0

kazananlar;
hülya şenyurt
hamza yerlikaya
naim süleymanoğlu
aslı çakır
taha akgül
sibel özkan

0

olimpiyatlarda altın madalya kazanan sporcuların listesi denilince akla ilk gelen naim süleymanoğlu .halterde kendi ağırlığının 3 katını kaldırabilen naim süleymanoğlu'nun lakabı cep herkülüdür.yine hamza yerlikaya,halil mutlu,yaşar doğu aklıma ilk gelenler.kadinlarda nurcan taylan,nur tatar,aslı çakır alptekin olimpiyatlardan altın madalya ile dönmüşlerdi. aslı çakır alptekin'in daha sonra madalyası geri alınmıştı doping yaptığı ortaya çıkınca. mithat bayrak,mustafa dağıstanlı,taha akgül yine altın madalyanın hakkı gururunu birden çok madalya alarak yaşadılar yaşattılar. etiyopyalı elvan abbelegeys vardı atletizmde yanılmıyorsam ama altın madalya aldı mı acaba.surviviora katılan sema adlı bir sporcu vardı o da altın madalya almıştı. nagihan altın madalya almıştı. liste çok daha kalabalıktır kuşkusuz ama benim aklıma gelenler bunlar oldu.

0

bir çok sporcu hatırlıyorum açıkçası. ama ilk aklıma gelen nedendir bilmem naim süleymanoğlu geliyor nam-ı değer cep herkülü gerçekten alınan her madalya insanı gururlandırıyor. büyük güçler dediğimi abd, rusya, çin gibi ülkeler artık her alanda birbirini geçmek istedikleri için çok önemli bir alana oldu olimpiyatlar. başka aklıma gelen 400 m finalinde 2 kadın atletimizin altın ve gümüş alması beni çok sevindirmişti. maalesef birinci olan atletimiz aslı çakır alptekin doping yaptığı dolayısıyla elinden alınmıştı madalya ama o andaki yaşadığım heyecan çok güzeldi ve gerçekten çok sevinmiştim.

0

rıza kayaalp naim süleymanoğlu ve halil mutlu geliyor aklıma bir tek bu arkadaşlar ülkemize 3 er altın madalya kazandırmıştır ve bizi milletimizi bayrağımızı onurlandırmıştır gururlandırmıştır halterde yaptıkları olağanüstü başarıları ile bizlerin milletimizin koltuklarını kabartmıştır

0

hatırladiklarim celal atik, hamit kaplan, naim süleymanoğlu ve yaşar doğu.

0

benim bildiğim rıza kayaalp ve naim süleymanoğlu var. onun dışında atletizmde elvan abeylegese tarzında ismi olan bir atletimiz vardı adını da tam bilmiyorum :d

0

bilmem kimmiş merak ettim gerçekten erkeklerden veya kızlardan değişiyormu

0

1936 yaşar varol olimpiyatta altın madalya kazandı
celal atik
gazanfer bilge
naim süleyman oğlu
yaşar doğu
ahmet kireşçi aklıma gelenler

0

türkiyeyi temsil edip gururlandıran ilk sporcumuz ahmet kireççidir büyük bir çaba ile türkiyemizi temsil edip berlin olimpiyatlarına katılmış madalya almıştır 1948 yılı sonunda olimpiyat bitiminde türk sporcularımız 14 madalya ile turnuvayı bitirmiştir türkiye tarihine yeni bir rekoru daha katmıştır

0

olimpiyat kazanan sporcular
taha mutlu
taha akgül
rıza kayaalp
sabri sarıoglu
hamza yerlikaya
nagihan
sema
1908 yılinda katılmişlardır.ve şampiyon olmuşlardır.

0

ülkemizi temsil ederek olimpiyatlarda madalya kazanan sporcularımız naim süleymanoğlu halil mutlu nur tatar taha akgül nurcan taylan

0

türkiye adına olimpiyatlarda ilk madalyalar güreş dalında 1936 yılında gelmiştir. berlinde ahmet kireççi ilk madalya alan sporcu, aynı olimpiyatlarda ahmet kireççi ise altın madalya kazanmıştır. böylece türkiye adına olimpiyatlarda ilk altın madalyayı ahmet kireççi kazanmıştır.
ülkemiz uzun yıllar güreş ve boks sporlarıyla olimpiyatlarda madalya almıştır fakat burada özellikle bir kişiye değinmeden edemeyeceğim. naim süleymanoğlu...
bulgar asıllı türkiye vatandaşı olan naim süleymanoğlu olimpiyatlarda halter dalında kazandığı başarılarla, kırdığı rekor ve aldığı madalyalarla adeta efsane olmuştur. lakabı kendisinin kısa boylu olmasına atfen cep herkülüdür.
henüz 9 yaşındayken haltere başlayan naim süleymanoğlu üç olimpiyat, yedi dünya ve altı avrupa şampiyonluğu kazanmıştır.

