1

bu şahane eserler halide edip adıvar a aittir. okumayanlar okusun lütfen

1

"halide edip adıvar" ismli edebiyatçı, yazarımıza ait güzide eserlerdir.

0

ateşten gömlek ve vurun kahpeye adlı romanların yazarı halide edip adıvar aittir geçmiş dönemdeki yaşananları, yani kurtuluş savaşını anlatmaktadır.

0

bu eserlerin yazarı halide edip adıvar'dır.

0

istiklal mücadelemizin en önemli edebi simalarından birisidir ateşten gömlek ve vurun kahpeye adlı eserin sahibi olan halide edip adıvar.kendisinin sadece bu kitabıyla değerlendirmek eksik kalacağı için biraz da kendisinden bahsetmek isterim. bu önemli yazar,siyasetçi, akademisyen ve öğretmen olan halide edip adıvar 884 yılında istanbul'da doğdu. babası sarayda vazifeli idi ve iyi derecede ingilizce ve fransızca eğitimi aldı. daha sonra edebiyat ve yazın dünyasına adım atıp dünyanın bilinen önemli yazarlarının kitaplarının bazılarını çevirisini yaptı. bunlara örnek olarak shakespeare'in hamlet çevirisi örnek gösterilebilir. bu değerli kadın yazarımızın yazın tarihi boyunca çeşitli görüşlere sahip olduğunu ve bu görüşler ile ilgili de düşüncelerin yansıttığı eserlerine rastlamaktayız. kendisi yazın hayatına başlamadan önce de istanbul üniversitesi'nde akademisyenlik vazifesini de yerine getirdi. örneğin türkçülük düşünce akımını benimsedikten sonra ve türk ocağında bazı önemli siyasi kişiliklerden etkilenip yeni turan adlı eserini yazdı. istiklal mücadelemizde de ilk başlarda görüşü bir miktar mandacılar özellikle amerikan mandasına yakınken, bu görüşünü değiştirerek milli milli mücadele'ye ciddi manada aktif katılım sağlayıp destek verdi. bu değişikliği kendisinin stanbul'un ve anadolu'nun işgalini protesto için yapılan istanbul'daki mitingler de baş konuşmacı olarak bulunmasından anlayabiliyoruz. kendisi izmir'in işgalini protesto için sultanahmet, fatih, üsküdar ve kadıköy mitinglerinde halkı coşturan konuşmalar yaptı ve bu yönüyle de ingiliz kuvvetleri tarafından hedef alındı. daha sonra 1920 yılında anadolu'da karşılaştığı yunus nadi ile birlikte anadolu'daki direnişe yazılı olarak destek vermek için bir ajans kurulma düşüncesini paylaştı ve şu an günümüzdeki resmi haber ajansı olan anadolu ajansı'nın kurucularından kabul edilir. daha sonra kurtuluş savaşı mücadelesinde aktif rol alıp özellikle savaş ortamında aktif katılım sağladı ve hatta sakarya meydan muharebesinde savaş karargahında bulunanlardan biriydi. bu yüzden de kendisine onbaşılık rütbesi verildi.bu değerli yazarımız kurtuluş savaşı yıllarında yaşadıklarını ve gördüklerini birden fazla eserinde anlatarak bizlere ulaştırmıştır. bu eserler türk'ün ateşle imtihanı, ateşten gömlek, kalp ağrısı ve vurunkahpeye gibi kıymetli eserlerdir. bu çok yönlü yazarımız kurtuluş savaşı'ndan sonra siyaset sahnesinde de bir dönem etkili oldu ve 1950 seçimlerinde milletvekili seçilerek mecliste mebusluk da yaptı.

1

halide edip adıvar'a aittir. kendisi halide onbaşı olarakta bilinir. bunun dışında diğer kitaplarından bazıları; türk'ün ateşle imtihanı, mor salkımlı ev, handan, sinekli bakkal gibi romanlarıdır.

0

"ateşten gömlek" "vurun kahpeye" adlı eserler halide edip adıvar'a aittir...

0

"ateşten gömlek" " vurun kahpeye" adlı eserler halide edip adıvar'a aittir...

0

ünlü yazar halide edip adıvarın eserleridir

0

ilk kadin yazar halide edip adivarin eserleridir

1

halide edip adıvar, ateşten gömlek ve vurun kahpeye romanlarının yazarıdır. halide edip türk kadınının bağımsızlık sembolüdür. istiklal savaşı yıllarında sultanahmet meydanında yaptığı konuşma tam bir bağımsızlık konuşmasıdır unutulmaz.. sinekli bakkal romanını da unutmamak gerekir. vatansever bir kadındır..

0

ünlü şahsiyet halide edip adı varın eserleridir aynı zamanda halide edip adıvar hem yazar hem siyasetçi akedemisyen öğretmendir. halide onbaşı olarak da bilinir

0

halide edip adıvar'ın eserleridir.

0

halide edip adı var .
başarılı bir eserleri cıkarmış ortaya okumanızı tavsiye ederim.

0

yazar halide edip adıvar 'dır.

0

halide edip adıvarın eserleridir. yazar kurtuluş dönemini çok kuvvetli şekilde işlemiştir eserlerinde. ilk kadın romancımız olarak bilinirdi ancak son yıllarda fatma aliye topuz'un daha önce roman yazdığı kabul ediliyor.

0

ünlü yazar halide edip adıvar.

0

halide edip adıvar'ın eserleridir.