0

torrent teknolojisi şudur; bir dosyayı download etmek için ip'den almaktır

0

torrent bir dosyaya sahip kişilerin o dosyaya sahip olmak isteyenlere o dosyayı göndermesidir. örnek vermek gerekirse sorumani.exe dosyasına sahip 10 kişi torrent kullanıyor. başka biri sorumani.exe yi torrentten indirmek istediğinde sorumani.exe 10 parçaya bölünüp bu 10 kişiden parca parca yüklenir.

0

torrent .torrent uzantılı dosyalar ile p2p yani uçtan uca tipinde dosya indirebildiğimiz bir sistemdir. torrent ile hemen hemen her kategoride dosya indirebiliriz. film, program ve oyun vb. torrent ile indirme yapabilmemiz için torrent client programları gereklidir. bunlardan en popülerleri windows işletim sistemleri üzerinde kullanabileceğimiz. bittorent ve µtorrent'tir. (µ harfi u yerine miu diye okunur. klavyeden ise alt+(numpad)230 tuşları ile yazılır. ) linux tarafında ise en iyi muadillerinden biri transmission'dur. indirmelerimizde yüksek hız sunur ve indirmelerinizi daha sonra devam ettirebilirsiniz. birçok oyun clienti sistemin işleyişinin sağlamlığından dolayı clientlerini torrent sistemi ile aynı mantıkta yazarlar

0

torrent aynı normal indirme işlemi gibidir, ancak normal indirme işlemlerinden daha da işlevli olduğu için çoğu insan bu yıllarda torrenti tercih ediyor. bende torrenti tercih ediyorum. sonuçta google'da indirmeden daha iyi ve daha işlevli. şöyle bir örnek vereyim, ben bilgisayarımda torrentten herhangi bir şey indirirken arkada herhangi bir oyun oynayınca bile bilgisayarım donmuyor ve rahatça oyunumu oynayabiliyorum. ancak google üzerinden indirdiğimde ve oyun oynadığımda oyuna drop giriyor ve oynayamıyorum. bu yüzden torrenti seçiyorum ve hepinize öneriyorum.

0

hayatımızda uzun süredir var olan torrent oyun konusunda olsun dizi film konusunda olsun çok büyük yardımcımızdır ek bağlantılar yoluyla indirme işlemi yapılmaktadır

0

torrent bence en güzel mükkembellik denilebilir yani inter ortamında bi dosya oyun vb. gibi şeyleri indirmemizi sağyacak olan bi yazılım diyebiliriz ve bunun sayesinde istediğimiz şeyi kolay hızlı ve basit şekilde indirebiliyoruz bunu torrent programında içeren tracker linkleri ve yönlendirmeleri ile yapıyor açıklamasıda intertemizin var gücünü indirmek istediğimiz şey üzerine yoğunlaştırıyor yetmezmiş gibi bu indirmeyi durdurmayı saatini ayarlamayı uggunlık durmumuza göre indirmeyi olanak sağlıyor ve gerçekten başarılı bi buluş ve yazılım ve severek te kullanıyorum tavsiye de ederim.

