0

bunun tek çözümü lastiğe yama yapmaktır.öncelikle lastiği dikkatli bir şekilde çıkarıp suyun içine koyarız. daha sonra içindeki lastiği çıkarıp patlayan yerlere bakarız. zaten suda baloncuk oluşacaktır bu şekilde patlak yerlerini rahatça görebiliriz.daha sonra yama ile patlak yerlere veya delik yerlere yama uygulaması yaparız.yaptıktan sonra bir müddet kurmasını beklemeliyiz eğer kurumadan tekrar kullanmaya çalışırsak yama hiçbir işe yaramaz ve aynı işlemleri tekrardan yapmak zorunda kalırız.

0

lastgi cikartrsin
dha snra suya koyarsin
delik yer gozkur
snra onlarn yapskanli bantlari oluyor onu yapstrr sisirdikten snra tekrar kullanirsin

0

tekerlek oncelikle sokulur daha sonra ic lastik cikarilir ve hava basilarak suda kontrol edilir ve patlak bulundu ise ora isaret konularak havasi indirilir ve lastik kurutulur ve patlak yer guzel bir skilde temizlenir ve ilac surulur biraz kuruduktan sonra yama yapistirilir ve beklenir ve islem bitmistir..

0

tekerlek patladıysa iç tekerleği söker yama yaparız eğer diken 3-4 yeri delmişse iç tekerleği komple değiştiririm

0

öncelikle teker vidaları somunları sökülür ve teker yerinden sökülür.sonra dış lastik kalın olan bir anahtar yardımıyla sökülür ve iç lastiği önce sibobu başlığıyla beraber çıkarıp sonra iç lastik çekilerek çıkarılır.lastik önce şişirilir sonra patlağın nerede olduğunu bulmak için büyük bir kovaya su doldurulur,şişirdiğimiz lastiği kovanın içine koyarız patlak olan yerden zaten baloncuk çıkar baloncuk çıkan yere bir tükenmez kalemle işaret bırakırız.kuruduktan sonra işaret bırakılan yer bulunur sonra oraya zımpara uygulanır tam olarak temizlenir ve patlak yere en etkili olan bali sürülür,sürdüğümüz bali birkaç saniye bekledikten sonra bir parça lastik keseriz patlağı kapatacak büyüklükte kestiğimiz lastiği sürdüğümüz balinin üzerine yapıştırıp iyice bölgeyi ezeriz birkaç dakika bekledikten sonra lastiği kullanabiliriz.tabi patlak için yapılan özel yapışkanlı lastikler de var onlar da kullanılabilir.

0

öncelikle uygun anahtarlar bulunur. ardından her iki yandaki vidalar sökülür. lastik olduğu yerden çıkarılır. iki demir çubuk yardımıyla dış lastik janttan ayrılır ve iç lastik çıkartılır. çıkarılan iç lastik tekrardan şişilir. bir leğene veya kovaya su doldurulur. şişirilen iç lastik leğene veya kovaya sokulur ve deliğin nerede olduğu çıkan baloncuk sayesinde bulunur. iç lastiğin havası tekrar indirilir. deliğin olduğu bölge kurulanır. önce hafifçe zımpara vurulur. ardından yapıştırıcı sürülür. sonra da patlak etiketi yapıştırılır ve sert düz bir şeyle iyice yapışması için üzerine bastırılır. bir süre öyle beklenir. iç lastik çıkarıldığı yere tekrardan konulur. dış lastik tekrardan janta takılır. lastiğin havası şişirilir ve yerine takılır. işlem bu kadardır.

1

sanayiye gidiyorsun o lastiğin içini çıkartıp suda patlak yerini tespit edip yama yapıyor. sende parasını ödüyorsun ve yoluna bakıyorsun.

