1

islam inancında ve aynı zamanda atalarımızda yani eski orta asya türk kültüründe nazara inanılır ama ben olduğunu düşünmüyorum tamamiyle psikolojik bence.

0

bence yoktu batıl bir inançtan başka bir şey değildir.

0

nazar yoktur var olduğunu dile getiren insanlar, başlarına gelen her kötü olay sonrası başarısızlığı hüsranı bir şeylerin üzerlerine yıkım sürecine giriyor, psikolojikman ister istemez.batıl bir inançtan öteye gidemeyecek olan nazar terimi, eski toprakların büyüklerimizin bize evlatlarına aktarması sonucu günümüzde hâlâ yerini korumaktadır.yanlışı yanlışla kapatmaları, doğru davranış değildir.

0

nazar vardir ve batil inanc degildir nazari degen bir cok insanada şahit olmusumdur

1

nazar yoktu bence.bir batıl inançtır.psikolojik olarak nazar deydi felan diyince insanların aklına böyle girmiştir.

0

nazarın olduğuna inanıyorum.çünkü sürekli başarılı insanlarin üzeeinde vardıe ve bu yüzden insanlar başarı çok kolaymış gibi hep bahseder ve daha çok imrenirler bu yüzden de kişi çok bahsedildiği için bir huzursuzluk yaşar içinde

0

kuranı kerimde de geçmek de ayrıca peygamber efendisi de nazar olduğu dile getirmiş ama çoğu insana göre batıl inançdır

0

nazar ya da göz değmesi konusunda halk arasında ve din bilgileri arasında yaygın inanç onun sanki iman esasları ndan biri olmasıdır daha doğrusu onlara göre imanın altı şartı vardır yedincisi naz arası ikincisi büyüye dokuzuncusu muskayı onuncusu hocaefendiye on birincisi türkiye on ikincisi meseplere on ikincisi tarikatlara 14 kişi cevşenm on beşincisi falan filan bunları inanmazsanız sizler sapkın kabul ediliyorsunuz tüm bunlar hadisleri kanıt getiriyorlar bir taraftan da inanki soslarını ancak mütevatir yani kitlesel rivayet biçimi haber kanıtı olabileceğini söylüyorlar ne var ki bu konularda kendi ölçütlerine görebile bir tanem müteva vitir haber yoktur iy nazar ya da göz deymesi konusunda halk arasında ve din bilgileri arasında yaygın inanç onun sanki iman esasları ndan biri olmasıdır daha doğrusu onlara göre imanın altı şartı vardır yedinci sınıflara sekizinci büyüye dokuzuncusu muskayı onuncusu hocaefendi on birincisi türkiye on ikincisi meseplere on ikincisi tarikatlar 14’ü de cevşenm on beşincisi falan filan bunları inanmazsınız sizler sapkın kabul ediliyorsunuz tüm bunlar hadisleri kanıt getiriyorlar bir taraftan da inanç iflaslarını ancak mütevatir yani kitlesel rivayet biçimi haber kanıt olabileceğini söylüyorlar ne var ki bu konularda kendi ölçütlerine göre bile yalandır.nazar elbet vardır insanlardan insanlara geçer.

0

nazar bir batil inactir eskilerden gunumuze gelme hiseydir

0

nazar vardir bagtil inac degildir bununda ornekleri vardir

1

nazarın batıl inanç olduğu söyleniyor ama gerçekten bazı kişilerde mesela evine gelen biri gelip gittiğinde ağırlık çöküyor falan bunu nazara bağlanıyor.ama nazar boncuğunun nazara iyi geldiğini hiç sanmıyorum.onun yerine dua okumak daha yararlı geliyor bana .

0

nazar kimilerine göre var veya yok ve bazı din kitaplarında çeşitli hadislerde geçmekte olabilir.

0

nazar tamamen batıl inançtır.
insanlar zaten olacak kötü birşeyi söyledikleri zman nazar değdirdin derler çok saçma.

0

nazar diye bir şey olduğuna inanıyorum çünkü eğer olmasa kuran’ı kerim’de nazara karşı okunacak sureler olmazdı. nazar insanın haset ile bakışlarından olan bir şeydir.

0

nazar tabiki var.olduğunu ve nazardan korunmamız için kuranı kerim’de dualar var.
birde insanların kötü olarak bakmasına gerek yok iyi bile söyleseler söylenen kişinin o enerjiden kaynaklı farklı şeyler yaşarak etkilendiği bir cok olay yaşanır.muhakkak herkes bir kere de olsa birinin yaydığı o enerjiye maruz kalmıştır :)

0

ben nazara inanmıyorum. hürafe yalnızca eskilerden kalma.

0

ben nazara inanmam ama enerjiye inanırım bazı insanlar vampir gibi enerji emiyor ortama girdiginde tüm neşeyi kaçırıyor böyle diğer insanları da kötü etkiliyor

0

nazar vardır. bununla ilgili hadislerde vardır. bilimsel olarak bir insanın veya bir nesnenin üzerine yoğun enerji yollamakla olduğunu söylerler. küçüklükten beri duyduğumuz gördüğümüz şeyleri yok sayamayız. başımıza gelmiştir belki. bir arkadaşımız bu eşyan ne kadar güzel demiştir beş dakika sonra bakmışızdır parça parça olmuş.

0

nazar göz çıkartır derler .ben inanıyorum nazara çünkü nezaman birisi gözlerin güzel dese arpacık çıkıyor .yada nezaman övseler hastalanıyorum

0

nazar vardır batıl inançta değildir insan nazardan ölür diyede bir söz vardır