1

insanın en büyük düşmanı hem bizi kötülükler yapmaya iten şeytan ve bize hiçbir zaman gerçek yüzünü göstermeyen insanlardır.

1

insanın en büyük düşmanı şeytanlaşmış insanlardır. böyle insanlardan dost olunmaz. sana karşı düşman olur.

1

dün sabaha karşı kendimle konuştum
ben hep kendime çıkan bir yokuştum yokuşun başında bir düşman vardı
onu vurmaya gittim kendimle vuruştum. özdemir asaf

0

kendisidir.ne yaparsa kendi yaptıkları nedeniyle başına gelir

0

insanların en büyük düşmanı kendi nefisleri ,dir. daha sonra insanı şaşırtmayı kendisine görev edinen şeytandır, bunlar gözle görülmeyen düşmanlar,birde gözle görülen düşman vardır, bunlar da insanlardan olur.

0

insanın en büyük düşmanı çoğunlukla yakınından gelir.. çünkü yakın hiçbir zaman onu çekemez yani bana genellikle öyle olduğu için ondan öyle diyorum. belki herkesin yakın aynı değildir. sonuçta derler ya akraba akreptir diye ondan dolayı.

0

en büyük düşmanımız yok bence. belki etrafımız da vardır da göremiyoruz dur.
yada bildiğimiz düşmanlarımız vardır. belirli. ama iyi bir insan olursanız düşmanınız olmaz unutmayın.

1

insanın en büyük düşmanı bence yine insandır. insanın kendisine ettiğini başka hiç bir canlı kendisine edemez. düşünün dünyanın sonunu bile insan kendi si getiriyor. daha ne kadar büyük zararı dokunabilir ki, insanın kendisine, yani diyeceğim şu ki başka hiç canlı insanın kendisi ne yaptığını yapamaz. sadece kendisi için de değil. komple dünyanın sonunu getiriyor. yani sadece bir hayvan zarar verse , sadece kendisi zarar görür ya canı acır, ama insanlar kendi kendilerine yaptıklarını başka bir canlı yapamaz. düşünsenize küresel bir ısınma var ve bu tüm dünyanın sorunu ve bu sorunu insan oğlu başlattı, ve yine durduracak olan da insan oğlu dur. ama şuan ki devletlerin davranışları hiç de durdurmak mış gibi olduğunu göstermiyor. hatta daha da ileri giderek sanki bir an önce yok olmaya çalışıyorlar mış gibi uğraşıyorlar. her geçen gün dünyanın sonuna daha da hızlı yaklaşıyoruz . sonumuz hayrolsun diyelim. hadin kolay gelsin herkese bakalim.

1

en büyük düşmanımız nefsimizdir sonra şeytan gelir

1

insanın en büyük düşmanı yine insanın kendisidir. insan kendisiyle barışık olmadığı sürece hayatta başarıya ulaşamaz.

1

insanın en büyük düşmanı nefsidir.en büyük savaşta nefsle olan mücadelesidir.

1

insanın en büyük düşmanı dost sandığı ama arkasından iş çeviren kişidir.

1

insanın en büyük düşmanı şeytandır. rabbim korusun ondan.