0

öncelikle bu güzel sistemi açıklamadan evvel yaklaşık 10 dakika bu konuyu güzelce açıkladıktan sonra yazım kaybolmasın diye mobil veriden wifiye geçtiğim için kendi yazımın kopyasını almak istedim fakat hata ve uyarı verdiği gibi yazımın ilk hali de yalan olup gitti ne yazık ki ve bu yüzden bu harika torrent sistemini tekrardan anlatmaya çalışacağım. torrent herkesin kabaca tabir ettiği gibi indirme vs ya da bazı teknolojik terimler ile p2p vs vs gibi anlatımlardan ziyade ben size torrenti tam anlamı ile apaçık anlatacağım. torrent sistemi aslında eskiden büyüklerimizden işittiğimiz yardımlaşmanın bir diğer adı olan imece usulü işleyen ve tamamen paylaşmaya yardımlaşmaya dayalı olan bir platform. bu harika sistemi ezilen halk veya birbine yardım eden güzel huzurlu bir kesim gibi düşünün. ezilen insanlar her zaman birbirlerinin halinden anladıkları için birbirlerine yardım etmekten kaçmazlar. nasıl mı eğer ki torrent olmasa herkes indirecekleri içerikleri bunlar oyun film dizi program vb her şey olabilir bu tür içerikleri tekel paylaşımcıların paylaştıkları site adreslerinden indirmek zorunda kalacaklardı tamamen. bu ne demek zengin için parası olan için al paralı üyeliği bu tarz sitelerden hızlı ve beklemeden yüksek boyutta indir. ama gariban ya da en ufak bir şey için bile kazandığı üç kuruşuna göz dikilemeyecek insanlar için ise yavaş ve rezil bir hızda üstelik yüksek boyuta izin verilmeyen üyelik alımı için zorlanılan ve hatta indirdikden sonra 2. part 3. part gibi dosyanın parçalı olduğu her film oyun vb içerik de her indirmeden sonra belirli bir süre bekleme eziyeti demektir. oysa ki bu eşsiz nimet torrent bizlere ne kadar büyük boyut olursa olsun ne kadar parçalı olursa olsun kolaylıkla ücretsiz indirme imkanı tanır yeter ki gönderen kişi ve indirenler göndermeye devam etsin. paylaştıkça hızlanan bir sistem. burada sitelerden ziyade kişiler içeriği kendi bilgisayarları üzerinden paylaşmış olur indiren kişiler de bunların yerini değiştirmeden ve silmeden inen dosyayı göndermeye devam ederse dosyanın kalitesi artar ve internetinizin sağladığı son hız da doyasıya indirirsiniz. üstelik torrentte film indirirken inen kısmı da izleme şansınız var bu sayede film de ki hata vb durumlar da zaman ve veri kaybı olmadan durdurup silebilirsiniz bu özelliği ile bile gönüllere taht kurabilen bir kraldır torrent. aç gözlü olmayıp sizlerin kolaylıkla ulaşıp rahatça indirdiğiniz içeriği de dünyanın diğer ucunda hiç tanımadığınız bir insan için karşılık beklemeden yardım ederek paylaşılan içerik türü de diyebiliriz buna. ülkemiz de sinemaya gidemeyip gerek ekonomik gerekse vakti anlamda kişilerin bu platform ile gece yarısı bile indirdiği filmi izlemesini üstelik ekonomik yönden paylaşımcı yardım sever insanların dostu olması sebebi ile torrent her zaman gönüllerin kralı olacaktır açık paylaşım resmen huzur verici bir özellik teknoloji dünyasında.

0

torrent bir dosyadır torrent ile internet üzerinden herşeyi indirmeniz mümkün her dosyanın kendine has bir torrent dosyası mevcuttur filimler oyunlar indirmenin kolay yoludur

0

arkasındaki çalışma mantığının bilgisayara bağlı bir havuz tabiriyle ya da bulut nitelendirilmesiyle açıklayabilirim ancak verilerin iletimi ve kusursuz işlenmesi açısından torrent aracısız şekilde bilgisayarınızla dosya aktarımı yapabilir oyun resim müzik filmler videolar daha bir çok konuda olduğu gibi yardımcı olabilir günümüzde hayat kurtarıcısı hız niteliğiyle ve sanal iso özelliğinin de kendiliğinden gelmesini bekledim bu program hayat kurtarıcısı niteliğini adeta haketmektedir yavaş olan siteler yerine işlevsel özellik taşımakta oyun film gibi dosyalar sıkıştırılmış birşekilde bilgisayarımıza iletildiğinden dolayı da boyutunu en asgari düzeye indirebilmektedir

0

torrent'in çalışma mantığı şudur. torrent dosyayı parçalara bölerek parçaları tek tek indirir ve bu da dosyanın daha hızlı inmesini sağlar. torrentte bir dosya indirilirken eşleşen bir kişi olması gerekir bu kişi veya kişiler birbirine veri gönderir ve dosyalarının indirilmesini sağlar.

0

bildiğim kadarıyla bilgisayarlar arası dosya transferi tarzında bir şey olması gerekiyor , ücretli oyunların ücretsiz indirilmesi dışında (emeğe saygı) yararlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum .

