1

yanlışlıkla cevapla butonuna bastım yukarıda bahsettikleri sadece malzemeleri idi şimdi yapılışına geçelim. öncelikle pirinçli elimizi ılık suda biraz bekletiyoruz sonrasında nişastalı suyu gidene kadar 3-4 defa yıkıyoruz. yarım fincan bademi suda bekleterek kabukları yumuşadıktan sonra kabuklarını soyuyoruz.
ardından etlerinizi başka bir tencerede güzelce haşlıyoruz. haşladığımız etlerin suyunu bir kenara ayırıyoruz.ardından başka bir pilav tenceresinde soğanları güzelce kavuruyoruz.tavlan soğanların üzerine bademleri de ekleyerek hafif renkleri dönene kadar kavurmaya devam ediyoruz ardından rendelenmiş havuç ve etlerimizi de ilave ederek sotelemeye devam ediyoruz havuçlar biraz yumuşadıktan sonra yapmış olduğumuz pirinci karışımın içine atarak kavuruyoruz.pirinç imizde karışımın içinde kavrulduktan sonra üzerine baharatlarını ve tuzunu ekleyerek karıştırıyoruz ardından et suyunu da ilave ederek suyunu çekene kadar pilavımızı pişiriyoruz.

0

pilavı için gerekli olan malzemeler 2 su bardağı pirinç
pilavı için gerekli olan malzemeler 2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
iki buçuk su bardağı et suyu
2 adet havuç
250 gram kuşbaşı koyun eti
yarım fincan badem
sıvıyağ tuz karabiber kimyon.

0

eti bir tencereye alin kendi suyunu salincaya kadar pişirin. suyunu çektiğinde pişmemiş ise hala 1 su bardağı kaynar su ilave edip tekrar pişirin.

kavrulmuş etin içine sıvı yağ ve tereyağı koyun. ince ince dogradiginiz soğanları koyun. havuclarida ekleyin. ve kavurmaya devam edin.

pirinçleri sıcak suyun içine koyun. yumuşayınca suyunu süzüp tencereye aktarın ve karıştırın.

pirinçler kavrulunca içine haşlanmış olan nohudu koyun ve karıştırıp kaynar su ilave edin.

son olarak karabiber ve tuzu ilave edip karıştırıp suyunu çekmesi için bekleyin.

pişen buhara pilavını 10 dakika ağzı kapalı bir şekilde dinlendirin ve servis edin afiyet olsunm

0

özbekler'e ait bir pilav mi bu acaba.adini bir kentten aldığını düşündüğüm ama henüz yemedigim pilavdir