0

hayvanları mecburen kısırlaştırmak gerekiyor çünkü bu hayvanlar için doğurmak ömürlerini kısaltıyor.yavrular doğunca iyi bakılamıyor ölüyor.ben kişisel olarak karşıyım ama yanlış düşünüyorum tabi.hayvanları kısırlaştırmak onların yararına ama doğru koşullarda yapılması şartıyla.çünkü kısırlaştırma sonrasında biraz bakım gerekiyor o hayvanlara.

-1

evet olabilir ortalıkta birsürü gezecegine yada olecegine etrafta dolaşmaları için kisirlastirilirlar. keşke bazı insanlarda kisirlastirilip sokağa öyle salinsalar daha mantıklı olur.

1

bence olabilir en azından üreyip çoğalmazlar.eğer üreyip çoğalsalar doğan yavrucaklar da sokakta perişan ve rezil bir halde olacak . belki yemek bulup yiyemeyecek. yada belkide soğuktan ölecek. başı boş olduğu için arabalar çarpıp ölecek yada . o yüzden bence doğru bir uygulama . keşke böyle olması gerekmese ama en azından doğacak yavrular daha rezil olmasın diye alınmış bir önlem .

1

hayvanların kısırlaştırılması na çok karşıyım. fakat sokaktaki hayvanlar, yaşam alanı çok bulamadığı için zaten, sefalet çekiyorlar. ve bu yüzden kısırlaştırmalarını doğru buluyorum. çünkü çok üredikleri zaman yavrulara eziyet edenler oluyor. ya da yavruları soğukta dışarıda ölebiliyor doğduktan sonra. bu bir canın boşuna acı çekmesi demektir. kısırlaştırma bir yönden iyidir bir yönden de kötüdür. kısırlaştırmayıp hayvanlar için güzel olanaklar sağlansa, çok daha güzel olacaktır. ya da çokcuk sayısını azaltıcı bir şeyler yapılsa ve az çocuk doğrusalar, daha mantıklı olacaktır. ama şu an mecburen kısırlaştırılıyorlar. kısırlaştırırken ölen bir sürü de can vardır.

1

saçma buluyorum. onlara bir yer bile veremiyoruz daha fazla üremesinler ayak bağı olmasınlar diye. ama şöyle bakarsam, arabalar eziyor, aç kalıyorlar bir yandan mantıklı. bu durumda bizim yüzümüzden aslında. bence insanlar insanlığını bilsin, bunlara gerek bile duyulmaz.