0

metil alkol zehirli olan formdur insanlarda birçok organın zarar görmesini hatta ölğmle sonuçlanacak kadar ciddi bir formdur. tadrvşsinde etil alkol kullanılabilir

0

etik alkol saf alkol oldugunu biliyorum digerinden emim degolim

0

etil alkol alkollerde falan kullanılır.metil alkol ise zehirli olandır ve kaçak içkilere katılandır.içerseniz genellikle sancılı bi ölüm senaryosu sizi bekliyo olacaktır

0

metil alkol içerseniz ölürsünüz yada en iyi ihtimalle kör kalırsınız çünkü petrol ürünüdür içerisinde metanol bulunur. etil alkol ise şeker kamışı, şeker pancarı gibi organik ürünlerden üretilir içilmesinde kısmen sakınca yoktur.

0

metil alkol ile etil alkol arasındaki fark etil alkol şeker ve nişasta ihtiva eden maddelerin alkol fermantasyonu ve takiben destilasyon işlemleriyle üretilen renksiz, berrak, kendine has kokuda, kaynama noktası 78,3 derece ve kimyasal formülü c2h5oh olan bir maddedir . metil alkol ise endüstiriyel kullanımı bir maddedir. gıda maddelerinin üretiminde girdi olarak kullanılması kesinlikle yasaktır. endüstri de çözücü, antifiriz, maket uçak ve araçlarda yakıt olarak kullanılan , ağırlıklı olarak tekstil, patlayıcı, kontrplak, boya, plastik ve bir çok ürünün sentezinde kullanılan bir maddedir.

0

kimyasal yapıları benzerdir. yaşam ve ölüm arasındaki ince çizgidir. içeceklerin içinde bulunan bitkisel kökenli olan etil alkoldür. odun kökenli talaşlardan elde edilende metil alkoldür.

0

metil metan grubundan bir hidrojen atomu çıkarılması ile elde edilen erkek grubu iken etilalkolreo aç dedi bilet diye bilinen alkol grubunun yanı ürünü olup bir çok alkol çeşidinde de bulunur

0

metil alkol bildiğin günümüzde içine bazı farklı şeyler uygulayarak yaptığımız alkol rakı viski tekila votka şarap beyaz şarap cin bira yeşil perry daha 100 lerce sayabilirim size etil alkol ise kimyagerlerin kullandığı hızlı yanıcı özelliği olan saf alkol niteliğinde tıp da da bir çok alanda kullanılan büyük bir icat gibi görülen tek varlık olamak üzere bunun gibi bir sürü alanda kullanılmaktadır etil alkolü kim bulmuş bilmiyorum ama kim bulmuşsa onun hakkını gerçek ten vermek lazım çünkü etil alkol olmasaydı bugün tedavi olacak insanların yarısı ölmüş olabilirdi belki de bu alkolü kimyagerler kullanmasa ne olurdu hiç düşünmedim ayrıca birde etil alkolü sadece özel belgeleri olan insanlar alabilir ayrıca doktorlarda bu maddeyi renkli reçete yazarak veriyorlar haberiniz olsun

0

metil - kör eder.
etil - şair eder.

0

metil ve etil alkol arasındaki farklar şudur.
etil alkol; şeker ve nişasta ihtiva eden maddelerin kendine has kokuda kaynama özelliğinin olması kimyasal formülü c2h5oh olan bir maddedir.
metil alkol; endüstriyel bir tanımı olan bir üründür. gıda ürünlerinin kullanımı kesinlikle yasaktır. boya, plastik, kontrplak olmak üzere ana çıkış maddeleridir. işte aralarındaki farklar bunlardır.

0

etil alkol alkollü içeceklerin hepsinde vardır ama metil alkol son derece tehlikelidir metil alkol yiyecek ve içeceklerin içinde bulunması son derece tahlikelidir ve kesinlikle kullanımı yasaktır

0

metil ve etil alkol arasındaki farkları şu şekilde sıralayabiliriz;

metil ve etil alkolün formülleri farklıdır.

metil alkolün formülü: ch3oh yada ch4o'dur.

etil alkolün formülü:c2h5oh yada c2h6o'dur.

etil alkol içecek alanların da kullanılır ve bitkisel kökenli tarım ürünlerinden elde edilir.

metil alkol endüstriyel alanda kullanılır ve odun kökenli taşlardan elde edilir.

1

metil ve etil alkol arasında baya fark var ama şimdi vaktim yok akşam yazarım

0

etil alkol bütün içki türlerinde bulunur vücuda bir zararı yoktur ama metil alkol kör eder sağlığa zararlıdır bu yüzden her yerde satılmaz

0

etil alkol sağlı k konusunda kulllanılr . öbürünü bilmiyorum..

0

etil alkol içilen içkilerin içerisinde yer alan alkol türüdür. metil alkol ise insan sağlığına zararlı olduğu için kullanılmamalıdır. merdivenaltı içkilerin bir çoğunda metilalkol kullanıldığı için sağlığa zarar vermektedir.

0

etil alkol: şeker ve nişastadan ihtiva eden maddelerin alkol fermantasyonu ile elde edilen, berrak, kendine has kokuda içilebilen bir maddedir.
metil alkol: endüstriyel alanda kullanilan bir maddedir. gıda maddelerinin üretiminde kullanilamaz ayni zamanda yasaktir.endüstride çözücü, antifriz, maket uçak ve araçlarda yakit olarak kullanilan bir maddedir.

0

ikisi de karbon içeren organik bileşiklerdir.metil,metan bileşiğinin bir hidrojen eksik halidir,aynı şekilde etilde de bu durum söz konusudur.etil alkole fonksiyonel grup olarak alkol bağlanmıştır.metil ise hiçbir fonksiyonel grup almamıştır.

0

birini icerseniz mest eder ; diğerini icerseniz azrail derdest eder..

0

metil alkolda bi karbon 4 hidrojen bir oksijen bulunurken
etil alkolde iki karbon 6 hidrojen bir oksijen bulunur