0

bezelye çorbasının yapılışı oldukça basittir.
malzemeler.
2 su bardağı ayıklanmış bezelye
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan ve 1 adet patates, bir kaç diş sarımsak
1 su bardağı et ya da tavuk suyu
dereotu, tuz
3,5 su bardağı su
ilk olarak tenceremize iyi yağ dökerek soğanları ve sarımsakları hafifçe kavuruyoruz. üzerine patates ve bezelye eklenerek bir süre kavrulur.sonrasında 4 su bardağı suyu ilave ederek sebzeleri pişiriyoruz. sebzeler iyice yumuşadıktan sonra blender yardımıyla iyice eziyoruz.hiçbir pütürlük kalmayacak şekilde blenderdan geçirdikten sonra üzerine et suyunu ve tuzunu ilave ediyoruz. en son olarak, çorbamızın üstüne ince kıyılmış dereotu dökerek servise hazır hale getiriyoruz.

0

malzemeler;
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
300 g bezelye ici
1 orta boy patates küp doğranmış
2 lt et suyu veya tavuksuyu
tuz
taze çekilmiş karabiber
1 cay kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı tereyağ
100 g labne peyniri

yapılışı:
soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağı ve tereyağı ile karamelize olana kadar kavurun.
küp doğradığınız patatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. daha sonra sıcak et veya tavuk suyunu , bezelye içlerini tuzu ve baharatı ilave edin. orta ateşte 20 dakika pişirin.

ocaktan akmaya bir kaç dakika kala labne peynirine bir miktar çorbanın suyundan ilave ederek ilindirin ve çorbanın içine karıştırarak ekleyin. bir kaç dakika daha pişirip odaktan alin ve sıcak servis yapın.

0

ilk önce bezelyeleri güzelce haşla. sonra bir tencere içine biraz salça ve birazda soğan ekle. ardından bir yemek kaşığı tuzunu ilave et. kavurmaya devam et. kavrulan salça ve soğanın üstüne haşlanmış bezelyeyi ekle ve üstün 5 bardak sıcak suyu ilave et. 10 dakika boyunca kaynat ve karıştır. çorba hazırdır. afiyet olsun.

0

tabii ki bezelye ile yapılır bezelye çorbası