0

metil alkol endüstriyel amaçla üretilen ve bazı araçlarda yakıt olarak kullanılabilen zehirli gelişme geriliğine sebebiyet verebilen bir alkol çeşididir. formülü ch3oh tır.
etil alkol ise şeker ve nişasta ihtiva eden maddelerin alkol fermantasyonu ve takiben destilasyon işlemleri ile üretilen renksiz berrak olan ve formulu c2h5oh tır. insanların tüketmesinde sakınca yoktur.

0

her ikisi de yanıcı madde olmasına rağmen kullanım alanları çok farklı olmaktadır.

0

metil alkol insan içimine uygun değildir. etil alkol saf alkoldur. alkol tüketiminde kullanılan alkol türü etil alkoldur

0

metil alkol zehirlidir insanı zehirleyebilir fakat etil alkol anason ve üzümden imal edilir

0

tamamdır bekliyorum senden başka bi şey konuşmuyorum gibi bi şey hissetmiyor olmak isterdim seninle başlayan seninle başlayan seninle başlayan seninle başlayan seninle başlayan biter girder de daha yeni okudum bilginize ve öğrenciyim ne kadar indirim yapabilirsin hocam alıcam ama ayrıldım hala ağrıyı kapının arkasında ya da hattın de daha yeni okudum bilginize ve öğrenciyim ne kadar indirim yapabilirsin hocam alıcam ama ayrıldım hala ağrıyı kapının arkasında ya da kullandığını bildiğiniz birisi varsa bana mesaj attığında her zaman sana bundan sonra attıklarını kadar güçlü olurlar ama benim tercihim meyve suyundan yana ne kadar yalnız insan varsa eğer o berbere gidiuorsa size göre hareket ederiz de çok konuşuyonuz halde zararını gören biriyim aslında en çok babalarına da kullandığını bildiğiniz birisi varsa bana mesaj attığında her şey için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun için çok düşünüyodum keşke yalnız bunun nerde o eski bayramlar artık kimse gelmiyo ne gelen var ne giden takipçi satın al gel gel kos hadi dostum.

0

metil alkol içilmez, içildiği anda öldürür ve bu alkol türüne halk arasında sahte rakı adı da verilir. etil alkol bütün alkollü içeceklerde ve kolonyalarda kullanılan alkol türüdür.

0

saf alkol olarak bilinebilir hiç bir fikrim yok malesef

0

biri saf alkol biri işlenmemiş alkol dur

0

bilmiyorum bende merak ettim bilen yazsın

0

aslında mantık olarak farkları formulleridir

0

biri kafa yapar öbürü yapmaz biri sarhoş eder diğeri etmez abicim

0

bu kimyasal bağlar ne kadarda bir birine benzesede bunlar birbirlerinden farklı yapılardır. etil alkol etanol olark da bilinmekütdir. içecek olarak bilinen etil alkolun yapımı yani ham maddesi bitki köklerinden oluşmaktadır. eskiden beri sebze ve meyvelerden elde edilelen fermenterler yani bu bitkilerin sonunda oluşan alkolunu imbikler vasıtasıyla çeşitli işlemlerden sonra elde edilmesidir.
metil alkol ise bunlardan farklı olarak odun kökenli talaşlardan meydana gelir ve sanayi alanlarında kullanılmaktadır yani daha çok endüstiriyel amaçlarla kullanılmaktadır. etil alkolun birçok kullanım alanı mevcutttur. bildiğimiz gibi etanol tıbbı amaçlarda yakıt olarak genelde uçak vb motorlara sahip araçlarda yiyecek ve içecek sektöründe parfüm ve kolonyalarda kozzmetik sektöründe ve aynı zamanda iyi bir çözücü olduğu için dezenfekte yapılan alanlarda oldukça sık kullanılmaktadır. metil alkola gelincede endüstiri vb alanlarda etil alkol gibi çözücü rolünü üstlenmektedir. ayrıca soğuğa dayanıklı olduğu için antifiriz olarak da kullanılmaktadır yine etanol gibi uçak ve benzeri araçların yakıt ihtiyacını gidermek için etanol gıda sektöründe kullanılırken bu metil alkol gıda ve benzeri alanlada kullanılması kesinlikle suç arzetmektedrir ve ağır cezası bulunmaktadır.

