup tekrardan 3 dakika içerisinde bitirmeyi düşünüyorum tekrar tekrar ulu önder mustafa kemal atatürk'e bu milleti bize armağan ettiği için teşekkür ederim.

0

başta nutuk olmak üzere, atatürk'ten mektuplar, atatürk'ün söylev ve demeçleri, atatürk'ün hatıra defteri, arıburnu muharebeleri raporu, karlsbad hatıraları, geometri, medeni bilgiler, bölüğün muharebe eğitimi, takımın muharebe eğitimi, taktik tatbikat gezisi, taktik meselelerin ve emirlerin yazılmasına yönelik öğütler, cumalı ordugahı, zabit ve kumandan ile hasbihal atatürk'ün kaleme aldığı eserleridir.
atatürk'ün günümüz matematiğine kazandırdığı 100'e yakın matematik terimi vardır. pi sayısına, "pi sayısı" ismini veren kişi de mustafa kemal atatürk'tür. komutanlığının yanı sıra muhteşem bir matematik zekaya sahip olan önderdir. bütün osmanlı paşaları dünya'nın gücü imandır derken, dünya'da güç matematiktir diyen bir liderdir.
atatürk'ün nasıl atatürk olduğuna dair, mustafa kemal dönemini ve yaşamını öğrenmek isterseniz, yaptıklarını öğrenmek isterseniz yılmaz özdil'in "mustafa kemal" isimli eserini okuyabilirsiniz.

0

nutuk
atatürk'ten mektuplar
atatürk'ün söylev ve demeçleri
atatürk'ün hatıra defteri
vatandaş için medeni bilgiler
geometri kitabı
arıburnu muharebeleri raporu
karslbad hatıraları
bölüğün muharebe eğitimi
takımın muharebe eğitimi
zabit ve kumandan ile hasbihal
cumalı ordugahı
takdik tatbikat gezisi
takdik meselelerinin çözümü ve emirlerin yazılmasına ilişkin öğütler

0

nutuk,cumalı ordugahı,bölüğün muharebe eğitimi,takımın muharebe eğitimi,taktik ve tatbikat gezisi gibi eserleri bulunmaktadır.

1

düzeltme: ulu önderimiz mustafa kemal atatürk’ün zamanında kurulan partiler arasında cumhuriyet halk fırkasından başka parti bilmiyorum.

1

ulu önderimiz mustafa kemal atatürk’ün ele aldığı en önemli eseri nutuk’dur.