0

lokma tatlisida sicakken yenilen serbetli bir tatlı türüdür her yerde herzman denk gelmezsiniz diye dusnuyorum bu tur tatlılara bende

0

şerbetli tatlılar da öncelikle şerbetin hazırlanması her zaman tatlılar için daha pratik olacaktır. ayrıca lokma tatlısı şerbetini daha iyi emebilmesi için şerbetinin hafif ilinmis olması gerekmektedir. seker ve su bir tencereye alınarak kaynatilmaya başlanır. yoğun kıvam oluncaya kadar kaynatılır ve odaktan almadan bi kaç dakika önce limon suyu sıkarak soğumaya bırakılır. serbet hazırlandıktan sonra lokmanın hamurunu hazırlamak için derince bir kaba un koyulur. unun ortası açılarak kuru maya ve toz seker ortasına ilave edilir. kenar kısımlara kenar kısımlara tuz serpilir. ilik kuru maya ve seker üzerine dökülerek homojen kıvam elde edilir. unun orta kısmında kenarlara doğru hamur yoğrulur. yoğrulan hamur bir sure dinlendirilerek mayalanması sağlanmalıdır. bunun için strec filme sarılarak sıcak ortamda hamur bekletilir.

mayalanan hamur daha sonrasında kaşık yardımı ile parçalar halinde alınarak kızgın yağda kızartılır. kızartılan lokmalar serbet içerisine ilave edilerek lokmaların şerbeti iyice emmesi sağlanır. emilen serbet sonrasında lokma tatlısı tabaklara konur ve servis yapılır.

0

izmirde yapmaya gerek yok her köşe başında bir hayır için lokmacı oluyor hergün.