0

soguk parmaklar kansız olanlarda gözükür ve grip hastalıgının belirtisidir

0

bu hastalık kan dolaşımı bozukluğu sonrası ortaya çıkmaktadır. kan dolaşımının aniden kesilmesiyle belirli bölgelerde renk bozukluğu meydana gelmektedir. uyuşma,karıncalanma gibi etkileri vardır.

0

halsizlik,yorgunluk,gibi belirtileri bulunur.b12 vitamini eksikliğine bağlıdır.ani sıcaklık değişimine bağlıda gelişebilir.eller ve ayakta soğukluk meydana gelir.kuru üzüm ve pekmez gibi gıdaların bu hastalığa iyi geldiği bilinir.

0

üşüyen eller parmaklar ve hatta ayaklar kansızlık hastaligina yol acabilir. kansızlık buna sebep olabilir . sizlere pekmeze limon sıkıp içmenizi öneriyorum iyi gelir .

1

ellerdeki soğukluk kansızlık, vitaminsizlik, demir eksikliği gibi hastalıkların habercisidir. dahiliye bölümüne gözükmenizde fayda var.

0

kansızlık belirtileri vardır ve kangirene kadar ilerler tedavisi vardır eğer çok aşırı soğuk sa parmak lar derhal bı uzman doktor a gozukmenizi tavsiye ederim ki ilerleyen zamanlarda daha büyük sağlık problemleri cikmasin

0

dolaşım bozukluğu .
anemi .
eklem romatizması .

0

öncelikle merhabalar gerek yok soğuk havalarda olur yani benim bildiğim kadarıyla ama henüz evde olduğumda sobaya da bir klimanın fanını katmalısınız ilişki bir ısıtıcının önünde katabilirsiniz elini sil ama onun bir şeyi yok yani tedavisi ben de gittim ben de önceden hastalık vardı onu bir tedavisini bulamadılar ondan sonra burada eğer o tedavi yapabilen varsa onu ya da bile bile cevap versin biz de şey yaparız sorun yok yani eğer birileri size tavsiye ettiler hani bize gideriz eğer çözüm bulabilen varsa biz de gidip görünebiliriz yani sorun yok bizim için benden bu kadar ben bu kadar biliyorum ama o kangren kadar gidiyor benim yaptığım da benim ellerimde karnının olmuştu

0

raynaumd hastalığı: bu hastalık genel olarak ellerde parmaklarda kulak ve burunda oluşan kan dolaşımının bozulmasıyla ortaya çıkar.
otoimmün bozukluklar: bağışıklık sisteminin ters olarak hareket ederek sağlıklı hücrelere saldırması durumuna denir.
tiroid hastalığı: tiroid bezinin yeterli hormon üretmemesi sonucu ortaya çıkan hastalıktır. iyot eksikliği bu hastalığın en önemli sebeplerinden biridir.

0

kan dolaşımının azaldığı yani plansızlık gibi hastalıklara yol açar böyle durumlarda vitamin alınmalıdır .

0

kan dolaşımı bozukluğu veya kansızlık sebepli olabilir

0

aslında soğuk parmaklar hiçbir hastalık habercisi değildir. gerekli insanların dışarı bir algı oluşuyor hemen ellerimiz ve parmakları uzun soğukluk olduğunu görürse senin kanında bir bozukluk var falan derler yani şöyle bir kontroller yapılabilir ellerinize parmaklarınız soğuksa en yakın hastane gitmezdi bir fayda vardır belki de çünkü benim de parmaklarım genellikle çok soğuyor. yani üşüyor diyebilirim çünkü bir problem kendime gelmedim belki demir eksikliği, olabilir bunu hiçbir şekilde bilemem ama en yakın bir doktora gitmem ne fayda olduğunu düşünüyorum çünkü benimle kış aylarında oldukça fazladır yani gene yükledim yaz aylarında pek görülmez mı soğuk parmakları habercisi kış aylarında ellerimiz soğur bu havadan kaynaklıdır bir hastalığın habercisi olacağını düşünmüyorum. ama eğer kendinizi bir şüphe görüyorsunuz. hastaneye gitmesi tavsiye ediyorum belki bir demir eksikliği ya da bir kanınızda problem olabilir erken tedavi her zaman hayat kurtarır bunu hiçbir zaman unutmayın.

0

halk arasinda cok duyariz. aa ellerin cok soguk yoksa kansiz misin sen ? diye. diger bircok hastaligin belirtisi olabilir ancak en bilineni kansizliktir.

