0

allah'ın varlığını kanıtlamak gibi bir durum içinde olsam, herşeyi sondan başa doğru sunuma geçerdim. şimdi bu nasıl olacak diyeceksiniz, insanların döllenme gibi dünyaya geldiği kavramı cebe koyarım, var olduğuna tamam derim kadere de eyvallah derim ama herkese şunu sorardım, birinin büyüklüğü için onu sevmek gerekir çünkü kur'an'da geçenler gibi yaratıcının kullarının dışına çıkıp düşünce hareketi istememesine karşılık korku tehditini kullanması var olsa bile inkarlara katkı payı olur ve böyle düşünen bir çok kesim var. ben inanan insanlara çok büyük saygı duyuyorum, onlarda insan ben de insanım ve bir farkımız yok kendimi onlardan büyük görmüyorum aşağılama gibi bir şey de yapmıyorum.
@poyrazim
evren bu güzelliklerin sahibi varsa da niye kötü olaylardan bahsetme ihtiyacı duymadın? herşey toz pembe değil bunu seni geç herkes biliyor, bodrum katına kapatılıp yıllarca şiddet gören tecavüz edilen çocuklara tanrı neden ses çıkarmadı hiç?. tanrı herşeyin hakimi olabilir ama vicdanı çürümemiş her insan bunu da düşünür yanlış mıyım?. değilim. kadınlara şiddetin çocuk tecavüzlerin bu dünyada ki cezası yok mu?. kötülük yapan yolunu buluyor ve sen yıllarca isyan ediyorsun ama isyan ettiğin için sen günahkar oluyorsun,komik.

0

@poyrazim onyargilarimizi silelim lütfen bacim, bu tip durumlar da insanlarin görüşlerini yargilamadan güzel konuşmak gerek.

0

kur'an'ı kerim var sen inanmiyormusun. sen doğduğunu biliyorsun . öldüğünü de bileceksin seni allah yarattı sen allah kulusn allah'a inanmak için daha ne gibi bir kanıt sunabilir olduğunu ,bulunduğun,yer neresi bu evreni,bu,dünyayı,bu kâinatı allah yaratmadimi sen nasıl geldin dünyaya sanıyorsun sen şuan varsın ama yarın geldimi olmucaksin allah'a ölüncemi inancaksin.donde bak şu evrene bunlar hep rabbimin varlığını gösterir indirdiği kur'an'ı kerim'de aç oku bilmiyorsan okumayı bilene okut yada araştır bak ordan daha senin benim bilmediğimiz allahn yarattıkları daha neler var sen annenin karnında küçük bir karinda nasıl ölmesinden yasadim annen seni nasıl doğum yaptı. sen o küçük karında yaşıyorsun bu allah'ın hikmeti varlığı değilmi rabbim insandan insan yaratıyor ve toprağa giriyorsun bu allahn varlığı değilde ney bu dünyada adalet yok öteki dünyada var rabbim birinin sana yaptığı kötülüğü yanındaki bırakcan sanıyorsun dört büyük meleklerin , kur'an'ı kerim,kitaplarımız,peygamberlerimz var sen bunlara nasıl inanamiyorsun bu sana kanıt değilde ney yani şöyle dönde bir bak burası rabbimin yarattığı var ettiği bir evren ve dünya insanlar olup başka yeni yüzler geliyor bide ben vala bunu derdim :) insanlar herşeyi aynı burunları zor allah herkese göz burun kulak ağız vermiş ama farklı farklı yaratmış derdim ben böyle kanitlardim rabbimin varlığını yani karşıma çıkıp biri bana kanıtla derse belkm bundan daha fazla konuşurum ve anlamazsan döverim gerçekten tekme tokat döverim . :)

0

allahin varligini kanitlamak oldukca zor olsa gerek ama ibretlik olaylari mucize iceren olaylari derler sunum yapardim baska bir sekilde varligini kanitlamak pek mumkun gozukmuyor.

0

allahin mucizelerin den bahsederdim kuranı keriimin kusursuz olyşundan bahsederdim