1

boyumuz'un uzaması için ne yapmalıyız?

bildiklerinizi yazın.

15 cevap
0

ip atla bol bol basketbol oyna spor yap bu sporlar boyunu uzatir

0

çocukluktan itibaren sağlıklı beslenmeli ve düzenli spor yapılmalıdır.

0

bende araştırdım boy uzaması için hergün zıplamalıymışız,spor yapmalıymışız,basketbol oynamalıyız

1

boyumuzun uzaması için, küçükten başlamak lazım. çünkü belli bir yaştan sonra boy uzamiyor. ben kücükken ağaclara asılırdım gercekten çok faydasi oldu. kollarimi havaya kaldirirdim bekleyebildigim kadar beklerdim zıplardım ve en onemliside; yogurt yumurta süt peynir boy uzamasinda oldukca faydalidir. boyun uzamasini engelleyen faktörlerde yetersiz beslenmek ve küçük yaşta sigaraya başlarsanız eger boy uzamasinda zararlari görülur

1

şunu da unutmamak gerekir ki herkesin genetik olarak taşıdığı maksimum boy seviyesi vardır. ne yapılırsa yapılsın bu seviyeyi geçemez insan. ama yeterince beslenemez ve spor yapılmazsa yetişkinlikte ulaşılmış olan boy, ulaşılması muhtemel maksimum boyun altında olacaktır.

1

eğer yaşın büyük değilse spor ile uyanabilecek. en iyi basketbol ile oynamak boy uzatır yada zıplama hareketleri yapmak işe yarayabilir.

1

boyumuzun uzaması için boy uzatıcı aktiviteler yapmalıyız zıplama koşmak basket oynamak gerdirme yapmak gibi

1

eğer kemiklerin arasında ki boşluklar kapanmadıysa uzatabilirsiniz. kapandıysa ne yaparsanız yapın nafile bir çaba olacaktır. gelişme çağında iseniz kalsiyum ve demir yönünden zengin besinler tüketebilirsiniz. ayrıca bir yerlerden asılmak, basketbol oynamak ve bazı spor hareketleri boyunuzun uzamasına yardımcı olabilir. plates yapmakta duruş bozukluğunuzu düzelterek bir kaç santim uzun görünmenizi hatta erken yaşlarda başladıysanız boyunuzun uzamasına etki eden bir egzersiz çeşididir. ama bazen ne yaparsanız yapın çokta uzayamazsınız sonuçta genetik denilen bir şey var aileniz de kısa boylu çoksa soya çekimden kaybedersiniz.

1

platesin esneme hareketleri çok iyi gelir. yetişkinlerde bile yer çekimi nedeniyle ortaya çıkan bi kaç santimlik kısalmayı yok ederek boy uzamasını sağlayabiliyor.

onun dışında spor yapmak, özellikle yüzme ve basketbol gibi sporlarla uğraşmak, bol protein ve kalsiyum tüketmek, güneşten yeterince faydalanmak, vitamin alımına özen göstermek boy uzamasına yardımvı olacaktır.

1

erkeklerde boy uzaması 18-19 yaşına kadar devam eder. ağırlık çalışmak boy uzamasını tersi yönde etkiler eğer 18 yaşından genç iseniz tavsiyem sabah ve akşam 1 bardak süt için, penyir tüketin, basketbol oynayın.

1

eğer 20 yaşını doldurduysan kesinlikle ne yaparsan yap bir daha asla boy atamazsın ama 20 yaşından küçüksen sürekli evde zıplayabilirsin ,basketbol oynayabilirsin, pekmez bal ,süt bu gibi gıdaları oldukça fazla tükete bilirsin yatağa yatmadan önce egzersiz yapabilirsin.

1

onu anca çocukluktan yapacaktın basketbol oynuyor ak zaten boy genetik aileden kaynaklanan birşey sadece binde bir aileden uzun çıkar yani hepsi kısa olup varsa bir yada biledn iki tane uzun olur insanın yaşı 20 olunca bir daha uzamaz yani

1

spor yapmalı,esnek olmalıyız vücut olarak,ayrıca protein ve kalsiyum içerikli yiyecek içecekler tüketmeli ayrıca balıkların siyah bölümlü etlerini yemeliyiz.

1

spor yapmalı yüzme barfiks vb beslenme için şu vitamin protein balık ceviz ağırlıklı olmalı işlenmiş gıda yenmemeli

1

süt icilebilir yada basketbol felan oynayabilinir