0

kesinlikle doğru bir hareket. sokaktaki başıboş hayvanların kısırlaştırılmasının sebebi hayvanların üremelerini engellemek değildir öncelikle. hayvanlar kisirlastirildiklari takdirde uysallasirlar ve hormon salinimi olmamasından dolayı da saldirganliklari olmaz. kisirlastirilmalarinin bir numaralı nedeni budur. ikinci olarak ciftlesmeleri sonrası disilerin yavrularını koruma içgüdüleri dolayısıyla yuvasının yakınından geçen herkese saldirabilir ve uremeleri engellenmesi benim acımdan yanlis bir hareket değildir.

0

bana göre sokak hayvanlarının kısırlaştırılması doğru değil. eğer hayvanlar başıboş bırakılıyorsa bu belediyenin suçudur. belediyenin bu gibi durumlara izin vermemesi gerekir. ayrıca sokak hayvanları için bir hayvanat bahçesi ya da doğal park alanı gibi bir yer oluşturulmalıdır. kısrlaştırmak demek işin kolayına kaçmak demektir.

0

belki bu konuda söz söyleyecek kadar bilgi sahibi olmayabilirim ama haayvanlaarın kısırlaştırılması bana onlara yapılmış bir haksızlık gibi geliyor. türlerinin devaamı için içgüdüsel olaraak verilmiş özelliklerini yok etmemiz vahşice.. :(

0

hepsi olmasa bile bence bir kısmı kısırlaştırılmalı. çok fazla sokak hayvanı var malesef ve artık yol ortasında birden (aracımızdayken) karşımıza çıkabiliyorlar. kimisi eziyor ya. kaç kere ezilmiş kedi gördüm mesela.. en azından sayı olarak azaltılabilmesi için.

0

bu işlerden anlayan arkadaşlarım doğru olduğunu söylüyorlar. ama bence yapılmamalı.