1

yıllar önce staja başladığımda bu iş için bir ücret konuşmamıştık. stajımızı keyifle bitirdiğimizde, bizim için bir yemek bütçesi ayırdıklarını, bunun bir maaş değil ama yapılması gereken bir ödeme olduğunu söylediler ve toplu miktarda para verdiler.

böyle bir şey beklemediğimiz ve harcamalarımızı buna göre ayarladığımız için ekstra bir gelir gibi oldu ve ben kendi paramla aldığım ilk cep telefonumu bu parayla aldım.

0

elime hiç toplu para geçmedi nasıl bişey o :)

0

işsiz olduğum için elime toplu para gecmiyor:)sorumani toplu para verirse borc öduycem insallah:(

0

elime geöen toplu parayla ilk araba alırdım sanırım daha fazlasınıda istemem açıkcası ev bile yaparım onu ben :))

0

elime geçen para ile ilk sağ sola ola borclarımı öderdim.sonra güzel bir ev güzel bir araba alırdım.

0

elime geçen toplu parayla telefon aldım kendime çokta iyi yaptım valla .

0

elime geçecek toplu para ile bir şey almadım çünkü hiçbir şeye ihtiyacım yoktu daha çok ben elime geçen toplu paralarda gezi seyahat yapıyorum başka şehirlere gidiyorum oraları geziyorum o yüzden toplu para alır mı hemen kaldırım büyük bir miktarda bir şeye vermiyorum yani bence de bunun doğru olduğunu düşünüyorum yani ben seyahatleri m gezileri mi kullanıyorum toplu paralarımı yani değerlendiriyorum diye düşünüyorum siz de öyle yapın

0

ilk toplu paramla araba almıştım 1984 doğandı

0

elime toplu para geçmişti araba almıştık sonra beş ay sonra ihtiyacınız oldu satmak zorunda kaldık yani o araba parasını yemiş olduk elde kaldı sıfır anlicagin herşeye zam gelince insan birikim yapıp birşey alamıyor malesef herşey uçuşlarda burda kiralar bile çok pahalı kuşadası sonuçta turistlik bir yer elbise olsun herşey olsun pahalı yani izmir bile öyle değil artık burası gibi değil bir ıslak mendil bile 7 tl :) izmir'de 4 tl ye aldım aynısını kuşadası kaşıkçı ama birdaha elime toplu para geçerse gene araba alırım çünkü arabadır olmuyor araba ihtiyaç çocuk gece ateşleme hep hep taksi çağırmakta olmaz araba şart yani inşallah bir gün gene nasip olur araba alırım .

0

üniversiteye yeni başladığımda kredi yurtlar kurumuna kredi/burs için başvurdum. çıktığında ise 1 ay sonra 3 aylık para yatıracaklarını öğrenince, benim kafamda bir ışık yandı. bu toplu parayı nerede kullanabilirdim? o aralar telefon olara samsung s3 kullanıyordum, artık öldü ölecekti. bende bunu telefon alarak kullanabilirim hemde telefonu mu değiştirim dedim. hemen bir plan kurarak o zamanlar faturaya ek telefon aldığımda 24 aylık ödemenin yarısını karşılıyordu o toplu para. senin faturana ek telefon alacam dediğim halde, bu aralar borçlarım var o parayla başka birşey al dedi. babam'ın faturasına ek telefon alsam o zamanlarda yeni çıkan ıphone 6s plus alacaktım ama hayır diyince yeniden bir telefon inceleme girişimine giriştim ve iki günde alacağım telefonu buldum. kredi yurtlar kurumundan da bursum yatınca ilk işim teknosa ya gidip, telefon aldım.

0

valla elime hiç topu para geçmedi ama geçerse motosiklet alırım inşallah bu devirde araçsız yaşamak imkansız bir yere gideceğiz gidemiyoruz çok zor oluyor arabasiz motosikletsiz gitmek her yer uzakta kalıyor üniversite desen allah katına yapmışlar şehir merkezinden on kilometre uzakta set var zaten trafikte geçilmeyecek gibi . arabalara zaten güç yetmez benim de o kadar param olsa yine de araba almam tek kişiyim bir de nişanlım var hiç üç dört kişi olmuyoruz iki kişi yeter bize motosiklet çok para olmuş zaten arabalar da insan nasıl güç yetirsin

0

elime toplu para hiç geçmedi benim. şuan olan bütün eşyaiarımı hep para biriktirerek aldım. iyiki de öyle yapmışım ailem hiçbir zaman şunu aldık hemen bozdun, yırttın, parçaladın diyemedi hiçbir zaman.

0

elime gecen ilk toplu para ile borçlarımi kapattim.
daha fazla yine toplu para geçerse birikim yapmayı düşünüyorum.
ileriye dönük girişimler için

0

gidip kendime bir güzel telefon aldım telefon çünkü gerekli birsey

1

elime hiç toplu para geçmedi ki ha bir tek işten çıkarılınca tazminat aldım aylardır da o parayı gıdım gıdım harcıyorum suyunu çekti zaten.

0

telefonumu yeniledim ilk olarak istediğim telefonu aldıö

-1

oyun bilgisayarı aldım.ayrıca bilgisayar her evde olmalı bence.