0

kişilerin işe alımlarına bakar onların evrakları ile ilgilenir

0

insan kaynakları yönetimi, günümüzde yaşanan hızlı değişim, gelişim ve bilgi artışının neden olduğu çalışanlardaki bilgi eskimesine engel olmaya ve çalışanların bireysel gelişimini sağlamaya çalışır.
insan kaynakları yönetimi, işin en önemli öğesi olan insan unsurunun yönetimi, beşeri ilişkiler, personel yönetimi, endüstriyel ilişkiler ile çalışanların tatmini, motivasyonları, kariyer planlamaları, performans değerlendirmeleri, işe alım ve uyum programları, eğitim ve gelişme çabaları gibi merkezli işlevleri içerir.
insan kaynakları yönetimin temel amacı, örgütün amaçlarına başarılı bir şekilde ulaşılmasıdır. bu nedenle çalışanlararasında çıkan her türlü gerilim, çatışma ve beklentiler ile yakından ilgilenir. örgüt ile çalışanların birbirinden farklı beklentiler etrafında değil aksine ortak gayeler etrafında buluşmalarını sağlamaya çalışır.
insan kaynakları yönetimi, örgütsel ortamdaki insan ilişkilerini parça parça olarak değil, aksine bir bütün halinde incelemeye çalışır. örgütü bir bütün olarak ele alır ve ayrıntıları anlamaya çalışır.
insan kaynakları yönetimi, çalışanların ihtiyaçlarına cevap vermek ile onların meslekki gelişmelerine katkıda bulunmayı amaç edinir.
insan kaynakları yönetimi, örgütteki insan kaynağının motivasyonunu sağlamaya çalışarak, insana dönük yönetim anlayışı ile örgütsel değişimi sağlar. bilindiği gibi örgütsel değişimin itici gücü, insan kaynağı ve onun değişime hazır ile istekli olmasıdır.
insan kaynakları yönetimi, iletişimi örgüt bünyesinde motivasyon sağlayıcı bir araç olarak kullanır. sağlıklı bir iletişim ise bilgi akışı sürecini gerekli kılmaktadır.
insan kaynakları yönetimi, örgütün sürekliliğini sağlayan ortak amaçlar belirleyerek, çalışanlar arasında kabul görüp paylaşılan görüşler oluşturulur ve örgütün kendine has değerleri ile normlarının oluşmasına neden olur.

0

insan kaynakları kişileri çeşitli yöntemler ile işe alma mülakat teknikleri ile sınama yapar.alinan kişilere gerekli eğitimi temin eder. personelin özlük haklarını düzenler