0

şimdi tartışmalı bir konu tabi ki esnafımız her şeyimiz fakat başıma gelen bir olayı anlatayım bir mahalle bakkalı gittim bir şeyler alacağım arkadaşım bir kek gördü aldı bırak sonra bakkal sahibi dedi ki onlarda indirim var 1 lira dedi tamam dedik gittik aldık 2 tane sonra bir de portakallı meyve suyu aldık iyi güzel gittik eve oturduk yeyip içeceğiz bir baktık keklerin tarihinin üzerine tarih yapıştırılmış portakal suyuna baktık aynı şekilde tarihleri geçmiş bakkala gittik ürünlerin hepsi sıkıntılı şimdi sağlık önce gelir bunu hiç bir şekilde böyle bir şey yapmasına hakkı yok ama marketler sürekli denetleniyor kandırma şansları yok zaten müdürü var bilmem nesi var müfettişleri var varda var yani

0

genelde ay başlarında alışverişe çıkılıyor ve neredeyse 1 aylık ihtiyaç alınıyor bakkaldan da bunlar kolayca temin edilemediğinden dolayı market tercih ediliyor ama bir iki şey almak istediğimiz zamanlarda bir iki eksikte bakkala gidildiği de oluyor. bakkallar biraz daha eski zamanda ünlülerdi 2000lerin başında diyebiliriz hatta. esnaf mantığı vardı biraz daha ucuzluk vardı o ürünleri alabilecek maddi imkan olmasa bile veresiye olayı vardı ve aileler rahatlıkla o anlık ihtiyaçlarını ay başında veya maddi açıdan uygun oldukları bir anda ödemek üzere alabilirlerdi yani bakkaldan eskiden değerlilerdi. artık tercihler süper marketlerden yana.

0

marketi tercih ediyorum .çünkü bakkallar gerçekten marketlere oranla daha fazla zam koyuyorlar. market bakkallara göre daha uygun fiyatlı oluyor. o yüzden marketler daha çok tercihim oluyor. ve marketlerin indirim günleri olduğu için o yüzden daha avantajlı oluyor indirim günlerine denk getirirseniz. tabii şu an yılbaşından sonra marketlerde oldukça zam yaptılar. o yüzden gezip bakarak hangi ürün nerede daha uygunsa ona göre almakta fayda var.

0

esnaf eski esnaf değil artık. eskiden olsa muhabbetiyle samimiyetiyle bakkal derdim ama artık market.