0

kendisini 90 lı yıllardaki şarkıları ve albümleri ile tanıdık. 1963 yılında kırklareli ilinde doğmuştur. ilk eğitimini tburada tamamladıktan sonra türkiye'nin en prestijli ve girilmesi zor liselerinden galatasaray lisesinde öğrenim görmeye hak kazanmış ve başarı ile de okuyup bitirmiştir. lise döneminde şan dersleri de almıştır. üniversitede klasik arkeoloji bölümünü okumuştur.

1986 yılında norveç'te düzenlenen eurovision şarkı yarışmasına klips ve onlar grubunun içinde katılmıştır. bu dönemde üniversite son sınıftadır. yarışmada türkiye'nin o zamana kadarki en iyi sonucunu almışlardır. dokuzunculukla türkiye'ye dönmüşlerdir.

1995 yılında hazırım adlı solo albümünü çıkarmıştır. 90 lı yıllarda yalan adlı şarkısı hit olmuş ve herkes tarafından tanınmasını sağlamıştır. onlar yanlış biliyor, gamsız hayat, melek, neden, kırık kalpler durağında adlı şarkıları en sevilenlerindendir. en azından ben en çok bu şarkılarını seviyorum. :)

şarkı söylemenin yanında bazı işler de yapmıştır. bunlardan biri yıldızların altında adlı müzikal tiyatro oyununda başrol oynamasıdır. bazı film müziklerini hazırlamıştır. galatasaray lisesinde müzik öğretmenliği yapmıştır. bazı müzik programlarının sunuculuğunu yapmıştır. yine galatasaray üniversitesinde diksiyon dersleri vermiştir.

0

candan erçetin. iyi bir müzik öğretmeni ve iyi bir galatasaray'lı sanatcımızdır.