0

torrent benim ilgi alanlarımdan biridir ilk olarak torrentle ilgili şunu soylemek isterim yüksek boyutlardaki oyunları kolay indirmenizi sağlar ve ücretli oyunları bedava indirebilirsiniz arkadaşlar ama emek hırsızlığına giriyor

0

torrent eşli bir şekilde indirilir. örneğin biri dosyayı indirir ve seed ederse siz de yüksek hızla o dosyayı çekebiliyorsunuz. ama bir torrent dosyası eğer hiç seed edilmemişse veya yeteri kadar seedi yoksa o dosyayı indiremessiniz. yani bilgisayarlar arası bir veri paylaşımı söz konusudur. ayrıca torrent kaldığı yerden devam eder bu yüzden çok popüler bir dosya indirme yöntemidir.

0

internetten büyük boyutlu dosyaları indirmek hem yavaş hemde büyük sorun yaratıyor ve zaman kaybı üretiyor. torrent programı ile büyük boyutlu dosyaları kısa sürede ve daha hızlı indiren bir programdır. ve istenildiği zaman program durdurulur istenildiği zaman devam ettirilir. indirme işlemi ise devam eder kaldığı yerden. hemde indirilen dosyaların büyüklüğüne bakmaksızın ücretsiz olarak indirmektedir ve boyut olarak yer kaplamamaktadır. indirme işlemi ise oldukça basit bir işlem sırası takip etmektedir. genellikle eski düzen indirme işlemlerinde çok yavaş ve ağır bir indirme hızı ile programlar çok yavaş bir hız ile sürmektedir. bundan dolayı da bazı ekstra programlara ihtiyaç duyulmaktadır. özellikle eğitim hayatında duyulan büyük dosyaların gerekliliğinden dolayı indirme işlemleri hayatın her safhasına yayılmış durumdadır. bu nedenle piyasada çok fazla yer alan programlar bu gereksinimi kimi zaman karşılarken kimi zamanda karşılamamaktadır. zaman zaman indirimli download programları denk gelirken çoğu zamanda da külfet olarak yansımakta. eğitim hayatımda büyük boyutlu kitapların ve arşivlerin gerek saklanması gerekse indirilip kullanılması sırasında hızlı bir internet ve hızlı bir indirme uygulaması gerekmektedir. torrent uygulaması bu konuda pek çok kişinin ihtiyacını karşılamaktadır.

0

torrent çalışma sisteminin arkasındaki çalışma sistemini bilmiyorum ama her türlü torrenti tavsiye ederim hız bakımından hem daha hızlı hem daha güvenli

0

torrent fünümüzde çok sık olarak kullanımına başvurduğumuz oyunlar filmler ve müzik dolu olan muazzam büyüklükteki doyaları kolay bir şekilde indirme yöntemidir. b yöntem ile dosya indirmesi yapmanın internet kullanıcılarını çok büyük avantajlara sahip olamasını sağlayan bazı yararları vardır.
günümüzde torrent dünya çapında ciddi bir kullanıma sahiptri ve bunun dolayısıile de çok daha fazla kullanıcıyı kendisine çekeilbeme zeliğine sahiptir bunun ile birlikte de dah da fazla zengin bir içeriğe sahip oma özeliği gösterir.
torrentin şu ekilde bir çalışma mantığı olduğunu söyleyebilirz.
bir toreent sitesine gidip kayıt oluyoruz ve sonrasında da aralarında bir izleiyici ile birlikte dosya paylaşımları yaılyıor böyle bir küemeleme sonrasnda gerekli büyümeler sağlanıyor ve sonrasında ise arada bir izleyiciye gerek kalamdan dosya paylaşıman devam edilebilri hale geliryor. böylelikle de torrent üserinde bütün film müzik veya dizilerin dosyaları mecvut olmış oluyor ve biz bu devasa büyüklükteki doyaları bilisayarıma çok fazla zorlanamdan indrime şansına sahip olmuş ouyoruz.
aynı zamdna torrent yavaş yavaş sadece bir dosya paylaşım aracı olamtkan çıkar hale geliyor ve cep teleonarına kadar da ingirgenmiş özelliklere sahip olduğu açıkça görülüyor. günüzümden ilerediğmizde ise televizyonlara ve hatta ydulara kadar ulaşabilen geniş bir hatta sahip olması da bekleniyor aynı zamanda.

