0

ülkemize olimpiyatlarında madalya getiren oyunculardan sayacak olursam eğer; en başta naim süleymanoğlu'nun sayabilirim. naim süleymanoğlu ülkemize madalya getiren nadir sporculardan birisidir. ancak 2 sene önce vefat etmiştir.çok başarılı bir sporcu gibi bu yüzden çok severek izlerdim. kendisini kendisine allah'tan rahmet diliyorum. öte yandan hamza yerlikaya, hamza yerlikaya ise birçok başarılı bir sporcudur. ancak benim için kimse bir naim süleymanoğlu etmez,hamza yerlikaya ülkemize madalya getiren sporculardan biridir. daha sonra son zamanlarda popüler güreşçimiz olan taha akgül güreş dalında ülkemize madalya getiren ve şampiyonluk yaşayan sporculardan biridir.kendisi şu an için çok başarılı gidiyor.umarım bu başarırsın devam ettirecek ve bizim gururumuz olmaya devam eder. daha sonra atletizm dalından devam ederse elvan isimli bayan sporcumuz ülkemize madalya getiren nadir bayanlardan biridir. umarım oda başarılarını devam ettirir ve ülkemiz öyle gururlu olmaya devam eder.

0

naim süleymanoğlu hüseyin bolt türkiye için önemli madalyalar kazanmıştır

0

ülkemiz olimpiyatlara ilk defa 1908 yılında katılmış ve bu tarihten itibaren toplam 36 altın madalya toplamışız.bu altın madalyaların ise büyük çoğunluğu 27 ata sporumuz olan güreşten gelmiş.zaten ilk altın madalyamızda 1936 yılında berlin olimpiyatlarında güreşçimiz yaşar erkan kazandırmış.güreşten sonra en başarılı olduğumuz spor ise 8 altın madalya ile halter.bu iki spor dalı dışında sadece judocumuz hüseyin özkan bu başarıya ulaşmış.en fazla altın madalya olan sporcularımız ise üçer madalya ile haltercilerimiz naim süleymanoğlu ve halil mutlu.
tarihimizde bize bu şerefi yaşatan sporcularımız
yaşar erkan,mehmet oktay,ahmet kireççi,nasuh akar

0

türkiye olimpiyatlarda madalyalari git gide artmaktadir. özellikle güreşlerde alinan basarilar çok fazladir.
naim suleyman oglu
rıza kayaalp
nagihan
sema
gibi isimler madalyalari vardir.

0

halit ziya uşakligil naim süleymanoglu sabri sarıoglu hamza yerlikaya potanin perileri daha sayim mi

0

türkiye'ye olimpiyatlara katılarak altın madalyayı kazandıran ilk sporcumuz ahmet kireççi'dir daha sonra yaşar erkan'dır. milli güreşçidir. ilk olimpik kadın sporcumuz halet çembel berlin olimpiyatlarına katılmıştır. eksrim alanında katıldı. 1948 yılında londra'da yapılan olimpiyatlarda türkiye ruhi sarıalp ile beraber toplam 12 madalya kazandı. eşref apak, eyüp can, turgut ayaç da madalya kazandılar. naim süleymanoğlu olimpiyalarda toplamda 9 olimpiyat 6 dünya rekoru kırdı. nurcan taylan, eşref apak, aslı çakır alptekin de olimpiyatlarda başarı elde edenler arasındadır. hamza yerlikaya, taha akgül de yine başarı elde eden sporcularımızdandır.

0

naim süleymanoğlu
taha mutlu
taha akgül
rıza kayaalp
bu kadar biliyorum..

0

naim süleyman oğlu halterci yasar erkan güreşçi mersinli ahmet güreşçi halil mutlu halterci hüseyin özkan judo servet zategul teakvando . ülkemiz ilk kez olimpiyatlarda 1908 de katilmistir. bu tarihten itibaren toplamda 36 madalya kaldirmisiz halterden güreşten judodan her dalda madalyamiz mevcuttur. judoda hüseyin özkan halterde naim süleyman oğlu ve halil mutlu kazanmışlar. 1936 berlin yasar erkan. 1948 londra mehmet oktay ahmet kiresci nasuh akar ve daha niceleri saymakla bitmez ülkemizi temsil eden bu cengaverlerdir onları tanımak gerek

0

naim süleymanoğlu halil mutlu nur tatar taha akgül

0

taha akgül
nur tatar
naim süleymanoğlu
yasemin adar
ramil guliyev

0

1936 berlin yaz olimpiyatlarinda güreş kategorisinde ahmet kireççi almıştır ilk olimpiyat madalyamızı.

0

naim süleymanoğlu, halil mutlu halterde hamza yerlikaya da güreşte olimpiyat madalyası almışlardır.

0

olimpiyatlarda güreş başta olmak üzere halter tekwando atletizm boks judo da madalya almisizdir.
hamza yerlikaya
taha akgül
mehmet akif pirim
naim süleymanoğlu
halil mutlu
nur tatar
nurcan taylan
elvan abeylegese
ramil guliyev
yasmine copello escobar

0

ahmet kireçci yaşar erkan naim süleymanoğlu benin hatırladıklarım bunlar

1

türkiye adına olimpiyatlarda altın madalya kazanan sporcuları daha çok halter ve güreş sporların da görüyoruz. örneğin eskilere gidersek, halterde naim süleymanoğlu bunun başını çeker. onun ardından halil mutlu gelir. ayrıcı güreş alanında mustafa dağıstanlı, hamza yerlikaya ve taha akkgül sporcular başta gelir. bundan başka olimpiyatlarda altın madalya kazanan diğer dallardaki sporcular şunlardır. nasuh akar, ahmet kireşci, yaşar erkan, bayram şit, ismet atlı, mahmut atlı hasan güngör, tevfik kır, gazanfer bilge, hasa gemici, celal atik, atagün yalçınkaya, hamit kaplan, hülya şenyurt, nur tatar, aslı çakır alptekin, elvan abeylegese, nurcan taylan, yaşar doğu gibi türkiye'ye olimpiyatlarda altın madalya kazandıran sporcularımızdır.

0

hamza yerlikaya
naim süleymanoğlu
halil mutlu
elvan
eşref apak
rıza kayaalp ilk etapta sayabildiklerim. hepsine bu gurur için teşekkür ederim.

0

turkiye adına bir çok sporcu olimpiyatlarda madalya kazanmıstır ornek verecek olursak efsane isim naim sülrymanoğlu hamza yerlikaya taha akgül bunlar sadece efsane olmuş isimlerden bir kaçıdır içlerinden vefat eden naim süleymanoğluna allah rahmet eylesin.

0

hamza yerlikaya naim süleymanoğlu taha akgül ve birçok türk vardır madalya kazanan ancak aklımda kalan isimler bunlardır

0

milli haltercimiz naim süleymanoglu.
taha akgül.
hamza yerlikaya.
halil mutlu

0

nur tatar, ayşe begüm onbaşı, kübra dağlı, murat sarıkuş, ışıl alben, ebru karaduman, taha akgül, müzahir sille, naim süleymanoğlu, gökhan saki, funda alkayış, büşra katipoğlu, ferhat arıcan, gülsena karakuyulu, göksü uçtaş, dilara lokmanhekim, emra sakci, ilke özyüksel, zeliha ağrıs, gülkader şentürk, irem korkmaz, tutya yılmaz, ipek soylu, nagihan karadere, birsen bekgöz, esra nur gökçek, rıza kayaalp, sema aydemir, nevin yanıt, mete gazoz, sabriye şengül, irem yaman, atakan arslan, kayra sayit ve daha niceleri....