0

olimpiyatlar dört yılda bir yapılır ve öncelikle tarihine bakacak olursak antik çağda yapılan olimpiyatlardan sonra modern anlamda ilk olimpiyat yunanistan’da yapılmıştır. türkiye adına olimpiyatlarda başarılı olan ve madalya getiren çok sayıda sporcumuz vardır. bunlar özellikle güreş alanında ve halterdedir. ben size olimpiyat madalyası alan sporcularımız içinden bence en önemlisine ve kırdığı rekorlarla tarihe geçen yakın geçmişte vefat eden haltercimiz naim süleymanoğlu’dan bahsetmek isterim. naim özellikle akıllarda kalan en önemli mücadelesini yine cenazesinde de yer alarak ona olan saygısını bir kez daha gösteren yunan halterci leonidas’la gerçekleştirmiştir. cep herkülü lakaplı sporcumuz ağırlığının üç katını kaldırıp yine ayrı bir rekora imza atmıştır tarihte. dediğim gibi naim bence en önemli olimpiyat madalyalı avrupa ve dünya şampiyonu sporcularımızdan birisidir. yine halterde onla beraber halil mutlu çok önemli şampiyonluklara ve olimpiyat madalyalarına sahiptir. tabii halter dışında da dediğim gibi güreşte çok önemli avrupa. dünya ve olimpiyat madalyalarımız mevcuttur.

0

taha akgül ramil guliyev, elvan abeleyese ,naim süleymaoğlu, halil mutlu, rıza kayaalp, nur tatar, nurcan taylan, hamza yerlikaya aklıma gelenler ve hatırladıkşlarım bunlar. orta nesilden olduğum için ilk aklıma zaten naim ve halil geldi. güzel günlerdi.hepsi de göğsümüzü kabarttı. hepsini can-ı gönülden kutluyorum tekrar.

1

olimpiyatlar, dört yılda bir yaz olimpiyatları ve kış olimpiyatları olmak üzere iki kere düzenlenir.
türkiye adına bu olimpiyatlara katılıp ülkemize altın olimpiyat madalyası kazandıran sporcularımız;
-bize ilk kez olimpiyat madalyasını kazandıran güreş branşında, 1936 yılında yarışan yaşar erkan olmuştur. hatta yaşar erkan'ın çok hüzün ve mutluluk veren bir hikayesi vardır. olimpiyatlara giderken soyadı naçar'dır. anlam bakımından biçare, çaresiz anlamına geldiğinden, yaşar naçar'a atatürk ödül olarak bir ev hediye etmesinin dışında, ileri gelen spor insanları ona soyadını değiştirmesini de önermişler ve o da soyadını erkan olarak değiştirmiştir. yaşar erkan başladığı günden güreşi bıraktığı zamana kadar toplam olarak tam 39 adet altın madalya kazanmıştır.
- sonra 1948 londra olimpiyatlarında yine güreşçimiz yozgatlı nasuh akar altın madalya almıştır.
-17 yaşında, genç yaşta güreşe başlayan gazanfer bilge'de hem avrupa hem de londra'da yapılan olimpiyatlarda birinci olup yine güreş dalında madalya kazandırmıştır.
-celal atik, (onun da soyadını atatürk değiştirmiştir. o da güreş dalında kazanmıştır.
-yaşar doğu'da güreşte altın madalya kazanmıştır.
-hamit kaplan bir adet güreşte altın madalya kazanmıştır.
-hamza yerlikaya, güreşte hem avrupa hem dünya hem de olimpiyat şampiyonu olmuştur.
-naim süleymanoğlu'da halter dalında tam 3 olimpiyat madalyası getirmiştir.
-halterci nurcan taylan altın madalya kazanmıştır.
altın madalya kazanan 4 sporcu daha vardır ama onlar dopingden dolayı madalyaları ellerinden alınmıştır.

0

1896 da atina'da başlayan ve yıllar içinde gel eek olan dörde yıla bir düzenlenen olimpiyatlarda altın madkalya kazanan türk sporcular bi hayli fazladır ve genelde güreş olsun halter olsun bu tarz sporlarda baya başarılıyızdır.isim olarak aklımda kalanları vekmek gerekirse şöyle söyliyeyim:
naim süleymanoğlu
halil mutlu
mithat bayrak
mustafa dağıstanlı
hamxa yerlikaya
hamit kaplan isimleridir
kadınlarda ise genelde dövüş sanatı alanında kaznaırız bi isim kaldı aklımda o da nurcan taylandır.al bayrağımızı böyle organizasyonlarda daha fazla dalgalandırmamız dileği ile tekrardan gelecek olan olimpiyat oyunlarını bekleyelim.

