0

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan’ın yardımcılığını yapan kişi, fuat oktaydır. tabi ki bilgi veririm. fuat oktay, 1964 yılında yozgat çekerek ilçesinde hayata gözünü açtı.3 çocuklu bir ailenin ilk çocuğudur. fuat oktay bey’in bir kız kardeşi ve bir oğlan kardeşi vardır. babası çekerek tarım müdürlüğü’nde memur olarak çalıştı. ilkokul, ortaokul ve liseyi çekerekte tamamladı. fuat oktay, çekerek lisesi mezunudur. fen bölümüne yatkın olan oktay fen bölümünü tercih etmiştir. liseden sıra arkadaşı olan “bekir koç” oktay hakkında şöyle demiştir. “ 80’li yıllarda siyasal gruplar vardı bilirsiniz, herkes kendi grubu içinde iyi anlaşırdı. erken yaşta vatan kurtamaya başladık ocak kültürümüz vardı. bir çok milli kitaplar okurduk. sorumluluk sahibi bir gençtir” diye hakkında söyleyişinde bulundu. fuat oktay, sözel derslere göre sayısal derslerde daha başarıylıydı. 1985 yılında çukurova üniversitesi işletme bölümünden mezun oldu. 2016 yılında itibaren başbakanlık müsteşarlığı yaptı ve son müsterşar olarak tarihe geçti. müsteşarlık görevine başladıktan 1 ay sonra 15 temmuz darbe girişimini yaşadı. darbe girişiminden sonra olağanüstü hal yönetiminin tüm mevzuatının belirlenmesinde rol aldı. kanun hükmünde kararnamelerin oluşmasında belirleyici rol üstlendi. cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hazırlanmasında önemli görevler aldı. ilk kez cumhurbaşkanı yardımcısı oldu. fuat oktay “ sıfır hata ile çalışan “ olarak tanınıyor. verdiği sorumlulukları birebir kendisi takip ediyor. personel kavramına karşı ekip arkadaşı kavramını kullanıyor. kendisi çok çalıştığı için ekip arkadaşları da çok çalışıyor. çok iyi derecede yabancı dil( ingilizce) biliyor. 3 çocuk babasıdır. 1990 yılında amerika birleşik devleti’nde otomotiv sektörünün merkezi olan detroit’a gitti. işletme ve imalat mühendisliği hakkında master yaptı. endüstri mühendisliği hakkında doktora yaptı. ford gibi otomativ sektöründe çalışmalar yaptı. beykent üniversitesi’nde işletme bölümü başkanlığı ve dekan yardımcılığı görevi üstlendi. 2008 yılı ve 2012 yılları arasında türk hava yolları genel müdür yardımcılığı yaptı. başbakanlık afet ve acil durum yönetimi başkanlığı yaptı. türk hava yolları yönetim kurulu üyeliği ve aynı zamanda türk telekom yönetim kurulu başkanlığı yaptı.

1

fuat oktay, cumhurbaşkanı yardımcısıdır. çukurova üniversitesi mezunudur. ingilizce bilir. evlidir 3 çocuk babasıdır. türk hava yolları genel müdürlüğü yardımcılığı da yapmıştır. telekom da da yönetim kurulundaydı.

0

cumhirbaskani yardimcisi fuat oktay dir
eski başkakanlik musteşarı yozgat nufusina kayitli cukurova universitesi mezunu hayvan ve otomobil alaninda muhendislik alaninda uzmandir beykent universitesi dekan yardimciligi ve bolum baskanligi yapmis kendini vatanina milletine adamis hep hizmet sektorunde yer almistir