0

kışın hava soğuk ki el ayak kol bir bacaklarını soğuk olması normal bir şekilde karşılanmalıdır fakat bu durumlar yazın bile sürekli eller veya kilerde öpüşme görülüyorsa bunun sebebi bir çok hastalığın habercisi olabilir parmaklarım fazlaca üşümesi zaman zaman soğuk ve hafif mor gibi göründüğü görülmüş olması farklı çeşit hastalıklara yol açmaktadır bu çeşit hastalıkların nedenleri işte bir be 12 eksikliği bu vitaminin kırmızı kan hücrelerinin üretiminde fazlaca rol aldığını hepimiz dilekdeyiz 1:12 en fazla kümes hayvanları et yumurta ve süt içersinde bulunmaktadır 12.01 tamam yoksa dokulara yeterli kan ulaşması ve el ayak üşümesi meydana gelmektedir yani 1:12'nin eksikliğinde kan hücreleri hücreleri görevlerini tam anlamıyla yerine getiremezler bunun sonucunda da hücrelerde aksaklık ya da iş görmezlik hali meydana gelebilir bir diğer hastalık tiroit hastalığı yut bezi yeterli hormonlar üretimimiz sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır ben de parmaklarını düşünmesini zencefille kartımla bunlar gibi ürünlerde engelleyebiliriz partinin burada kilolu değilsin iyi değilsin acıyı dindirmeye yardımcı olur

0

kansızlık vitaminsizlik yada bir hastalığın habercisi olabilir yada bir hastalıktır tam bilgim yok

0

herkes kansızlık olduğunu düşünüyor. kendimde de bununla sık sık karşılaşıyorum. kan değerlerine baktım da gerçekten de demir eksikliği yani kansızlık (halk arasında)olduğunu görüyorum. siyah çekirdekli kuru üzüm pekmez ve benzeri gıdalarla geçirilebilir

0

genellikle demir eksikliğinin göstergesidir. ek olarak kan akışıyla ilgili bir problem olablir.

0

demir eksikliğine bağlı kan anemisi olabilir.hafife alıncak bi hastalık gibi görülebilir fakat gün içindei o yorgunluk halsizlik iştahsızlık ve soğuk havalarda aşırı üşüme bundan kaynaklanabiliyor.insanı erken yaşlandıran bir hastalıkda denebilir.hiç bir şeye halim yok tabirinin karşılığı hastalık

0

soğuk eller ve ayaklar genellikle kansızlık demir eksikliği olarak bilinir . vücuttaki kan akışıyla da alakalı olabilir .

0

soğuk parmak dediniz hemen aklıma bir olay geldi size anlatayım hemen ben okulda top oynarken bileğimin üstüne düştüm sağ kolumun üstüne yani ondan sonra sol kolumda da saat vardı saatim falan kırıldı bizim falan sakatlanmıştı her neyse sağ kolumun üstüne düştüm düştükten 15 dakika ve 20 dakika sonra sağ kolumun yani bileğimi hareket ettirememe başladım. beden dersinden çıktık sınıfa geldim sonra sınıftaki arkadaşlarım elimi fark ettiler ondan sonra elim mosmor olmuştu yani elim buz gibi olmuştu diyebilirim sizlere her neyse okuldan müdürden izin aldık hastaneye gittik sınıftan arkadaşımla okula hastanenin arası zaten 10 dakika diyebilirim hastaneye varana kadar böyle elim buz gibiydi hastaneye vardık doktora falan baktık yani de pek bir şey yok dedi sargı bezi sardı gidin dedi. hastanede birkaç olay yaşadık yani hastanemizi sarı alan diye bir yer var oraya yönlendirirler oradan çıktık sarı alandan tomografiye gönderdiler tomografiden röntgen çektirme gönderdiler röntgen den doktorunda falan gönderdiler yani herkes başından savıyor da beni parmağım çok kötü bir şekilde morarık ve soğuk hissediyordum sol elim sıcacık sağ elin buz gibiydi ben çok korkmuştum koluma bir şey oldu ama bir şey çıkmadı yok oğlum hala şu an sakat zor yazıyorum şu an sargıda yani kolum pek hareket ettiremiyorum ben kırılmadığını dua ediyorum yani eğer alçı falan alsalardı kolumu ben çıldırırdım herhalde şu an sargı bezi bile beni rahatsız ediyor. şimdi doktor böyle devlet hastanesi olduğu için devlet hastanesi'nin doktor olduğu için pek ilgilenmiyorlar özel bir hastanede istedim daha çok iyi gelir herhalde yani doktorlarını da pek bir şey de anladığını sanmıyorum tabii acil doktoru olduğu için bu kadar müdahale edebildiğini farz ettim ve bir şey demedim.