0

kaçak bir işi yasal hale getirmek için allahın bir sevgili kulunun bulduğu yöntem.sen seed yani tohumu yüklüyorsun yani atıyorum filmin müziğin dizinin tamamımı değil seedi yüklüyorsun.sonra hop bir kaynağa birebir bağlanıp aradığını indiryorsun.sonuçta ilk yüklediğin illegal bir şey değil.sonra yüklediğni de kontrol edemiyorlar.alan memnun veren memnun kazan kazan hesabı.aferin bulana

1

öncelikle “torrent nedir?” sorusunu cevaplamam gerektiğini düşünüyorum.bunu kısaca tanımlamaya çalışırsak torrent bir indirme protokolüdür. torrentin normal indirmeden farkı çok daha yüksek hızda indirmeye olanak sağlamasıdır.ayrıca bence en iyi tarafı ise bilgisayarınızı kapatıp tekrar açtığınızda indirmeye kaldığınız yerden devam edebilmenizdir. bu sayede büyük dosyaları indirebilirsiniz.çünkü öldürtürler ya rapidshare partlariyla boğulacaksınız yada bilgisayarınızı gün boyu açık bırakacaksınız. torrent’in nasıl çalıştığını merak edenler için buna başka bir yazıda değineceğim.ama şimdilik sadece bir şeyler indirmek isteyen insanlar için kullanım anlatımı yapacağım.kafanızın karışmaması için adım adım yazmaya karar verdim.

not:anlatımı linux’den daha karmaşık olduğu için windows kullanıcılarına yönelik olarak yapacağım.zaten linux kullanıcısı torrentin ne olduğunu da bilir nasıl kullanılacağını da.

0

torrent internet ortamında içerik alışverişine olanak sağlayacak teknolojiye sahiptir çeşitli torrent havuzları oluşturulmuştur ve havuzlardan indirmek istediğimiz içeriği seçip torrent dosyalarını indirmemimizi sağlayacak uygulama ile uzantısı çalıştırdığımız zaman içerik indirme işlemimiz başlar ve içerik indirme sırasında aynı zamanda seed denilen tohum adı verilen sistemde indirme yaptığınız süre zarfında aynı zamanda bu dosyanın sizden sonra ki kullanıcılara daha rahat erişiminin sağlanması adına upload pingi gider ve siz dosyanızı indirene kadar o dosyanın daha rahat indirilmesine aracılık etmiş olursunuz torrent içeriklerin özellikleri genelde parayla satın alınabilecek ürünlerin bazı gruplar tarafından hacklenerek veya cracklenerek kullanıcılara sunulması amaçlanmıştır tabi bu hizmetlerden yararlanırken bazı kişilerin koyduğu kıötü amaçlı yazılımları göz ardı etmemek lazım bu dosyalarla karşılaştığımız zaman antivirus proğramını çalıştırmalı ve bilgisayarımızın zarar görme olasılığını en düşük seviyeye indirmemiz gerekmektedir.

0

tören teknolojisi yaklaşık 15 yıl önce başladı.başlama sebebi ise bilgisayarlarda rahatça uygulama indirmek.uygulama indirirken torrentin arama kısmından indirmek istediğimiz uygulamanın adını arattırıyoruz sonra ise bizim internetimize ve bilgisayarımıza uygun olan indirme seçeneğini seçiyoruz.torrent şuana kadar gelmiş geçmiş en iyi uygulama ve oyun indirme programı.türkçe dil seçeneğiyle ülkemizde en sık kullanılan uygulama haline geldi.torrentin bir diğer özelliği ise indirme devam ederken bilgisayar kapanırsa yada elektrik kesilirse herhangi bir aksilik olursa bilgisayar tekrar açıldığında indirme kaldığı yerden devam eder.