0

çok su içmenin zararları ve yararları nelerdir?

ben genelde çok su içerim dayanamam susuzluğa dk bir su içerim aşırı sanki çok tatlı yemişimiz gibi

10 cevap
0

günde 3.5 ile 4 litre arası içilen su da sıkıntı yok. eğer hepsini bir defada içmediysen tabiki. ama 3.5 - 4 litreden sonrası su zehirlenmesine yani tıptaki adıyla hiponatremiye neden olur. her şeyin fazlası zarardır neticede.

0

bende çok su içerim bir zararı olduğunu düşünmüyorum açıkcası

1

yeterki su içmek vücdu zinde tutar organları çalıştırır

1

bence su içmenin zararlı olduğunu düşünmüyorum ne kadar bol su içersen o kadar iyidir çok fazla içince çok zayıflattığını biliyorum ani su içmekten zarar gelmez arkadaşlar bol bol su için doktorlarda öneriyor böbreklerin temizlenmesinde taşların atılmasında kumların atılmasında zayıflamakta dediğim gibi bol bol su içilmesi gerekiyor su içmekten korkmayın bence içmemek tan korkun su içilmemesi zarar su içilmesi bence %100 yarar zaten bir insan günde en fazla ne kadar su içebilir ki bir insan günde en fazla 10 litre içecek hali yok yani kendini zorlasa zorlasa 5 litre belki onda zararı olduğunu düşünmüyorum hem zayıflar hem vücudu temizlenir içi dışı tertemiz olur

1

yeterli su içmek gerekir aşırı içmek zarar verebilir

1

yeterli su içmek insan vücudu için şarttır. bol su içen kişilerin ciltleri parlaklaşır, bağırsakları iyi tem çalışır, vücuttaki toksinler kolay atılır, bazı başağrılarından kurtulunur, halsizlik ve bitkinlik ortadan kalkar, böbrekleri iyi çalışır, kan dolaşımı daha sağlıklı hale gelir, fazla kiloların atılması sağlanır, yağ çözücü etkisi görülür...

gereğinden fazla su tüketiminde ise vücuda gerekli tuzun vücuttan atılması mümkün olabilir. günde sekiz-on bardak suyun ideal olduğu söyleniyor uzmanlar tarafından.

1

sadece aç karna su içmek iyi değildir ,birde ayakta su içmek mideye zarar veriyor,sağlıklı birsey değil yani ama şu faydalıdır. böbreklerimize iyi geliyor. su olmasa insan yaşıyamaz onun için bir çok şeye faydalı organlarımız için.

1

çok su içmenin faydası ancak şu olabilir. su gereksinimine fazla ihtiyaç duymazsın ve gazla yemek yemezsiniz. buda doğal olarak çok kilo almanızı engeller. bir insanın günlük içmesi gereken su miktarı 1.5 yâ da 2 litredir. bu da 8 bardağa denk gelmektedir. çok su içmenin faydası yerine zararı vardır. en başta mide bulantısına neden olur. tansiyonu düşürür. tansiyonun düşmesinin nedeninde vücuttaki tuz oranın çok su içildiğinde erimesidir. ayrıca çok su içen kişi sık sık tuvalete gider. :)

1

suyun faydaları:
-vücudu temizler.
-metabolizmayı hızlandırır.
-baş ağrısını alır.
-bağırsakları çalıştırır.
-kanı yayar.
-ağız kokusunu önler.
-gebelikte içilmesi çok gereklidir.
-böbrek sorunlarını azaltır.
-kabızlığı önler.
-siniri, stresi azaltır.
suyun zararları:
-çok içildiğinde vücutta gerekli olan tuzu yok eder.
-bulantıya sebep olur.

1

suyun insan vücuduna zarar verebileceğini düşünmüyorum