0

ateşten gömlek romanı halide edip adıvar 'a aittir . içersinde kurtuluş savaşı mücadelesini anlatır . ve o dönemleri konu alır . ben okumadım ama yakında almak ve okumak istiyorum . güzel bir kitap olduğunu duydum .

0

ateşten gömlek adlı eser halide edip adıvar'a aittir. krtuluş savaşı'nı konu alan ilk eser olması açısından oldukça önemlidir. içerisinde kurtuluş savaşının zorluklarını anadolu'da yaşanan yok oluşları göz önüne seren önemli bir romandır.

0

atesten gömlek halide edip adıvar'ın milli mücadele dönemini anlattığı kitabıdır. halide edip o zamanlar on başı rütbesiyle milli mücadelede önemli görevler almıştır. çeşitli mitinglere katılmış,milli mücadeleyi desteklemiştir.

0

ateşten gömlek halide edip adıvara aittir.

0

ateşten gömlek adlı eser halide edip adıvar adlı yazarımıza ait bir romandır . roman kurtuluş savaşını anlatan ilk roman olarak bilinir . halide edip adivar kurtuluş savaşında görmüş geçirmiş bir kadın olduğu için onu kurgulayarak bir onbaşı olan kadının hikayesini anlatmıştır bir çok dizide ve filmde yer eden bu baş yapıt kurtuluş savaşını anlatan en önemli yapıtlardan biri olma şerefine nail olmuştur . halide edip adıvar in iki eseri vardır kurtuluş savaşını anlatan bunlardan biri ateşten gömlektir bir diğeri ise vurun kahpeye adlı romandır romanlarında kadınları birer süper kahraman gibi gösterdiği için feminizmin türkiye'deki temellerini atmış bulunmaktadır diye düşünebiliriz . halide edip adıvar ve eşi adnan adıvar ünlü sultanahmet mitinglerinde konuşma yaparak halkı itilaf devletlerinin işgallerine tepki göstermeye davet etmişlerdir . yine halide edip adıvar ve adnan adıvar gazı mustafa kemal atatürk ile tanışana kadar (o zaman ki soy adı kanunu olmadığı için atatürk değil anafartalar komutanı mustafa kemal olarak geçiyor tarihi kaynaklarda ve çanakkale savaşı'nda gösterdiği başarılar ile biliniyor kendileri bir de sultan mehmet vahdettin in baş yaveri olarak almanya seyahatine gittiğini biliyoruz ) ingiliz muhipleri adlı cemiyete üye olumuşlardir . bu cemiyete sonradan mustafa kemal ile tanıştıktan sonra vatanın sağlığı ve devamı için yanlış yaptıklarını anlamış ve milliyetçi şahıslar olmuşlardır. halide edip adıvar milli edebiyat döneminin en önemli iki kadın yazarından biri oluştur. diğeri ise sukufe nihal başar adlı hanımdır .

0

halide edip adıvar'a aittir. kurtuluş savaşı yıllarını konu edinen bir romandır.

0

halide edip adıvar 'ın eseri konusu milli mücadele döneminde zor koşullarını ele alıyor