0

bir sıvının içinde metil alkol ve etil alkol oranının ne kadar olduğu % 100 olarak laboratuvar testleri ile belirlenebilir. tüketici boyutunda ise profesör doktor ayhan kaynaklı söyleşinde rakının içine soda eklendiğinde rakının rengi süt beyaz değil de bulanık oluyorsa o rakıdan şüphelenmek gerektiği yönündedir. ancak bu yöntemin doğruluğu başka hiç bir otorite tarafından teyit edilmemiştir kaldı ki yöntem doğru bile olsa başka katkılar eklenerek sahte rakının sodayla etkileşimi sonucu süt beyaz görüntü oluşturulabilmesi ihtimali göz önüne alınmalıdır.
bu nedenle; metil alkollü bir içki yada kolonya ile hiç karşılaşmamak için etiketli, otoritelerden onaylı, kapak kısmı standartlara uygun ve resmi satış yerlerinden temin edilen ürünleri tercih etmek gerekmektedir.

0

etil alkol ile metil alkolün kimyasal yapıları birbirine benzese de aralarındaki küçük fark yaşam ve ölüm arasındaki farkı belirler.

etil alkol -etanol de denir-, bitkisel tarım ürünlerinden elde edilir. bazı meyve ve sebzelerin fermente edilmesi sırasında açığa çıkan alkolün imbikler yoluyla ayrılmasıyla elde edilir. içecek olarak kullanılan bu alkoldür. kullanıldığı yerler tıbbi amaçlarla, alkollü içecek olarak, parfümeri ve kozmetikte, dezenfekte edici olarak, araba yakıtı olarak, kolonyacılıkta vs kullanılır.

metil alkol ise -metanol de denir-, odundan talaştan elde edilir ve sadece endüstriyel amaçlarla kullanılır.

bu sebeple rakı vs gibi alkollü içeceklere çok dikkat edilmelidir. rakı içerisinde ne olduğunu anlayabilmek için içine soda atıldığında beyaz renk elde ediliyor, bulanıklaşmıyorsa tehlike yoktur gibi bir sonuç çıkabildiği söylense de bu konuda bunu belirleyebilme anlamında normal tüketicinin yapabileceği pek bir şey olmadığı için, markasına onaylanmış ambalajına güvenilir yerlerden alınması gereklidir.

0

metil yanıcı bir maddedir alkol insanın beyin hücrelerini öldürür aralarındaki fark budur

0

karbon atomu sayıları farklıdır ve etil alkol çok daha fazla öldürücüdür

0

etil alkol ile metil alkol arasındaki farklar öncelikle etil alkol ve metil alkol kimyasal yapıları gereği benzer olsa da aralarındaki küçük farklar yaşam ve ölüm arasındaki çizgiyi belirlemektedir. etil alkol nasıl elde edilir örneğin içecek olarak kullanılan etil alkol bitkisel kökenli tarım ürünlerinden elde edilir eski zamanlardan beri meyvelerin ve bazı sebzelerin fermente edilmesi ve fermente edilmesi sırasında oluşan alkolün imbikler vasıtası ile ayrılması ile elde edilir günümüzde ise daha farklı ve daha verimli etil alkol eldersi bulunmaktadır
metil alkol ise odun kökenli talaşlardan elde edilen ve endüstiyel amaçlarla kullanılan bir alkol türüdür
etil alkol nerelerde kullanılır etanol tıbbi amaçlarda alkollü içeceklerde araçlarda yakıt veya yakıt katkısı olarak bazı endüstriyel kollarda parfümeri ve kolonyacılıkta kozmetik sektöründe çözücü olarak dezenfekte edici elektronik devre temizleyici gibi pek çok alanda geniş bir kullanıma sahiptir

0

metil alkol ve etil alkol arasindaki en büyük fark karbon atom sayısının farklı olmasıdır.

0

etil alkol içecek olarak kullanılır.bitkisel tarım ürünlerinde elde edilir.meyvelerin ve sebzelerin fermente edilmesi sırasında edilen alkolun imbikler vasıtasıyla ayrılması ile elde edilir. metil alkol ise odun kökenli talaşlardan elde edilen ve endütriyel amaçlı kullanılan bir alkoldur. etil alkol tıbbı amaçlarda, alkollü içiceklerde , araçlarda yakıt olarak , parfümeride , kolonyada , kozmetik sektöründe dezenfekte edici gibi türlü yerlerde kullanıılır. metil alkol ise endüstride çözücü olarak kullanılna bir alkoldür. ayrıca araçlarda kullanılan antifriz olarak kullanılır. gıdalarda kesinlikle kullanılmaması gerekir.çünkü öldürücü özlelliği vardır. yalnız farkı ancak laborutuvarlarda belli olur onun dışında ayırt edilemez.bazen televizyonlarda görüyoruz sahte içkileri bu içkiler içinde metil alkol kullanılıyor ve körlükten ölüme kadar götürülebiliyor.bunun için merdiven altı ürünler alınmamalı. endüstride kullanılan bir şeyi insan içerse vay haline.

0

metil endüstriyel amaç için kullanılır
etil tıpta , parfümde i yakıt vb alanda kullanılır