1

binbir gece tatlısı görünüş itibarıyla muhteşem bir tatlıdır. sadece görünüşü bile insanı cezbedip ye beni diyor. malzemeleri ve yapılışı ise şu şekilde.
bir çay bardağı üzüm pekmezi
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı un
pekmezli olan muhallebiyi hazırlamak için bu malzemeleri tencerede güzelce karıştırıyoruz.
sade olarak hazırlayacağımız muhallebi için ise, 3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı un
bir yemek kaşığı buğday nişastası
hazırlamış olduğumuz bu karışıma ocakta yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.piştikten sonra içerisine 1 paket vanilya ve bir tatlı kaşığı kadar margarin ilave edip eriyene kadar iyice karıştırıyoruz.
sütlü muhallebi piştikten sonra pekmezli olan muhallebili de yine aynı şekilde yoğunlaşana kadar ocakta pişiriyoruz. pişen iki çeşit muhallebinin kabuk bağlamaması ara sıra karıştırıyoruz.
muhallebiler piştikten sonra kare bir borcama su ile güzelce ıslatıyoruz sonra her iki muhallebimize de iki ayrı kepçe koyarak borcamın ortasına ilk önce pekmezli muhallebi , onun tam ortasına sade muhallebi sonra yine onun ortasına pekmezli pekmezli nin ortasında da sade muhallebi gelecek şekilde tüm muhallebiler bitene kadar işlemi devam ettiriyoruz.borcama muhallebileri dökme işlemi bittikten sonra üzerine streç film ile kapatarak en az bir gece buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.ertesi gün dinlenmiş olan tatlımızı dikkatli bir şekilde genişçe bir servis tabağına ters gelecek şekilde döndürerek çıkartıyoruz.soğumuş ve dinlenmiş olan servis tabağına alınan tatlınızı kare kare keserek sunum yapıyoruz. binbir gece tatlımızın üzerini arzunuza göre şam fıstığı tozu ,hindistan cevizi ya da çekilmiş ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. afiyet olsun.

0

malzemeler; beyaz kısmı,
3,5 bardak süt
3.5 yemek kaşığı nişasta
bir su bardağı seker
sari kısmı; 3.5 bardak portakal suyu
3.5 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker .

yapılışı ise; ikisinide ayni anda muhallebi
gibi pişirip altını kapatın. büyük yuvarlak borcama zebra kek yapar gibi boşaltalım. afiyetle yiyelim.

0

binbirgece tatlısı hiç yapmadim bilen arkadaşlar tarifini yazsınlar deneyelim.