0

narlar çırpılır barın suyu sıkılır ve kazana dökülür ve kaynatılır yoğunlaşana kadar karıştırılır sonra soğuması beklenip kaplara konur . özellikle ekşi nardan yapılması daha iyi sonuçlar verir.

0

ilk önce ekşi olan narlar temizlenir.robotta eritilir sonra tülbent de süzülür.tencerede kısık ateşde kaynatılır.bu işlem 3-4 saat sürer.ocaktan alıp soğumaya bırakılır.burdanda saklama kablarına doldurulup serin bir yerde saklanır.

0

nar ekşisi tıpkı üzüm ezmesi ya da üzüm pekmezi gibi narların suyunun sıkılmasıyla olur..nar suyu sıkılır ondan sonra kaynatılır ve güneşte dinlendirilir

0

yaklaşık olarak 145. ml nar eksisi elde etmek istersek 2 kg nar gerekir. nar eksisi elde etmek için eksi narlardan olmasi gerekir.

ilk olarak narları üzerinde beyaz kısımları kalmayacak şekilde ayiklayin. o beyaz yerler akıllanmazsa nar eksisi aci bir tat olabilir. ayıklandıktan sonra bir tülbentin üstüne koyarak suyunu çıkaralım. elle veya sert bir şeyle yapılabilir. robotta da olabilir.

ikinci işlemde tekrardan tülbentten geçiriyoruz. burdan çıkan suyu tencerenin içine koyup kısık ateşte arar ara karıştırarak pişiriyoruz. nar suyu kıvamı pekmez gibi kolaylaştıran sonra ocaktan alıyoruz. bu işlem 4/5 saat sürüyor.

kaynama esnasinda üzerinde beyaz köpükler oluşuyor bu köpükleri düzenli bir şekilde almalıyız. kıvamının olup olmadığını anlamak için bir kaseye alıp sogutuyoruz. soguduktan sonra kıvamı kati olursa olmuş demektir.

ocaktan aldıktan sonra soğumaya bıraktığımız nar ekşisini cam veya şişe kavanoza koyabiliriz.
koydugumuz kabin ağzını kapatmalıyız ki, uzun sure bozulmadan buzdolabında kalabilsin.

evde yapilan nar eksisi çok daha lezzetli ve sağlıklıdır lütfen benim tarifimi yapın. ;)