0

elindeki imkanlara göre hareket edilmesi gerektiğini belirten bir deyimdir.

0

ayağını yorganina göre uzat demek kendini masraflarını aldığin paraya göre ayarla demek
har vurup harman savurma demek

0

harcamalarını gelirine göre yap, yoksa ağlarsın demektir.

0

boyundan büyük işlere kalkışmayın manasına da çok yakın bir içeriğe sahiptir ayağını yorganına göre uzat. her işte bir ölçü vardır ve ipin ucunu kaçırdığın zaman elinde tutamazsın. ne yapılırsa yapılsın elimizdeki imkanlar doğrultusunda hareket edilmeli, aşırıya lükse gidilmemeli. kesemizi aşacak ölçüde harcama yapılmamalı. doğada bir ölçü bir nizam bir denge söz konusudur ki bu durum evimizin içinde de geçerlidir. hangi iş yapılırsa yapılsın boynumuzu aşmayacak şekilde hareket etmeliyiz.

0

gelir gider kazanç hqrcamalarını dıkkatlı bı sekılde yapmak mseka snuc sıkıntılı olur iflas

0

giderlerini gelirini göre ayarla anlamına gelen bir atasözüdür.

0

gelir ve galerini aldığın paraya göre ayarlamayan bahsediyor.
yakında bu durumdan dolayı patlayacam zsten

0

ayağına göre yorganı uzat deyimi bize elimizdeki miktar kadar harcama yapmamız gerektiğini söylemektedir daha fazla yapılan harcamalar ile borca sokulan insanlar çok fazla psikolojik baskı de yaşarlar bu nedenle borç yapmak yerine elindeki para ile yetinmeyi bilmek gerekmektedir aksi takdirde zor günler insanları bekler bu deyim ile aslında çok fazla harcama yapmamakta anlaşılabilmektedir elinde ne kadar paran varsa ona göre harcama yapmak gerekir ihtiyaçlarını buna göre harcanan gerekir örneğin 100 lira bir maaşı alıyorsan 200 liralık bir harcama yaptığın zaman kendini sıkıntıya sokacak tındır bu nedenle ayağını yorganına göre uzatmak gerekir yani elindeki 100 lira kadar harcama yapman gerekir aksi takdirde başkalarına muhtaç bir duruma düşme ihtimali söz konusudur başkalarından ilk dediğin zaman o da borç vermek zorunda değildir ya da borç verdiğin zaman sen de onu zor duruma sokabilir scene bunu düşünerek hareket etmek gerekir

0

tutumlu olmak gerektigini ifade eden bir deyimdir cebindeki paraya gore hareket edilmesini belirtir

0

ayağını yorganına göre uzat deyimi bence elindeki parayı ileriyi düsünerek kullanmak anlamına gelir örneğin elimizde şu an 1500 tl var giderleri topladık 1000 tl gider var kalan 500 tlyi hemen harcamamak onu kötü gün parası olarak kenara koymak ayağını yorganına göre uzatmak anlamına gelmektedirm

0

kendini elindeki verilere göre ayarla demek istiyor .ayağını yorganına gore uzay deyimi çok kullanılan bir deyimdir ve gerçekten de doğru yani.senin param yok varmış gibi ihtiyacin olamyan şeyle için giderde harcama yaparsan ay sonunu zor gecirirsin. bazıları hesap kitap yapmadan yola çıkıyor sonra yoksa kalıyorlar.deyim çok güzel ve tam yerinde kullanılıyor. mesela elinde olamayan bir malzeme olmazsa bir ise kalkisamazsin ki.bir dükkan açacaksın mesela elinde para yok eleman yok yada orayı döndürecek malzeme yok ama sen giderde dükkan açmaya kalkarsan olmaz .elindekilerle yerinde ve zamanında kullanmayı bileceksin.

0

yaptigin hareketleri yerine gore yap heryerde nasil davranmasini gerektigini bil diyor

0

bence durumunu ona göre alabilirsin

0

ihtiyaçlarını ve giderleeini sahip olduğun imkanlaraa göre ayarla..elaleme muhtaç olma. :)

0

ayağını yorganına göre uzat atasözü gelirini giderine göre hesapla anlamına gelmektedir günümüzde kredi kartlarının çıkmasıyla bütçeler alt üst olmuş halde kredi kartını kullanıp para harcamıyomuş hissine kapılıyor çoğu insan ay sonu geldiğinde ise şok geçiriyorlar.