1

kesinlikle onaylamıyorum ve doğru bulmuyorum . sonucunda bir iletişim aracı . ayrıca hiçte sağlıklı bulmuyorum

1

ben hiç uygun bulmuyorum. radyasyon onu tehlikeye sokabilir., ve benim oğlum telefonumu eline çok alır bende kızmak zorunda kalıyorum . kendisi yaramaz olduğu için her şeyi istiyor. oğlum eline alsa da iki dakka sonra bırakır .çok çabuk sıkılan birisi kendisi onu alıyorsa ,diğerini hemen saldırır . yani kimsenin çocuklarını kiyamamak gerekiyormuş. ben yaptım ve başıma geldi .

1

asla çok yanlış aileler zararlarını bille bile veriyorlar bunu durdurmak başka çözümler aramak lazım

2

bu çok önemli bir sorun sanırım. insanların çoğu bunu fark etmeden, sadece çocuk rahat dursun, ona da huzur olsun düşüncesi ile bu eylemi yapıyor. onlara sorarsanız, bunun oyuncaklardan bir farkı yok diye kimisi size cevap veriyor. bunu yazarken geçen gün durakta belediye otobüsünün gelmesini beklerken daha bebek arabasında bir çocuğun eline annesi cep telefonunu vermiş açmış yabancı bir oyun mudur, çizgi filmi mi anlamadım.. sadece sesini duyuyorum. çocuk gözlerini dikmiş bakıyor. arada bitiyor herhalde, başlıyor o zaman ağlamaya.. anne alığ yine açıyor aynı şeyi gibi.. defaten bu yaşandı ki.. otobüs geldi bindik. sesini kıs bari telin mübarek kadın diyorum içimden.. yok onu da akıl etmiyor. otobüste herkes de belki rahatsız da olsa çocuk ufak ya sesini çıkarmıyor. oysa ki; okuduğumuz bilgilerde çocuğun belli bir yaşa kadar psikolojik ve fizyolojik olarak bu tür görsel yayınlardan uzak durmasından bahsediliyor.

1

hayır asla açıkcası gereksiz teknoloji ile ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi telefonun çocuga ne yararı olabilir ki hiç tersi radyasyona maruz kalır sadece aynı oda da bile olmamalı

1

hayır gerçekten zaten bir bebeklerin elinde olmuyordu telefon oda bazı aileler de gördüğüm kadarıyla gördüğümüz gibi telefon elinden düşmüyor yok yani böyle olmaması lqzım yani bence çok tehlikeli bir şey birqz çocuklq ilgilenme tataftarıyım ama malesef.

1

hayır onaylamıyorum asla herşeyi de biliyorlar valla benden iyi kullanıyorlar.kötü örnek teşkil ediyor.

1

ben ne kadarda karşı gelsem, gün içinde bir çok anne baba çocuklarını oyalamak için veriyorlar ama yanlış, telefondaki radyasyonlar çocuğun beynine zarar verir. benim yeğen 7. aylık birimizin elinde telefon görsün hemen oraya odaklanıyor, almaya çalışıyor. tamam onlar için telefon değişik bir şry geliyor ama zararlı olduğundan solayı vermiyorum.

2

ne bebeklerin ne de çocukların ellerine telefon verilmesi doğru değildir. büyüme çağında olan kişilere telefon verilmesi kişiyi oldukça sağlık anlamında olumsuz etkilemektedir. bunların başında da bebekler gelmektedir. fakat günümüzde annelere bebeklerine yedirmek uğruna bebeklerin ellerine telefon veriyor. bebek onunla meşgul olurken anne de bu arada çocuğa yemek yediriyor. aslında bu yemek alışkanlığı da çok zararlıdır. çünkü çocuk bebekliğinden böyle alıştırılırsa ileri de sürekli böyle bir şey isteyecektir. sonuç olarak büyüme çağında olan bebeklere ve çocukların ellerine telefon vermek çok zararlıdır.

1

asla! her ne kadar çocuklar telefonlar ile susuyor ve rahat duruyor olsalarda dogru bir davranıs diğildir. telefonun sactıgı radyasyon cocuklar için büyük tehlikeler sacıyor.

1

tabi ki hayır. birincisi bize bile bu kadar zarar veren bir cihazın daha bebeklikte ele verilmesi çok gereksiz özellikle bebekler yemek yesin diye sussun diye verilen telefonlar sadece yaydığı radyasyon ile değil bebeklerin konuşmasını, tepkilerini engelliyor artık bebekler susuyor bu şekilde ohh tamam sesi kesildi sustu denen bebekler sonradan konuşmayı geç öğreniyor, robot gibi kurulu resmen. bebeklere telefon verilmemeli kesinlikle karşıyım. oyun oynamıyorlar. bir köşede onunla vakit geçirmesi sağlıklı bir durum değil.

1

birçok aile oyalamak için veriyor ancak bebekler radyasyona maruz kalıyor.bunun yanısıra zihinsel fonksiyon gelişimini olumsuz etkiler.