0

allah’ın varlığını sorgulamak/ araştırmak şirk midir?

düşünmek, araştırmak ve sorgulamak, yoldan sapıtmadığımız sürece masumdur, şirk değildir. ama reddetmeye başladığımız an şirk başlar

3 cevap
0

allahın varlığını sorgulamak ve araştırmak şirk değildir, hatta bunu yapmak önemlidir. yoldan şaşmadığınız sürece bunu yapmak gerekir ki böylece allahın varlığına dair manevi kanıtlara ulaşabilir ve hayatımızı daha imanlı bir şekilde devam ettirebiliriz.

0

allahın varlığına inanmadığın ya da şüphe ettiğin zaman tabi ki şirktir. eğer böyle bir şeyi araştırma gereği duyuyorsan zaten inancını sorgulamam gerekiyor. bu yüzden böyle bir şey yapmayın. inanmıyorsan araştırmana gerek yok. ne olursa olsun sen o şüpheyle ölene kadar yaşarsın. ha inanıyorsanda kalbinle inan. kanıta gerek yok. zaten inanç böyle bir şeydir. görmeden kanıtlamadan sevmektir.

1

allah'ı sorgulamak şirk koşmak değildir her zaman her şeyi sorgulayabilirsiniz. ilk ayetteki dediği gibi oku okuyarak allah'ın varlığını öğrenebilirsin . eğer onunla kendinize kıyaslama dınız sürece onunla kendinizi bir görmediniz sürece şirk koşmak değildir.