0

arkadaşa tabii ki de elin market zinciri olan işadamları değil de benim zavallı komşum bakkal amcam kazansın her zaman da bunu destekliyor mu bunun arkasındayım bizim esnafımız kazansın ama büyük iş adamlarının kurduğu şeylerin fazla kazanmasına gerek yok zaten onların parası her zaman vardır işlerini her zaman yoluna koyuyorlar bu yüzden bizim esnafımız kazansın küçük esnafımızı kazansın yani

0

zincir marketler ucuz oluyor mahalle bakkalı pahalı

1

günümüzde artık zincir marketler daha çok tutulmaktadır. artık eskisi kadar mahalle bakkalı kalmadı dersem abartmış olmayız. ayrıca insanlar daha çok marketleri zincirini tercih etmektedirler. hem fiyat bakımından hem ambiyans yani çeşit, tür bakımından hem de ürün sirkülasyonu bakımından market zincirleri daha çok tercih edilmektedir.

0

normalde mahalle bakkalı derim yerli emekçi kazansın derim. ama maşallah biz öyle dedikçe mahalle bakkalları bulduk da alacağımızı alalım düşüncesiyle hareket ederek yüksek fiyatlarla ve kalitesiz tarihi geçmiş ürünlerle karsiladiklarindan dolayı bizi bu düşüncemden tamamiyle uzaklaşmış durumdayım.

0

mahalle bakkallarini mağdur etmek istemem ama zincir marketler daha uygun fiyatlı oluyor.

0

zincir marketler bence mahalle bakkalından veresiye alınabiliyor ama bir ürününde belirli bir kar oranı vardır markette 50 kuruşa satılan çikolata bakkalda 1 tl 1,25 tlye satılıyor bu kadarda fiyat farkı olmaması gerekir bence.

0

valla mahalle bakkallarindan veresiye alabiliyo z marketler oyle degil

0

samimiyet ile alakalı mahalle bakkalı bizim evin orada bir bakkal var veysel abi ve kezban abla benim çocukluğumu bilirler bende onların çocuklarının çocukluğunu bilirim şimdi üniversiteye gidecekmiş oğlu duygulanmadım değil :) ama tabi ki fiyat farkı koyduğu aşikar o yüzden toptan alışverişlerde zincir market tercihimdir.

0

aylık alisverisimizi uygun fiyata bulursak marketlerden yapıyoruz ,günlük alışverişi(ekmek,gazete,yogurt gibi) bakkaladan yapıyoruz

0

ben zincir marketlerden alışveriş yapıyorum. eskisi gibi mahalle bakkalı kültürü kalmadı maalesef.

0

hem marketten,hem bakkaldan alışveriş yaparız biz,herkes kazansın sonuçta bir de aynı mahallede yaşıyoruz komşuyuz hepimizin birbirine ihtiyacı var sonuçta.

0

zincir marketler ulkemizde artik mecburiyetten tercih edilecek seviyeye geldi heryer de var. ama bence gercekten bir rekabet olsun diyorsaniz bakkalardan da alisveris yapmayi unutmayin derim.
fiyat olarak ise marketler biraz daha ucuz cunki bakkal 2 koli alirken market 10 koli aliyor haliyle toptancinin veya uretici firmanin market zincirine ve bakkala verdifi fiyat bir olmuyor haliyle de satis rakamlari farkli olmak zorunda oluyor.

0

yaşasın bakkallar demek istiyorum. ama onların da gücü bir yere kadar marketlerle yarışma imkanları yok elbette.

0

mahalle bakkalları bir başka ya tabi ki marketler işimiz daha kolaylaştırıyor ama mahalle bakkalları bir başka güzel

0

bakkalımızı da ihmal etmiyorum oradan da alışveriş yapıyorum.