0

bisiklet lastiğindeki patlak bisiklet sürenler için en büyük sıkıntılardan biridir ne güzel sürersin ama bir bakarsın lastik patlamıştır ve uzun bir yolculuğa çıktıysanız bu felakettir artık uzun bir yolculuğa çıktıysanız bu sizin için bir felakettir.yanınızda mutlaka bir pompa olmalı şişirmek için lastiği çünkü gerçekten de işe yarıyor çünkü gerçekten de işe yarıyor çünkü gerçekten de işe yarıyor çünkü gerçekten de işe yarıyor gerçekten de işe çok fazla yarıyor çok fazla işimize yarıyor bence.tek çözüm yanımızda lastik şişiricinin olmasıdır tek çözüm yanımızda lastik şişiricinin olmasıdır başka bir yöntemde hemen bir petrole gidilip orada şişirmektir veya sanayiye bisikletçiye gidilip de şişirilebilir yani tek çözüm lastiğiniz bisiklet lastiğiniz eğer ki hemen patladıysa bisiklet lastiğiniz hemen patladıysa bunu tek çözümü yanınızda bir lastik şişirme aleti olması o zaman anınızda lastik şişiricinizi şişirir ve yolunuza devam edersiniz lastiğinizi şişirerek yolunuza devam edebilirsiniz tek çözüm budur başka çözümlerde vardır ama en etkili bisiklet lastiği yanınızda bir lastik şişirme aleti olmasıdır.

0

oncelikle dis lastigi sokup ic lastigi cikardiktan patlaga pine yapmak

0

başıma çok geldiği için iyi biliyorum. bisikleti ters çeviririz ve patlak tekeri sökeriz. sonra ismini hatırlayamadığım bir aletle şambiyel olarak tabir ettiğimiz şeyi tekerden çıkarıp su dolu leğenin içine koyup patlağı bulup zımpara yapıp yamayı patlağa yapıştırıyoruz. ve şambiyeli tekrar tekere takıyoruz

0

önce bisikletin tekerini anahtar yarsımı ile güzelce sökülür sonra dış teker çıkarılır sonrs şamywl çıkartılık ondan sonra şamyele hava basılır ve bir kova suyun içinde patlak bulunur patlağı bulduktan sonra işaretlenir yamaya bali sürülür güzelce yapıştırılır işkence var ise işkence sıkılır yok ise ağır bir parça konur kuruması beklenir kuruyunca hava basılır kontrol edilir sonrs janta takılıp dış teker takılır ve yerine takılır bir güzel test edilir iyi binmeler

1

bisiklet lastiğinde ki patlağı onarmak zor bir iştir öncelikle bisikletin kış lastiği sökülür ve içindeki şamyele hava basılarak bir leğen içindeki sudan yardım alarak şam yeli leğenin içine sokup patlakları tespit etmeliyiz patlakları tespit ettikten sonra oraları bir peçete yardımıyla kurutup üzerine bali dikmeliyiz bali bisiklet tamircileri ne satılır veya bisiklet dükkanlarında baliyi çoğu yerden bulabilirsiniz daha doğrusu zor bulunabilecek bir şey değildir her neyse sonra patlayan üstüne baligi döküp az bir şey ama çok değil patlak tespit edilir bundan sonra sen benim havası iyice alındıktan sonra zımpara yardımı ile patlayan oraya zımpara yapılır zımpara yapıldıktan sonra bali iyice patlayan üstüne dökülür ondan sonra yapışkan yama patlayan üstüne yapıştırılır bali yardımıyla yaman'ın kenarlarına da bali sıkabilirsiniz daha sağlam olması amacıyla sonra bubali kuruyana kadar 3-4 dakika üstüne bastırın kuruduktan sonra hava basıp devam edebilirsiniz bisiklet lastiği onarmak gerçekten zordur mesela bisiklete hava basacaksınız da lastiğinizin üstünde kaç psr basmanız gerektiği yazar fazla basarsanız tekerlek patlayabilir ben bir kere fazla o basmıştım bisiklet havaya uçmuştu ve tekerler yer almıştı

1

onun icin boyle bi sey satıyorlar yapışkan gibi o patlak yeri bulup temizleyip oyle yapistirman lazim benim bildiğim yada direk bisikletciye gotur lastigi degistirsin

1

once jantı sokersin ve şambiyeli suya batırırsın. patlagın nerde olduğu nu bulup yapıştırıcıyı sureriz. ve parmagımızla o yapıştırıcıyı yayarız. ve yamayı yapıştırırız. sonrada şambiyeli şişirip geri takarız.

