0

hayır nazar batıl bir inanç değildir tabi bu benim görüşüm. ben nazarım var olduğuna inanıyorum. bir insan size iyi veya kötü gözle bakıp sizi dikkatlice süzdüğü veya baktığı zaman bunu çoğumuz fark ederiz. sürekli bu çok yakışmış çok güzel olmuş gibi sözcükler veya almış olduğunuz herhangi bir eşyaya söylenen sözlerin arkasından eşyanıza veya size nazar değebiliyor . bu illa kem gözle veya kötü gözle bakıldığı için oluşmaz insana kendi kendine bile nazar değdirebiliyor veya çok sevdiği bir insana istemeden de olsa nazar değdirmiş olabiliyor. evrenin bunu aldığını düşünüyorum o sekil de yansıyor belki de bize bilemiyorum niçin olduğunu ama insan nazara gelebiliyor.

0

nazarın dinimizce var olduğunu herkes bilir. nazar belirtileri sebepsiz yere ağlama - unutkanlık - halsizlik - odaklanma sıkıntısı nazar boncuğu takmak nazarı gidermez batıl inançtır. inanmamak gerekir.

0

nazar dinimizde olan bir şeydir onun için nazara inanmak gerekir bir insana nazar değdiğinde nazar için faydalı olan kuranı kerim'de ayetler mevcuttur onları okuduğunuz zaman nazardan uzak olursunuz

0

nazar haktır. nazardan dolayı insanlar ölüyor. birçok kanıtıda var. insan en çok sevdiğine nazar değdirir bu doğrudur

0

aslinda mantigim hep batil inanc diyor ama cevremde gordugum kadariyla ve basima geldigi kadariyla gercekten nazar var. o yuzden araba ev aldiginiz da mutlaka bir kurban kesin derim :) veya cok begendiginiz birsey oldugunda masallah diyin. :)

0

nazar diye bir şey vardır. bunu şuan vaktim olmadığı için açıklayamayacağım ama bu msj yazıyorum çünkü yeni olduğum için mi bilmiyorum daha sonra bu soru gibi veya diğer sorular olsun arayıp cevap vermek istediğim de bulamıyorum. bundan dolayı kısa bir yazı da olsa yazayım daha sonra vaktim olduğun da detaylı anlatmak istediğim de kolayca bulayım soruyu. hem başımdan geçen olaylar da var onları da anlatırım. sağlıcakla kalın.

0

nazar gerçekte de vardır hatta nazardan korunma yolları bile vardır.

0

nazar diye bir şey bence eskiden gelen bir şey bazıları var olduğuna inanıyordu ama ben olmadığına inanıyorum bir insanın başına bir şey gelecek seher allah tarafından gelir veya birinin gözlerine değdiğinde falan değil mesela renkli gözlerin gözlerinde yediğini falan söylerler alerji falan olduğunu söylerler renkli gözlüler birine nazar değdirdin de veya onun başına bir iş geldiğini söylediler bir hani ben buna inanmıyorum insanların üzerine nazar boncuğu falan takmasını asla inanmıyorum bence birinin birini görüp beğenmesin de maşallah demesi yeterli diye düşünüyorum yine koruyucunuz allah'tır ama ben nazara inanmıyorum inananlara da saygı duyuyorum belki de vardır böyle bir şey bilmiyorum tarihinde araştırmadım ama ben yine de batıl inanç olduğunu düşünüyorum

0

nazar batıl inanç değildir, vardır. eski tarihte nazardan ölen bebekler vb. olaylar çok olmuştur. nazar hadislerde ya da kur'an da geçiyor diye biliyorum.

0

batıl.inanc olduğunu düşünmüyorum bence var nazardan ölen bebekler bile var. benim yildizimin düşük olduğu söylerler ve çok cabuk nazar deger

0

eskiden nazara inanan olurmuş ama ben nazara inanmıyorum bazen yeşil gözlü insanların renkli gözlü insanlara nazarlardan dediğini söylerler bazı çocuklara nazar boncuğu falan ta kadar ama ben buna inanmıyorum güç ve kudretini allah da olduğuna inanıyorum bizi koruyacak olanın allah olduğunu inanıyorum başımıza gelecek varsa da gelecektir zaten onun bunun nazarı değdi diyerek bunu göstermek bence yanlış bir şey diye düşünüyorum bence nazar diye birşey yoktur bu tamamen batıl inançtır

0

evet nazar vardır.başıma defalarca geldi evet yalan değil inanmıyordum ve kesinlikle batıl inanç diyordum ama aynı gün başıma 4 büyük olay geldi. 16 yaşındaydım sarışın olduğum için fazla dikkat çekiyordum.dershaneye gidiyordum hergün yine bir sabah saat 6 uyandım hazırlandım çıktım komşumuz vardı ayten abla beni görür görmez nereye kızım dedi dersim var dedim acelem vardı çünkü böyle çok süslenme dedi bende bişey yapmadım saçım başım dağınık bir şekilde ben diyeceğimi dedim dedi ve kapıyı hızlıca kapattı merdivenlerden aşağıya kadar yuvarlandım burnum kanadı üstüm başım kan içinde kaldı eve gidip temizlenip çıktım binanın girişinde güvenlik vardı eşiyle kahvaltı yapıyordu seslendi duymamazlıktan geldim birdaha bağırdı efendim selim abi dedim dikkat et seni kaçırmasınlar demesiyle yere düştüm. sinirden ağlaya ağlaya dershaneye yürüdüm yol kenarında bir daha taşa takılıp kafamı kırdım en son dershane kapısında araba çarptı hastanede gözümü açtım.gerçekten o günü hafızamdan asla silemiyorum berbat bir gündü ve ben sakar değilim aksine çok dikkat ederim bu kadar şeyin üst üste olması nazardan başka bişey değil bence ... nazara inanıyorum pergamber efendimiz bile insanların %80 ‘i nazardan ölmüştür diyor ben nasıl inanmam nazara asla batıl inanç değil gerçekten nazar var ve insanı ölüme kadar götürür.

