0

kış uykusuna yatan hayvanlar yalan ayı ve benzer hayvanlardır

0

ayı yılan kaplumbağa kurbağa sıçan aklıma gelenler bunlar.

0

kış aylarındaki soğuklar nedeniyle bazı hayvanların hayati fonksiyonlarının yavaşlayarak durma noktasına gelmesine kış uykusu denir.

kışuykusuna yatan hayvanlara gelince, ilk olarak ayılardan bahsedebiliriz. ayılar yaz aylarında günlük olarak çok yüksek kalori alırlar. kış aylarında bu yiyecekleri bulmaları mümkün olmadığından kış uykusuna yatar, baharı böyle beklerler. :) sonbahar aylarında hazmı zor yiyeceklerle beslenirler ki kış uykusunda iken yeterli besin depolansın.
beni en çok şaşırtan bilgi köpekbalıklarının kış uykusuna dalması oldu... okyanuslarda yaşayan köpek balıkları zaten soğuk olabilen bu bölgelerin kış aylarında iyice soğuması nedeniyle diplere inip kış uykusuna yattıkları biliniyormuş.

kurbağalar, yılanlar, kemirgenler, yarasalar, kaplumbağalar kış uykusuna yatan diğer hayvanlar... kış uykusuna yatmak bu hayvanların kendilerine içgüdüsel olarak verilmiş bir savunma mekanizmasıdır.

0

kış uykusuna yatan hayvanların en başında ayı geldiği açıkça bilinmektedir

0

bence basta ayi laddir sonrasinda sinekler olmali :)

0

en bilindik olanı ayıdır.ayılar kış uykusuna yatar.

0

valla tek bildiğim ya da şu an tek aklıma gelenler ayılar annem bana da küçükken ayıcık gibi kuş uykusuna yatıyorsun diyordu bu yüzden aklımda bu kalmış halbuki çok belgesel izleyen bir çocuktum severdim de biyoloji ilmini ancak lisede soğuttular ya bir daha da elimi kolumu çektim daha da uzatmayı uzun bir süre düşünmüyorum .