1

bisiklet lastiğindeki patlak çok büyük değilse yama yapılmalıdır. bu yamalar çok kolay bulunabilir.öncelikle bisikletin iç lastiği çıkarılmalı ve patlak olan yer tespit edilmelidir. daha sonra patlak olan yere yama yapılmalı. sonra iç lastiği tekrar yerine katarak lastiğe hava vurulmalıdır.ve daha sonra bisikleti daha dikkatli kullanmak gerekir. çünkü yamalı olan teker kolaylıkla patlayabilir.

1

öncelikle lastiğin patlak olduğu tespit edilir. daha sonra bisikletin tekeri sökülür ve tekerlek içindeki iç lastiği çıkarılır. çıkarılan lastik pompa yardımıyla sisirilir ve lastik su dolu bir kaba daldirilarak patlak yer tespit edilir. akabinde lastikte bulunan patlak yeri işaretlenir ve lastik kurulanir. sonrasında lastik yapıştırıcı yardımıyla yama yapılır ve bir süre bekledikten sonra lastik tekrar sisirilerek test edilir. yama yerinden hava kaçağı yoksa lastik yeniden tekerlek içerisine yerleştirilir ve tekerlek bisiklete monte edilir.

1

teker patladıktan sonra ilk olarak tamirciye gidin veya kendiniz yapabilirsiniz. ilk olarak bir adet kova ya su doldurmamız lazım. daha sonra tekerleğin bisikletten ayırarak içindeki şamyele zarar vermeden iç lastik yani şamyeli çıkartmamız lazım daha sonra şamyele hava basmamız lazım daha sonra şamyeli su dolu olan kovaya bandırarak hava kabarcığı çıkar yerler olursa oralar patlamış demektir oraları elimizle tutarak veya kalem yardımıyla işaretlememiz lazım daha sonra şamyeli sudan temizliyerek kurulamamız lazım daha sonra patlak olan yerlere yapıştırıcı süreriz çünkü kalıcılığı çok daha fazladır. son olarak da yapıştırıcı sürdüğümüz yerlere yama dediğimiz kare yada yuvarlak kalın kağıdı oraya koyarak kurumasını bekliyebiliriz.eğer aceleniz var ise kurutma makinesi ile kurutabilirsiniz.

2

bisiklet lastiğindeki patlağı onarmak için bildiklerimi anlatayim.eskiden yani küçükken sürekli bisikletimdeki lastikte sorun çıkardı.ve sürekli tamirciye götürürdüm.eskiden yaşadığım yerde çok cam felan vardı.inşaattan gelen çiviler felanda vardı.bu yüzden mecburen sürekli tamirciye felan gitmek lazımdı.bisiklet lastiğindeki o patlağı onarmak için ilk önce dışındaki kalıbı çıkarıcaksınız.sonra içindeki o lastiği bir leğene su koyarak lastiği içine koyun.sonra hangi yerde baloncuk çıkarsa o yeri tespit edin.sonra lastiği leğenden çıkarın.en sonda o patlak olan yere lastikler için olan turuncu bir tane bant var onu yapıştırıcaksınız ve sonra biraz bekliceksiniz oraya yapışıcak içine giricek gibi ericek.en sonda lastiği eski yerine sokup güzelcene şişiriceksiniz mis gibi eskisi gibi olucak.sonra eskisi gibi bisikletle gezip dolaşabilirsiniz.

2

genelde teker içerisindeki lastik ıslatılarak patlak olan kısım belirlenir.daha sonra yama şeklinde bir işlem ile patlak kapatılır.

2

valla biz önceden patlamış tekere patlamış tapa felan plastik poşeti eritip deliğin üzerine damlatırdık :)