0

nazar vardır. batıl olan nazar boncuğudur. nazardan nazar boncuğu ile korunacağını sanmaktır batıl olan. nazar vardır ve korunmanın yek yolu duadır. üç ihlas felak ve nas surelerini okumak lazım . eskiler nazar hayvanı kazana insanı mezara kor derler. bununka ilgili yaşanmış birebir yaşayanı ağzından dinlediğim bir olay var. ikiz çocukları olan bir yakınım dışarıda bir yerden bir yere giderken 6 aylık bebekleri ile otobüse biniyor ve bir kadın çocukları seviyor ne güzeller falan diye iki çocukta sapasağlam iken biri ikindi ezanında biri akşam ezanında vefat ediyor. bir başka olayda bir çift çocuklarıyla alışveriş merkezinde gezerken bir kadın çocuklarını görüyor ve ay ne güzel kızsın sen benim hiç kızım yok diyor ve o gün o çocuk ağlamaktan sesi kısıldı doktora gittiler ve hiçbir sıkıntı bulamadı doktor. yani diyeceğim o ki ben nazara halk arasında ki söylemi ile göze inanırım. bu durumdan muzdarip bir arkadaşım da kimin neyini beğense kesin birşey olur kendisine farkında ve bu durumu üzülüyor. bazılarının gözü hemen değer çözüm maaşallah deyip dua okumak.

0

nazar kesinlikle vardır ve kitabımız kuran kerim de de ayetlerle sabittir. peygamberimizin hadisleri de vardır.

1

nazar haktır , batıl olan nazar boncuğudur , nazara ve büyüye inanmayan ise kur'an'a inanmamış olur , kur'an'a inanmayan da ne iman olur nede allah bilinci , o yüzden biz buna inanır bunu biliriz , nazar ayeti ve duaları da gösteriyor ki nazarın ve büyünün var olduğuna , hatta eski babilde bir çok büyücüler vardı. harut ve marut adında , araştırın biraz arkadaşlar , öyle boş keseden yoktur filan demeyin :) kolaya kaçmayın , hazıra konmayın :)

-1

bence nazar yok ama kimi insanlara göre nazar var ve batıl bir inanç değildir insanların onanmasının nedeni bazen bir ortamda çocukların sevilip sonradan hastalanması yada yeni alınan bir şeyin kısa süre içinde bozulması veya hasarlmasi nazar olduğu söylenen bazı olaylardır insanlar bu olayları böyle yorumluyor ama bence tamamen batıl inançtır tıpkı kara kedinin uğursuzluk getirdiği silindiği gibi bu tarz şeyler ancak cahil toplumlarda ön plandadır bunların önüne geçmek içinde insanların ciddi anlamda bilinçlendirilmesi gerekiyor umarım yardımcı olmuşumdur

0

kimileri batıl inanç dese de benim gibi nazara inananların çoğunlukta olduğunu biliyorum. nazar değer felak ve nas okuyunca da geçer :) bir de inşirah var işte o insanı muhteşem hissettiriyor

0

nazar anadolu coğrafyasında halk arasında tesiri yüksek ve net olarak inanılan uğruna çeşit çeşit boncuklar yapılan bir inançtır . anadolu insanının bir çok batıl inancı olduğu gibi böyle bir inancı da vardır ama bu inanç aslında tamamen yersiz değildir. çok göze batan birisinin toplum içinden sivrilmesi durumda nazara gelerek kötü sonuçlanan işleri olacağına inanılır . bu durum her ne kadar bilimsel olarak mantıksız olsa da metafiziksel olarak mümkün olabilecek hatta ve hatta uğruna çeşitli boncuklar yapılan nazarın gerçek olacağı düşünülmektedir . nazar kelimesi arapça görmek demektir yani kişinin göze batması göze gelmesi durumuna denir aynı kelime kökünde manzara da vardır hatta . göze gelen kişinin kötü işleri olacağı düşünülür bu fiziksel olarak imkansız metafiziksel olarak çok makul kabul edilebilir bir durumdur ..

0

her ne kadar çok inanmasamda gözlerimle alakalı bir çok kişinin güzel şeyler söylemesi ve övmeleri sonucu uzun süredir göz rahatsızlığı çekiyorum . çoğu insan nazar değdiğini düşünüyor .

1

aslında yok desek olmaz. evet nazar vardır ama öyle insanların abarttığı kadar değil. mesela birine bir şey oluyor hemen diyorlar ay bana veya ay sana nazar değdi. başı ağırır ay bana nazar değdi, kardeşim belki bilimsel bir şeydir sen hastalandın bunun tıbbi açıklaması vardır, hemen nazarda nazar diyorlar. bu nazara inanmıyorum anlamına gelmiyor, inanıyorum ama insanlarda abartmadı bıraksınlar artık.