0

insanin icine seytan falan girmez.zaman zaman kotu dusunceler gelebilir akla ama iyiyi secmek bizlerin elindedir.

0

genellikle insanın içine şeytan girdiği bir çok kötülüğü ona onun yani seytanın yaptırdığı söylenir . aslında şeytan belki de içimizdedir yani bir şeytan aramak yerine kendimize kendi içimize bakarak görebiliriz bunu . insan olarak içimiz de barındırdığımız duygular vardır . iyilik kötülük gibi kavramlar vardır . belki içimizdeki şeytanı biz uyandırıyor veya onu acığa çıkarıyoruz. şeytan vardır ve insanın aklını çeler insanı yolundan saptırmak için türlü türlü hamleler de bulunur . önemli olan o şeytanla nasıl mücadele ettiğimizdir. şeytan bizi saptırmak için uğraşırken bizim zaaflarımız neler biz ne kadar iradeliyiz o an da düşünemeyebiliyoruz. daha sonra idrak ediyoruz . düşman bizi saptırmaya çalışıyor ama biz buna ne kadar müsaitiz ne durumdayız yani herşey yine biz de bitiyor . şeytan insanın içindedir şeytan insanın kendisidir belki de . onu dinler ya da dinlemez buna kendi öz benliğini karar verir .

0

her insanın içinde bir melek ve şeytan vardır

0

insanın içinde şeytan vardır tabii ki melek de her ikisi de doğasında vardır

2

insanın için de şeytan varmıdır. size bildiğim kadarıyla yazayım. şimdi şeytan dediğimiz nasil bir şey ki herkesin için de oluyor veya nasil bir şey ki bazı kişiler de daha etkili bazı kişiler de daha güçsüz kalıyor ve insan da daha ahlaklı veya daha ahlaksız cümlesini oluşturuyor.
ilk önce bunları bi düşünmek lazım bence şimdi seytani bilemem ama şeytanlık tarafı her insan da bulunuyor ama bunu kimsi dışa vuruyor ve gaddar, asi, nankör ve şereften yoksun oluyor. kimsi de bu şeytanlık tarafını bastırıp daha yumuşak, daha sakin, daha dikkatli, konuşması olsun, hal ve davranışları olsun bunları barındırıyor.
aslın da esas konu bunu nasıl yapıyor. digmi kimisi daha sakin olurken kimisi niye daha sinirli oluyor. bence bunu dini inançları ile yapıyorlar. imanli kişiler şeytani nasil halt edeceğini biliyor ve ona göre davranıyor. diğer kişiler ise nasil alt edeceğini bilemediği için de bu yükün altında eziliyor. ama hadi dini inanç dedik ama inanmayan kişiler de var mutlaka sakin olan sakinliğini koruyan kişiler de yok değil.
benim görüşüm bu da şöyle oluyor. inanç dedim ama neye inanç digmi adam birşeylere inanıyor ve o inandığı şey sayesin de sakinliğini koruduğunu düşünüyorum. bu da benim tahminim. herkese kolay gelsin. bol kazançlar.

0

insanın insana yaptığını şeytan yapmaz gazete okumuyormusunuz

0

insanın içində şeytan hər zaman vardır sadece olayın yaşanmasına uyanır

0

insanın içinde her daim şeytan vardır şeytan insanın en zayıf olduğu noktalarda devreye girer ve insanı günaha sürükler

0

ahlaksız insan yoktur cahil insan vardır yani demem o ki cahil olmayın

0

insanın içinde her zaman şeytan vardır, şeytan bu insanı düşüreyim diye bekler, insanda bazı konularda şeytana uyar.

0

insanın içine şeytan girer din eksiliği iman eksiliği inanç eksikliği varsa insanın içine şeytan girer ve o insan sayesinde girer eksikliği olduğu için girer

0

cinnet geçirenin içine şeytan girer

0

insan şeytanligini yerine göre gerektigi yerde kullanır.

0

insanın içinden çıkmaz zaten şeytan insan nevsidir korelmistir

0

insan, şeytan da olur melek de her türlü boyut insanda mevcuttur

0

insanın içinde şeytan vardır fakat bunu her insan gizler