0

bu soruyu görünce akıllara ilk gelen sporcular naim süleymanoğlu ve ilk altın madalyamızı berlin deki olimpiyatlarda kazanan yaşar erkandır. naim süleymanoğlu halterde yaşar erkan ise güreşde altın madalya kazanmıştır.

0

olimpiyat madalyası kazanan türk sporcular listesi 1896 atinada başlayan ve dört yılda bir düzenlenen olimpiyat oyunları nda madalya kazanan listesi şunlardır 1908 de londrada osmanlı imparatorluğunu temsilen katılan aleko mulos ile başlayan turkiyenin bronz madalyasıdır ilk altın madalya ise yine aynı olimpiyatta güreşçi yaşar erkan tarafından kazanılmıştır.turkiye ilk madalyasını kazandığı 1936 ile son yapılan olimpiyat olan 2016 arasında 39 altın 24 gümüş 28 bronz olmak üzere toplam 91 madalya kazanmıştır turkiye bütün madalyaları yaz olimpiyatlarında kazanmış 1936dan beri sporcu gönderdiği kis olimpiyatlarında ise henüz madalya kazanamamıştır türkiye katıldığı 22 olimpiyattan 17 sinde madalya kazanmıştır en çok madalya kazanılan olimpiyatlar 6 altın 4 gümüş 2 bronz kazanılan 1948 londra 7 altın 2 gümüş kazanılan 1960roma ve 3 altın 3 gümüş 5 bronz madalya kazanılan 2004 atınadır en çok madalya kazanılan sporlar ise 29 altın 18 gümüş 16 bronzla güreş 8 altın 1 gümüş ve 2 bronzla halterdir turkiye adına olimpiyat madalyası kazanmayı başaran 75bsporcu vardır bu sporculardan 16 si birden çok çok kez madalya sevinci yaşamıştır naim süleymanoglu ve halil mutlu 3 kez mithat bayrak mustafa dağıstanlı ve hamza yerlikaya 2 kez altın madalya kazanmışlardır hamit kaplan ise 1 altın 1 gümüş ve 1 bronz madalyayla toplamda 3 madalya kazanmıştır olimpiyatlarda madalya kazanan ilk kadın sporcu 1992 barcelonada bronz madalya kazanan judocu hülya şenyurt iken ilk altın madalya kazanan kadın sporcu 2004 atinada altın madalya kazanan halterci nurcan taylandir tekvandocu nur tatar ise farklı olimpiyatta madalya kazanan ilk kadın sporcudur olimpiyatlarda madalya kazanan en yaşlı sporcu 1948 londrada 35 yaşındayken altın madalya kazanan güreşçi yaşar doğu en genç isim ise 2004 atinada 17 yaşındayken gümüş madalya kazanan boksör atagün yalcinkayadir .olimpiyatlarda madalya kazanan dört sporcunun ise madalyaları doping yaptıkları gerekçesiyle ellerinden alınmıştır 2012 londrada turkiyenin etlerimdeki ilk altın madalyasını kazanan aslı çakır alptekin in madalyası 2015 yılında cas tarafından 2008 pekinde halterde gümüş madalya kazanan sibel özkan 'ın madalyası 2016 yılında ioc tarafından 2008 pekinde 5000m ve 10000m de iki gümüş madalya kazanan elvan abeygellsee ve 2012 londrada 1500m de gümüş madalya kazanan gamze bulutun madalyaları ise 2017 yılında iaaf tarafından elinden alındı.

0

ülkenize masalah getirenleri satmayan kalırsan sayfa yetmez e ama bu ülke için yapışan her se güzeldir bu ülke için ne yapsan azdır keşke daha fazla şeyler yapa bilsem ülkemiziz ne yapasaknaz dış güclere karşı bir arada olmalıyız içimizdeki yayınlara inat dik durmalıyız am olmuyor işte ne yapsan önümüze bir taş koyuyorsa r allah ülkemize ve devletimiz e yardim etsin zor günler geçiriyoruz

0

türkiye adına olimpiyat madalyası kazanmayı başaran 75 sporcu vardır bu 75 sporcudan 16 si birden çok kez madalya sevinci yaşamıştır.naim süleymanoğlu ve halil mutlu 3 kez mithat bayrak mustafa dağıstanlı ve hamza yerlikaya iki kez altın madalya kazanmıştırhamit kaplan ise 1 altın 1 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere toplamda 3 madalya kazanmıştır